tiistai 4. helmikuuta 2014

Tonttujoukko varpahillaan

Olisikohan se vähän väsynyttä ihmetellä eduskunnan joululoman päättymistä: "Sussiunakkoon, joko nyt!" - Tosiasia kuitenkin on, että hommia ovat kansanedustushenkilöt lomalla paiskineet ja töitä pukertaneet hiki otsassa ja selkä vääränä. Uuden Suomen blogeja on kirjoitettu, yhteiskuntasuhteita hoidettu ja keikkakalenteri on ollut kiireinen. Mikko Alatalolle on vahingossa jopa buukattu ainakin kaksi keikkaa vielä helmikuulle.
 ---

Pakko on kansanedustajien aherruksesta hetken aikaa nyt huilia ja akkuja ladata pian alkavaa kesälomaa varten. Uimarenkaan ja -patjan ehtii pikasuutarilla paikkauttaa ja aurinkorasvaa, ynnä uudet tenniskengät, ostaa. Laitan tähän ylös, jos joku valtiomies tai -nainen sattuu lukemaan: ÄLÄ UNOHDA TEIPPIÄ! - Sitä nimittäin tarvitaan äänestysnappulan hienosäätöä varten, teippaavathan jääkiekkoilijatkin mailansa. Keltanokat saattavat hölmöyttään aluksi käyttää tavallista toimistoteippiä, konkarit tietävät kunnon erkkarin tai ilmastointiteipin olevan politiikan ammattilaisen merkki.
---

Sauli Ahvenjärvi, kristillisdemokraatti, valtiopäivämies, yliopettaja, tekniikan tohtori, gospel-muusikko ja yleisnero, ehti ehdottamaan yleistä viiden prosentin palkkojen alennusta, se kuulemma vastaisi devalvaatiota. Mahdollisesti niin, pienyrittäjät ja palvelutuotannon se ainakin tappaisi. Hyviä puolia ehdotuksen toteutumisessa kansanedustajan mielestä luultavasti on, että Kristus saisi silloin jo mieluusti suorittaa uuden tulemisensa.
---

Euroedustajat kiljuvat blogeissaan kuin jalopeurat, hätä on suuri ja kauhu kamala: kohta on taas vaalit. Mitro Revolle voisi kuitenkin joku kertoa, että lopettaa suosiolla itsensä nolaamisen, hänen putoamisensa on täysin varmaa. Kirjaimet haalenevat kirjoista ja norsut unohtavat, naiset eivät ikinä: isä aurinkoinen on klächmimällä klächminyt.

2 kommenttia:

  1. Eiköhän Isä Mitro saa kaikki kannabispäiden äänet tällä kertaa. Korvaa sen mitä keski-ikäisiltä naisilta jää saamatta?

    VastaaPoista
  2. Kolme tykkäys-ääntä internetissä se niiltä saa.

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)