keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Me ollaan sankareita, muut on henkareita tai mitä lie mitalitelineitäMaailman urheileva nuoriso kokoontuu pian Vladimir Putinin kesämökkikaupunkiin Sotšiin, kotikatsomoissa riittää jännitystä, kuka on kulloinkin oljympialaisten piikkipaikalla.


Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Suomi lähettää kisoihin mäkihyppelijöitä, hiihtelijöitä, kiekkopelaajia sekä noin neljäsataa johtoportaaseen kuuluvaa maamme edustajaa eli ns. kiakkoviarasta. Katsomoissa vilahtelee kuninkaallisia, presidenttejä, ministereitä, kanistereita ja entisiä missejä.Janne Ahonen on jo ilmoittanut halukkuudestaan, Matti Nykäsen osallistumista joudumme jännittämään kisapäivään saakka. Eteläisen Pohjanmaan suurhiihtäjä Juha Mietaa on spekulaatioihin vastannut vielä hieman arvoituksellisesti: "Notta, onkohaan se Wassbergi tuloos?"

Ansaitusti suurimman huomion ovat tähän mennessä saaneet jääkiekon pelaajamme.  Kun ykköskentällisemme hyökkääjät, Teemu Selänne ja Jari Kurri, ovat jäällä samanaikaisesti pakkiparimme Hannu Virran ja Timo Jutilan kanssa, on selvää, että verkot ovat tötteröllä, ylämummot soi ja vaarit senkun polkee. Tässä ei totisesti pelata enää mitään alle kaksikymppisten leikkipeliä. Harmi on, että Pekka Marjamäki ehti poistua keskuudestamme eikä Mölli Keinonenkaan ole ilmeisesti harjoitellut riittävästi. Saku Koivu ilmoitti, ettei ehdi kisoihin, koska Kaliforniassa paistaa aurinko, televisiosta tulee Kauniiden ja rohkeiden vanhoja jaksoja uusintaesityksinä ja nukkumassa pitää olla viimeistään kymmeneltä.

Uskon vakaasti joukkueemme menestykseen, se tulee tuottamaan tuskaa jopa punakoneelle.  Valeri Harlamov on jo toki poistunut, mutta Petrov ja Mihailov ovat tiettävästi yhä vaarallisia. Erkka Westerlundin tulee huolellisesti pohtia, kuinka heidät saataisiin eliminoitua, etteivät pääse maalillamme  vanhaan malliin pyörittämään.

Antero Mertaranta on tiettävästi MTV3:n rahakasseineen lomalla Karibialla, kisat sinne kotikatsomoihin selostaa Yle:n elävät legendat, Anssi Kukkonen ja Juha Jokinen. Refereras i flerljud. Mustavalkoisissa vastaanottimissa Suomen joukkue erottuu vaaleammista peliasuista.

---
(Kuva: viime vuoden kevättalvella jää oli jo hieman huonossa kunnossa.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)