perjantai 2. toukokuuta 2014

Vappujämät



Meille ihmisille tärkein on oma valinnan vapaus. Espoolainen Barbie haluaa esikuvansa mukaisesti olla Barbie. - Hyvin on mielestäni onnistunut, hän on täydellinen ihminen, - ja jos ei ihminen, niin ainakin Barbie.


Mutta miten hänestä eroavat anarkistit, nuo pikkujäyniä tekevät elämänmenon ilostuttajat? Pohjimmiltaan eivät ehkä mitenkään, mutta anarkeisteilla on SANOMA.  Sen lisäksi, että poliisit ja opettajat ovat heistä fasisteja, sikoja ja  kyrvän kuulia, heillä on viesti: "Mua niinku harmittaa ja vituttaa!"


Anarkistit pääsivät taas uutisiin. Moni heidät mielessään tyrmää ja tuumii, etteivät mokomat apukoulua olisi läpäisseet. Tuollainen ajattelu on kuitenkin typerää, ainakin kaksi heistä on tiettävästi koko kurssin suorittanut ilman merkittäviä vastalauseita. Heidän edukseen on sanottava, etteivät pommeja räjäyttele, kuten esikuvansa, housuihin kakkaaminen on oikein suositeltava vaihtoehto heille omien mielipiteiden julki saattamiseen.

Poliisi katkaisi heidän lippusalkonsa, punaliput ovat katkenneet. "Näkemiin nyt oikein paljon", lauloi Liisa Tavi aikoinaan, en laita linkkiä esitykseen. Voi kamala, kun anarkistien sojot menivät poikki. Onneksi anarkisteilla oli sen verran selkärankaa, että huusivat akateemisen perinteen ja Ylioppilaslehden kaltaisesti omaa performanssiaan: "Joko kaikilla on protestiksi kakka housussa, haiseeko kaikilla jo oikein kunnolla?" -" Äitiiiii, tuuu pyyhiiiiin?"

---

Iltasanomat sitä vastoin paljasti kapitalismin syvimmän olemuksen: Ukrainan kansantaloudelle ensiarvoisen tärkeää ovat Venäjälle myytävät aseet, ne ovat ensiarvoisen tärkeitä myös Venäjälle. Tuohon ei äkkinäinen ehkä osaisi sanoa muuta kuin: "Pusi pusi!"

---

Tässä on johtaja Rajeev Suuri, Nokian uusi myyntimies.  En sano enkä väitä, mutta onkohan hyvä hieromaan käsiään yhteen, tai viittomakielessä, kuten edeltäjänsä Stephen Elop?




Muuten vappujämät olivat aika tylsät. Yksi demarin tai kokoomuslaisen näköinen vahvasti juopunut mies kävi pöydästäni hakemassa unohtuneen Irwin-lakkinsa. Englanninkielistä höpöromaania ei kukaan tullut pöydältä noutamaan, minäkään en opukseen tutustunut kuin kantta vilkaisemalla.



---



Ai niin: Juha Väätäinen ilmoitti diggaavansa Edith Piafia:Non, Je ne regrette rien

On se kummaa, että joutuu poliittisen puukotuksen urhriksi, vaikka viinaa on vain juonut kuin lapsi limonaatia, ja naama on samassa yhteydessä turvonnut mustaksi tomaatiksi, vaikkei tietenkään juuri sen vuoksi. 

6 kommenttia:

 1. Jostain luin, että parhaat johtajat ovat narsisteja pahimmassa määrin ja psykopaatteja. No, jotkut ainakin, kai.

  Mulla ei viina virrannut eikä vappulaulut soineet. Lienkö liian kunnollinen, ehkä pahe sekin.

  Anarkistit, hyi niillekin.

  VastaaPoista
 2. Johtajia on monenlaisia, tänä päivänä yleinen on teflon-johtaja, hymyilevä tappaja, joka omaa maailman miellyttävimmän ihmisen ulkokuoren, mutta sisimmässään on kuin Heinrich Himmler.

  Vapun tai muiden juhlapäivien pakkoryyppääminen on outoa, liian kunnollinen ei tässä pahassa maailmassa kai pysty edes olemaan.

  VastaaPoista
 3. Anarkomarkothan käsitettiin taas täysin väärin. Minusta on hienoa, Riku, että ymmärrät niin hyvin heidän toimintatapojaan ja sielunelämäänsä. Aamutelevision Jälkiviisaissa esitettiin oletus, että poliisi katkoi astaloita, koska tunnisti näitä vesseleitä naamiosta huolimatta. Oli taas niin virkistävää katsoa aamun nettilehdistä Anderssonin ja Arhinmäen suoraselkäistä närkästymistä. Siitäs saivat ylikiihkeät pollarit!

  VastaaPoista
 4. Toisaalta, on vähän vaikea ymmärtää, miksi lipputankoja katkoivat, mistä lähtien niitä on alettu pitää lyömäaseina?

  Selvähän se on, että poliisi marssijat tunnisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan itsenäisyyspäivän kuokkavierasmölystä asti. Olihan joukossa myös teräviä keppejä, joista terä näkyi.

   Minusta työväen vappumarssit ovat työväestön kunniaksi - hattua nostan aatteelle ja marssijoille. En oikein ymmärrä, miten tämän päivän anarkia sopii kuvaan mukaan tällaiseen aatteelliseen traditioon. Työväenaate on aina pyrkinyt rakentamaan, ei väkivaltaan. Ei ihme, että työväen marssijat eivät tahtoneet anarkisteja keskelleen, omiin suojiinsa, vaan sinne taakse.

   Poista
  2. Wikipedian pitkää artikkelia anarkismista lueskelin: monenlaisia suuntauksia, yhteistä niille organisaatiorakenteiden vastustaminen. Lippukeppien katkaisemisissa tapahtui virheitä, mutta keppejä ja kepukoita saa lippuihin uusia, mitään merkittävää ei tapahtunut.

   Poista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)