maanantai 5. toukokuuta 2014

Tän-nään
On hyytävän kylmää, rekivaljakon kellon kuulee helisevän jossain etäämpänä. Pesiään valmistelemassa olevat varpuset kuolevat kylmään kesken lentonsa ja jäätyvät pudotessaan kalikoiksi, jotka jättävät ruman lommon osuessaan autoon. Pikkulinnuista selviävät ehkä vain ne, jotka tajusivat ottaa eväitä selkärepuissa mukaan, palatessaan lämpimistä maista.

- On valkenemassa eteläisen Suomen viides kesäpäivä.

---

Eurovaaliehdokas Mikael Pentikäinen (keku) kyseli Karjalainen-lehdessä: "Kuka tulee Putinin jälkeen?"  - Minusta ehdokkaan tulisi nyt kokonaan keskittyä näihin vaaleihin, enkä millään voi uskoa, että hänellä olisi Venäjän johtoon mahdollisuuksia jatkossakaan.  

----

 
Miss Suomeksi valittiin Bea Toivonen, mutta vielä ei ole tietoa, kenestä tulee sdp:n tai kokoomuksen puheenjohtaja. Uimapukukierros saattaa hyvin ratkaista Suomen seuraavan pää- ja valtiovarainministerin. "Mä harrastan lukemista, ulkoilua ja tykkään tavata uusia ihmisiä."

---

Järvenpään kaupunki on alkanut myydä pikkukoululaisille kelpaamatonta ruokaa eläkeläisille, työttömille ja vähävaraisille. Hinta 2,40 € aterialta. 

Kuulostaa hienolta, vastaavaa pohditaan muissakin kunnissa. Minnehän ne koululaiset muuten voisi myydä, olisko se mahdollista ja maksaisiko niistä kukaan mitään?  - No, hyvä on, myönnetään: paskana minäkin kersana ollessani koulun ruokaa pidin, mutta jo Upinniemen varuskunnassa aloin siitä haaveilla. Siellä ruoka oli nimittäin sellaista, että siitä sai pahoinvointia, ripulia, päänsärkyä, paniikkikohtauksia, äkämiä ja tiesmitä, vaikkei sitä olisi lainkaan maistanut. Vähän ennen nälkäkuolemaa oli pakko aina vähän maistaa, mutta siinä ja siinä, arkkuvainaan rajoilla, mentiin koko siellä vietetty palvelusaika. Pelastuksen toi lopulta siirto laivalle. Paikan erikoisuus olivat tönkkömustiksi hiiliksi paistetut silakat ja pakista kasarmin nurkalla nautitut, runsaasti pippuroidut lihan kappaleet, joissa oli isoja suonia jäljellä. Yäk, nyt minun täytyy lopettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)