sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Miten juna sanoo?Laatutakuu: kirjoita You Tubeen jonkun amerikkalaisen laulajan nimi ja sana "train". Jos ei mitään löydy, voi, voi, pitäisikö hakea jotain muuta? - No, hyvä on, aivan kaikilta ei löydy yhtään juna-aiheista, mutta miinukseksi se ilman muuta lasketaan. Rautateiden rakentaminen teki syvän jäljen amerikkalaiseen kulttuuriin.

Nuorena leukemiaan kuolleen Steve Goodmanin City Of New Orleans kertoo  junasta Chicagosta New Orleansiin. Ei siinä kumi laula, kuten Juha Watt Vainion käännöksessä, Karman parhaiten esittämässä Hyvää Huomenta Suomi-kappaleessa.

Amerikan länkkärit, superyhtye The Highwaymen, sen esittää vakuuttavasti: Waylon, Willie, Johnny ja Kris. Mutta katsokaa Willie Nelsonin reikäistä kitaraa, pitäisikö hänelle järjestää keräys uuden ostoon?

Joku huomauttaa aiheellisesti, että yhtyeen nimi on Highwaymen ja he lauloivat liikkumisen kaikista aikakausista, hevonen on länkkäreiden kulkupeli. Nii-i.
(Hyvän voi halutessaan pilata. Rankoille masokisteille kappaleen saksannos, tästä ei musiikkiesitys enää voi ehkä huonontua.)

3 kommenttia:

 1. Voi härre gyd tuota saksan versiota. En uskoisi, ellen näkisi, kuulisi ja melkein sokeutuisi.

  Kerran vedin laulun Kouvolan Mutterissa, tais olla hyvä veto, kun sain vetää.... no niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun sori, se oli eri laulu, mutta siitä huolimatta.

   Poista
 2. Juu, sakemanni ei ollut mitenkään sokerina pohjalla, sellainen olkoon tämä valtateistä kertova, vaikka noita junista kertoviakin olisi ääretön määrä.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)