tiistai 25. helmikuuta 2014

En mä tuukka, kirkaisi taru ja loi viehkon katseen kameraanNähkää Tuukka Temosen mestariteos Presidentintekijät, dokumentti Niinistön vaalikampanjasta, jossa identtiset kaksoset kamppailevat vaalien loppusuoralla. Kumpi ja Kampi taistelussa presidenttiydestä: Kumpi sanoo Jaa, Kampi vastaa Joo. Kumpikin voitti ja Kampikin katkesi.

Temosen dokumentti jatkaa hienolla tavalla sitä kunniakasta perintöä, jonka Flahertyn Nanook - Pakkasen poika aloitti, ja jota monet dokumentintekijät ovat sittemmin hyödyntäneet. Kuten Nanookissa, myös Presidentintekijöissä on mitä ilmeisemmin myös lavastettuja kohtauksia. Esittääkö Jussi Lampi elokuvassa Niinistöä, sen saat tietää vain katsomalla. Onko Anja "Tyyne" Pohjola Taru Tujunen?  Onko elokuvaan lisätty kohtauksia zombie- tai muista kauhuelokuvista? Kuka vastaa elokuvan huumoripuolesta? Esiintyykö Iina Kuustonen Chaplinina? Onko Riku Niemisen Munamies merkittävässä roolissa? 

Antoiko J.K. Paasikivi salaperäisen, filminauhalle tallentuneen, viestin elokuvan tekijöille?

Mestariteos, jonka kampanja on nyt vuorossa. Elokuvalla jo kymmenen onnellista loppuun asti katsellutta: "Eiks tää ikinä lopu?"


Katso ja koe, tätä et voi jättää näkemättä! 

3 kommenttia:

 1. Minä haluaisin katsoa tämän dokumentin, koska julkisaatetuista katkelmista päätellen se antaa ,kuvan politiikan sivullisista, avustajista ja heidän työnsä raadollisuudesta ilmeisen rehellisesti, kun siiinä mäiskitään ja kiroillaan Niinistöä juuri niin kuin esimiestä kaikkialla mäiskitään. Toivottavasti tämä esitetään televisiossa. Yllättävää kyllä on, että porvariston presidentin avustajat kiroilevat niin saatanallisesti. Ehkä onkin aika avata silmiä.

  VastaaPoista
 2. Ilman muuta tämä on vielä luultuakin rehellisempi, jopa paras kuvaus kokoomuksesta ikinä. Vastoin ennakko-odotuksia kokoomuslaisetkaan eivät ole täydellisiä. Tai Sauli tietysti on, mutta ne alamaiset eivät ole mitään tyhmiä perässä kulkijoita, vaan terävästi analyyttisia ja asioita arvioivia ihmisiä. Lopulta hekin tietysti tulevat siihen ainoaan mahdolliseen johtopäätökseen: IIIIIIIIK, Sauli on iiiiiiihana!

  Pläjäys lienee kohta yleisradion ohjelmistossa, niin olin jostain katsovinani. Eikä se ole mitään apulantaa, ihan aitoa tavaraa taitaa olla.

  VastaaPoista
 3. Niinistö Iltasanomissa: "Minä pysyn siitä elokuvasta ja sen markkinointikeinoista niin kaukana kuin mahdollista, Niinistö sanoi Joensuun lyseolla pidetyn maakuntamatkan tiedotustilaisuudessa"

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)