lauantai 22. maaliskuuta 2014

VainotutJari Sarasvuon tv-ohjelma lopetettiin, koska sen katsojalukuihin ei oltu tyytyväisiä. Sittemmin tv-juontaja ja yritysvalmentaja on lehtien mukaan sanonut, että "minua ja minun vaimoani vihataan", ohjelman lopettaminen oli "aiheeton nöyryytys" ja lopulta ehkä se kaikkein kamalin. - Hän kertoo harkitsevansa julkisuudesta luopumisesta ja jättämistämme kokonaan ilman hänen "julkisuuden taksvärkkiään"

Vaikeaa se tulee olemaan, mutta ei auta, päivä kerrallaan, toisinaan jopa tunteja laskien.


---

Lehdet kertoivat pro gradusta, jonka mukaan meidän suomalaisten mielestä Elo ja Aaltonen ovat miellyttävämpiä sukunimiä kuin Nännimäinen ja Suoyrjö. Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää, mutta pitää muistuttaa, ettei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä.  Tuosta sananlaskusta pitää nimittäin muistuttaa aina, kun näissä yhteyksissä on tarvetta peitellä väkisin purskahtavaa naurua tai silkkaa tyrmistystä.

---

 Paavo Väyrynen kirjoitti kirjan, jossa kertoi lähes kaikkien, erityisesti tasavallan presidentti Mauno Koiviston, vainonneen häntä. Samalla nuorekasta voimaa uhkuva poliitikko ilmoittautui täydellisesti uudistuneen keskustapuolueen kärkiehdokkaaksi euro- ja eduskuntavaaleihin.  Ei vielä halunnut puhua seuraavista presidentinvaaleista.  Väyrynen täyttää 90 vasta vuonna 2036, joten hänen kannattaisi - jos ei ole sitä jo tehnyt - hankkia heti medioista mainostilaa kaikkiin vaaleihin ennen sitä. Paljousalennuksien luulisi olevan tuntuvat ja hintaneuvottelujen etenemisestä riippuen, Paavo voisi harkita mainostilan ostamista jopa satavuotiaaksi saakka, sillä hän on pitkäikäistä sukua. 

 ---

Kalervo Kummola on haastanut Into kustannuksen oikeuteen tulevasta paljastuskirjasta, nimeltään "Kummolan Rahankääntöpiiri". Kummolan mielestä jo kirjan nimi on loukkaava. Ilmeisesti koska raha ei kasva kääntämällä, kastelemalla tai lannoittamalla, vaan erilaisilla tuilla, ylihintaisilla pääsylipuilla, kaljan mainostamisella ja Harkimon tapauksessa talousasioita hallitsemattoman ja herkkäuskoisen yhteistyökumppanin, Sanoma Oy:n, linssiin viilaamisella.
---


Uutinen kertoi, että alhaisen kuutioluokan pienkoristen muovilimusiinien, eli mopoautojen, vakuutusmaksu on noussut jopa viiteen tonniin vuodessa. Ikävältä tuntuu ja perin surkeaa on, jos tämäkin asia kaatuu yrittäjien niskaan, eikä näitä rotanloukkuja, diskokatiskoita ja  tapporysiä mene enää entiseen tapaan kaupaksi.

10 kommenttia:

 1. Ihan oikein, että mopoautojen vakuutusmaksut ovat korkeat, koska niiden märkäkorvaiset lapsikuskit aiheuttavat paljon vaaratilanteita liikenteessä, eikä vain vaaratilanteita vaan myös onnettomuuksia. Autot eivät siis joudu vahinkotilanteisiin, vaan ne ajetaan niihin taitamattomalla ajamisella. Tässä kotikadullanikin on 40:n nopeusrajoitus, ja ainoa auto, joka sitä tuntuvasti ja säännöllisesti rikkoo, on yksi tietty mopoauto, jota ajaa mussukka, joka huudattaa helvetillistä bassonjytkettä. Tekisi mieli käräyttää tämä kissantappaja poliisille, sillä kerran oli yksi päälleajettu kisukin raatona keskellä tietä - yliajajasta ei ole tosin varmaa tietoa.

  Noista nimistä - minulla oli kerran oppilaana yksi Naski-niminen vähän pullukka tyttö. Kyllä hän siitä sai kuulla. Nännimäinen olisi nimi, jonka mieskantajalla on taatusti vaikea saada puolisoa, joka ottaa miehensä nimen. Semmoinen ristiriitainen piirre on kyllä havaittavissa, että lapset pannaan isän nimelle, vaikka se olisi miten kauhea tahansa. Pitäähän ihmisten nähdä, että lapsilla on isä.

  VastaaPoista
 2. Minä en halua olla noin jyrkkä, tunnen jopa sympatiaa mopoautoilijoita kohtaan ja hyvin voisin mennä heitä lekan kanssa auttamaan, kun hankkiutuvat ajokeistaan eroon.

  Meinaat, ettei Unelma Löyhkö suostuisi Urho Nännimäisen kosintaan, vaan menisi mielummin Jorma Jerkulle tai jopa Aimo Sikaselle.

  Onhan se hienoa kun lehdessä ilmoitetaan uudesta ihmisestä syntyneet-palstalla: "Vielä etunimetön Suoyrjö tuli.- Onnelliset vanhemmat Toivo ja Anna Suopellosta."

  Useampi lapsi on muuten etunimekseen saanut Lumia. Onko se sitten luokkatovereiden vika, jos alkavat konkkaluuriksi kutsumaan.

  VastaaPoista
 3. Harmin paikka Sarasvuo-ohjelman lopetus. Syyt voivat olla mitkä tahansa muutkin, kuin julkaistut.

  Kaikki eivät tietenkään pidä kaikista, mutta rahoistaan JS:n ei olisi pitänyt puhua mitään, kun on se kateus.

  Lumia nimenä minusta sointuu kauniisti. Toisin kuin Pyry ja Tuuli (Tuulia menettelisi, onkohan sen nimisiä).
  Voihan nimensä muuttaa halutessaan. Mieleen pulpahtaa eräs , joka muutti muutama vuosi sitten kerralla sekä etu- ja sukunimensä.

  Miks miehet ei mieluusti ota naisen sukunimeä avioon mentäessä, jos yhteinen nimi otetaan.

  VastaaPoista
 4. Se on hyvä, että me ihmiset pidämme erilaisista asioista. Kyseisestä ohjelmasta en osaa oikeasti sanoa mitään, koska en ole siitä vilaustakaan nähnyt. Hyvät, pahat ja rumat oli omana aikanaan hyvä.

  Minä en nimeäni vaihtaisi, mutta on minulla yksi ystävä, joka otti vaimonsa sukunimen, piti sen eronsakin jälkeen. Entinen nimensä oli aivan tavallinen.

  Sarasvuo oli ennen nimensä muutosta Heinonen.

  VastaaPoista
 5. Luin juuri paikallislehden, ja siinä sanottiin, että "mopoauto ajautui ulos tieltä ja törmäsi puuhun- - ".

  Hassua miten autot aina ihan itsekseen ajautuvat ulos tieltä ja törmäävät milloin mihinkin. Jos olisin toimittaja, kirjottaisin, että "poikalapsi ajoi mopoautonsa puuhun".

  VastaaPoista
 6. Hirveäähän sellainen on, kun puuta päin ajavat, hyvinkin saattaa olla vanha ja korvaamaton puu.

  VastaaPoista
 7. Sarasvuon ohjelma oli paska tai Herra Twiitin myötä se sinne päin komeasti pullahti, miksei sitä voi vain reilusti myöntää? Taksvärkkiä J.S. voisi huoletta tehdä jatkossakin, kun on millä mällätä ja kehtaa sitä joka värsyn välissä vielä kehua, siinä mielessä se on vähän tyhmä. Silti tykkään että Sarasvuolla on karismaa ja business-ajattelua, vaikka muille jakaa, ehkä saamme häneltä ohjelman Rumat ja vittumaiset, joka ylittää kaikki katsojaluvut. I hope so.

  Ei nimi miestä pahenna jne, naisesta nyt puhumattakaan, mutta kyllä esimerkiksi Mr Veripää tai Hellä Alapää saattaisi vähän yskittää. Kiimanen ja Kiimala ovat myös sukunimiä, joita en naimisen yhteydessä himoitsisi, mutta jos mies on muuten ihana, niin mikäpä siinä vaikka olisi Kiimanen:)

  VastaaPoista
 8. Onpas nimellä paiskattu, joskus sanottiin.

  Johny Cash lauloi kappaleessaan Boy Named Sue, pojasta, jolle isä antoi karaisutarkoituksessa tytön nimen. Jukka Virtanen sen teki hauskasti suomeksi: Balladi Pojasta Nimeltä Vee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, se kuuluu sarjaan poika nimeltä Päivi, ei vaiteskaan. Olet muuttanut profiilisikuvasi enemmän inkognito:)?

   Poista
  2. Sitähän se taitaa olla, omista kuvistani en erityisesti välitä internetissä tai muutenkaan.

   Poista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)