perjantai 9. toukokuuta 2014

Tänään mua, totanoin, ottaa päähän kaikki"Jos sää meet tonne Friscon puoleen
siel on paljon väkee, purkkaa hiuksissaan
jos sää meet tonne Friscon puoleen,
herranjumala, eiks ne pese itteään koskaan" (Scott Mckenzie)

---


 Tänään sdp:n puheenjohtaksi valitaan joko Jutta Urpilainen tai Antti Rinne. Paljon suuren yleisön kannalta mielenkiintoisempia näistä saisi, jos noudatettaisiin nykyaikaisempia politiikan käytänteitä (eiks ole hieno sana: käytänne) ja esimerkiksi Jan Vapaavuori ja A. Stubb olisivat ehdokkaina myös sdp:n vaalissa. 
---


Esko Valtaoja kertoi, että "tämä ei ole mitään rakettitiedettä", on vanhentunut sanonta, rakettitiedettä kun ei enää arvosteta entiseen malliin. Tilalle hän ehdotti sanontaa: "ei tää nyt mitään aivokirurgiaa ole." - Tuosta jotenkin mieleeni johtui lobotomia, tuo pikku leikkaus, joka estää liikakohelluksen ja itsestään liian suuren numeron tekemisen.

"Tämä ei ole rakettitiedettä"-sanontaa voi ilmeisesti jatkossakin käyttää kaikesta sellaisesta toiminnasta, joka ei ole osa suurvaltojen keskenäistä kamppailua tai julkisuuteen sairastuneiden fyffepyrkimyksiä.20 kommenttia:

 1. Voi voi, minun suosikkini Jutta hävisi. Olin aivan varma voitosta!

  Vaan kokoomuksesta taitaa Risikko porhaltaa ohi miesten, alkukannatuksesta päätellen. Stubbia ei voi ottaa vakavasti ja Vapaavuori on kuin mafioso.

  VastaaPoista
 2. Meinasin kirjoittaa twitteriin, että huomisen ip lehti kertoo, Jutta itketti edustajia, lööpissään.

  Sitten mietin, että ei kiinnosta, kirjoitan sen tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokouspaikalta oli jonkun lehden mukaan poistunut nuoria itkeviä naisia. Eivät oikein tahdo kestää hienostuneen kypsää charmia, hyvin minä sen ymmärrän.

   Poista
  2. Tönkköäijädemariuden paluuta ne eivät kestä! Rinnehän on kielitaidossakin kuin entinen Ahti Karjalainen. Ay-vetoinen duunaripolitiikka saa totisesti ne nuoret koulutetut naiset siirtymään vihreisiin.

   Poista
  3. Nuoret naiset saakin painua vihreisiin, siellähän ei tunnetusti paljon älyllä ole sijaa. Menisivät pois myös tyrkyttämässä kasvisruokaa vasemmisosta kans.

   Poista
  4. Mitäs eivät viimeksi ottaneet Tuomiojaa, tommosen Urpilaisen halusivat. Vihreissä on paaaaljon paaaaljon tilaa.

   Poista
  5. Minusta koulutetut naiset sopivat demareihin oikein hyvin, mutta demokratian pelisääntöihin kuuluu äänestystulosten (demokratia) kunnioittaminen.

   Ay-puoluetta minä kaipaan, kun edes vas.liitosta ei siihen oikein ole ollut.

   Rinteestä tai hänen tulevasta toiminnastaan en osaa sanoa mitään.

   Poista
 3. En minä tuohon osaa oikein kommentoida, ehkä kompromissina kokoomuslaiset valitsevat Pahvi-Jyrkin, Pahvi-Salen tai Jaana Pelkosen.

  Joskus olen ajatellut ilostuttavani ihmisiä maailman huonoimmilla rock-kappaleiden käännöksillä, laajemmin en kuitenkaan ole viitsinyt. Sellaisilla: "Mene, mene, Johnny, mene, mene, Johnny ole hyvä! - Tuo hieno San Francisco-pätkä oli osa projektia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä rocklaulut kun on tehty jo joskus tosissaan, että ei siinä huumori auta.

   Mites se oli Led Zeppelin elokuva, laulu jää pystyyn?

   Demarit tuntuu olevan vähän sellaisia, että mummon pöksyt. Mutta kokkarit, rikollinen, urheilunarkomaani ja tuntematon. Siitä pääministeri.

   Mutta ainoa oikea ratkaisu olisi demokratiassa uudet vaaalit. Mutta tuskin niitä nähdään.

   Poista
  2. Oli minulla aavistus, etteivät rock-suomennokseni ole kovin kysyttyjä.

   Ei kai ne uudet vaalit tilanteita sen kummoisemmaksi tee. Kansa on puhunut, pulinat pois, sanoi Vironperän virginialainen.

   Poista
  3. Et sensuroinut, kiitos siitä.

   Mielestäni vaalit olisivat asiaa, vaihtuuhan tässä nyt epädemokraattisesti niin pääministeri kuin juuri valittu ns valtionvarainministeri.

   Uudet hemmot puikoissa, kyllä kansalaisilla pitäisi olla sanottava, ketkä sinne hommaan menee, eikä vain joku +500 puoluevaltuutettua jotka päättää.

   Poista
 4. Jutta Urpilaisen kielenkäyttö ja puhumisen tapa on auttamattoman kliseemäistä ja vailla konkreettisia sisältöjä. Toki poliittinen retoriikka on lähes aina moniselitteistä ja hämärää, mutta erityisesti minua on ärsyttänyt se, että Urpilainen puhuu kuin opettaja ala-asteen oppilaille. En kuitenkaan vähättele esim. Urpilaisen kykyä omaksua nopeasti uusia asioita. Olen kuullut siitä aika hyviä kommentteja. Hänen linjansa on kuitenkin ollut pikemminkin ‘vasemmisto-kokoomuslaista’ kuin [edes] ‘oikeisto-sosiaalidemokraattista’ ja siitä hän nyt joutui maksamaan kovan hinnan. Vasemmistoliittokin sentään vihonviimein lähti hallituksesta, mutta Urpilainen joutui lähtemään – omien koirien puremana. Urpilainen yksinkertaisesti taisi unohtaa, että demarien[kin] kenttäväki ongelmineen elää ja vaikuttaa Suomessa eikä Brysselissä tai Kokoomuksen globaalissa pankkikabinettimaailmassa.

  VastaaPoista
 5. Vasemmistolaisuus ei todella ole Urpilaisesta näkynyt. Hyvin haparoivana kömpelönä poliitikkona puheenjohtajuutensa aloitti, sitten ministeriyden myötä harppaus suoraan ylhäiseen valtiomies-luokkaan. Valtionvarainministerinä hänelle toki sattui hyvin vaikea aika tukipaketteineen. Vastapainoksi hän yritti lepyttää äänestäjiään ja muita kotimaan ihmisiä: Urpilainen on vastuussa siitä, että sdp lähti hyvin kömpelömäisesti orjailemaan persujen linjoja.

  Monessa uutisessa todettiin, että sdp:n puoluekokous halusi enemmän Urpilaisesta eroon, kuin Rinnettä puheenjohtajaksi. Vaikuttaisi, että porvarileirissä Rinnettä pelätään, oikein muuten en voi valintaa seurannutta parjauskampanjaa selittää. Oikeistolainen Iltalehti kun ei muuta keksinyt, kirjoitti törkeydestä, jolla Rinne muka erotti Levin hissiyhtiön toimitusjohtajan. Toisaalta kun Yle uutisoi näyttävästi, että valinnan seurauksena peräti kymmenen naisjäsentä on eronnut sdp:n kokoisesta puolueesta, eikö se kerro uutisoinnin...hmm...ohjelmallisuudesta.

  Työn orjat sorron yöstä nouskaa.

  VastaaPoista
 6. Iltalehti nyt kirjoittaa aina paskaa demareista. Se tosin hämmästyttää, että sallivat sitten Loka Laitisen kirjoittavan omaa demariprogandaansa sivuillaan? Ehkä poikkeus vahvistaa säännön.

  Tässä sanoinko tämän jo. Kun tekee mieli äänestää demaria, kuuntele tämä laulu:
  https://www.youtube.com/watch?v=WmcH78HTjjc
  Urpilainen on suorastaan kuuma esiintyjä tässä poliittisen propagandan klassikossa, jonka ei sopisi unohtua kumpujen yöhön.

  VastaaPoista
 7. Iltalehti edustaa melko suoraan ek:n kantoja. Ainakin joistain lakoista on jopa suoraan valehdellut, kertonut lakon syyksi rahan ahneuden, vaikka raha ei ole ollut edes työntekijäpuolen vaatimuksissa. Loka-Laitinen saa kirjoittaa, koska raha on ainoa mitä kapitalisti arvostaa ja Laitisen kolumnit ovat todella suosittuja. Julkaisisivat Iltalehdessä vaikka Taisto Sinisalon tekstejä, jos eläisi, kirjoittaisi ja tekstinsä olisivat riittävän luettuja. Laitisen kolumnit ovat täysin vaarattomia, hänen ohjelmallisuutensa osataan jo ulkoa. Hän toimii iltalehdelle myös muka tasapainottavana kirjoittajana: "meillähän on laidasta laitaan".

  Lokaa on mukava lukea: minä aina mielessäni arvuuttelen, onko tämän kertaista tekstiä kirjoittanut kymmenen, vai peräti viisitoista minuuttia.

  Esitys oli todellakin huima,mutta valitettavasti en sitä kiireitteni ja muiden tärkeiden syiden vuoksi kyennyt aivan loppuun asti katsomaan. Suorastaan outona pitäisin mahdollisia väitteitä, joiden mukaan se on säälittävä, kammottava, hirveä ja melkein kaameinta paskaa mitä on tehty.

  VastaaPoista
 8. Tässä myös blogi, kuinka koville se Rinne oikein otti
  http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2014/05/842-porukoiden-mies-aloitti-nyhjailynsa.html
  vo voi, kuin ottaa syrämmestä
  s-

  VastaaPoista
 9. Virolaista luen mielenkiinnolla. Bloggauksensa ovat parhaimmillaan upeita ja isoista lakijutuista saa hänen kirjoituksistaan parhaiten selvän.

  Sitten siellä on näitä sekalaisia patoutumien purkauksia.

  VastaaPoista
 10. Jos en ole ihan väärin ymmärtänyt, niin Virolainen kävi yhteen aikaa säännöllisesti vittuilemassa Kemppiselle.

  Molempin blogeja luen, mutta Kemmpiselle pitää antaa se arvo, että hän hyvin viileästi ohittaa päivänperhot, jopa vähän liiankin viileästi?

  VastaaPoista
 11. Suosittelisin luettavaksi verkosta löytyvää Rabelaisin Pantagruelia. paitsi hulvaton, se on myös fiksuinta ihmisen kirjoittamaa. Lakimiesten nahistelusta siellä on oma asian ytimeen osuva lukunsa.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)