lauantai 4. tammikuuta 2014

Eroa Skepsis ry:stäOletko väsynyt hihhulointiin, kyllästyttääkö hurmahenkisyys? Etkö halua vaihtaa enää yhtään pornolehtiaarteistosi arkistokappaletta hengelliseen kirjallisuuteen? Kyllästyttääkö paranormaalien kohtaaminen, -  etkö halua paljastaa enää yhtään uri gelleriä, kaivonpaikan etsijää tai nilsiän öljymogulia? Etkö halua enää joka ilta tutkia Esko Valtaojan sanaa, riipiikö hänen alituisesti ilmestyvien uusien kirjojensa hankkiminen? 

Jos vastauksesi kysymyksiin on KYLLÄ ja EN HALUA, eroa Skepis ry:stä ja Vapaa-ajattelijoista. Tee se nyt! Olosi helpottuu, kun pystyt kohtaamaan elämän  sellaisena kuin se on.

Veijo, 27, erosi ja kertoo, että suupielen rohtumat katosivat melkein välittömästi eroamisen jälkeen ja häntä vaivanneet päänsärkykohtaukset helpottivat. Erityisen kyllästynyt Veijo sanoo olleensa alituisiin laskelmiin maan ulkopuolisen elämän todennäköisyydestä ja spekulaatioista örkkien mielenkiinnosta maan asukkaiden toimintaan. Veijo elää nyt tasapainoista elämää ja sanoo viimeinkin tuntevansa vapauden tunnetta, lähes onnea.

13 kommenttia:

 1. En voi olla huvittumatta palopuheesi täydellisestä oppikirjarakenteesta: 1. pysäyttävät ja jysäyttvät kysymykset, 2. vastaukset ja toimintakehotukset 3. paratiisin kuvaaminen, eli mitä saa kun noudattaa toimintaohjeita. Ihan kuin olisit ollut meikäläisen äikäntunnilla joskus. Erikoisesti jäin ihailemaan tuota Veijon rohtumien katoamista. Se on naula, joka vetää. Hyvä, Riku, saat kympin ja rohtumasta plussan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen otettu tekstini analyyshin arvostamisesta. Yhden sanan jouduin kuitenkin tekstistä muuttamaan. Laajaan tutkimukseen perustuvasta aineistostani tämä oli toki vain kansantajuinen versio. OSTAKAA AIHEESTA KIRJANI, KUN SE TULEE KAUPPAAN, SAATTE HALAVALLA. Se on hyllyssä aivan siinä Eskon kirjan vieressä.

   Poista
 2. Pitäisi liittyä ensin.

  Verottaja, kaupunki, vesi- ja sähkölaitos sekä autoon liittyvät maksut ovat pakollisia ja kai niitäkin voi jäsenyyden nimellä käsitellä, mutta eroapa niistä! Skepsiksiin tai muihin höpsiksiin kuuluminen on leikkiä yhteiskuntaan kuulumisen rinnalla.

  Ei sen puoleen, ovat laskeneet, että yhteiskunnan jäsenmaksuista saa myös vastineen rahoilleen. Tuntuvat vain kovilta jäsenmaksuilta toisinaan kun mikään ei niiden suorittamisen jälkeen kukkarossa kilise edes pahan päivän varalle.

  Veijokin jos kykenisi vielä yllämainituista eroamaan, niin "lähes onni" muuttuisi täydelliseksi auvoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kaikki noista ei ole täydellisen pakollisia, mutta sekä Jumala että Tiede rankaisevat ankarasti niistä eroamisesta.

   Poista
 3. Jumala ei voi rankaista koska ei sellaista ole (puhun vain omasta puolestani). Ja tiede... ei kai se rankaisemaan kykene? Sehän vain tekee tiedettä.., paitsi sotatiede.

  Yhteiskunnan jäsen saa jäsenyysetuna rankaisut automaattisesti vaikka mitään vilpillistä ei olisi tehnytkään, ja jos eroaa (erakoituu), tulee rankaisu ilman ulkopuolisia voimia myös automaattisesti. Se tarkoittaa lähinnä kuolemaa, pikkuhiljaa siihen riutumista.

  VastaaPoista
 4. Tuo kausaliteetti juuri(toinen aiheuttaa toisen), jota kutsut toisella nimellä automaatioksi, tuo sitä tieteellisyyttä ja ihan keittiöfilosofialla väitän Jumalan vaikuttavan keskuudessamme, vaikkei Häntä olisikaan olemassa.

  VastaaPoista
 5. Ei tietenkään jumala vaan ihmisen usko (toive sen olemassaolosta) vaikuttaa. Uskottavin ja kaikessa kaameudessaan toteutunein miljoonista huijausyrityksistämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskonnot ovat kamalia kun niitä käytetään politiikan välineinä. Toinen melkein yhtä paha oli tieteellinen maailmankatsomus, sellainenhan oli käytössä neuvostoliitossa.

   Poista
  2. Ei kai uskontoihin nojaavat tyttöjen silpomiset (mm. päivän Hs:ssa juttu) tai poikien "nipsaisut" ole politiikkaa? Minä en osaa sitä itselleni millään tavalla selittää, että mitä se voisi olla, paitsi että miesten hallitsemisenhaluun se viittaa.

   Tuskin aivan alkuperäiset luonnonkansat ovat lapsiaan niin pahoin voineet kiduttaa? Jos ovat kehityskyvyttömät nakanneetkin jyrkänteiltä ales tai jättäneet petojen ruuaksi, se ei ole läheskään niin julmaa kuin tällaiset, käsittämättömien uskontojen sanelemat käytännöt.

   Rukoillaanpa oletettuja jumalia minkä tahansa nimisten klusterien alla, niin kamaluuksia niissä kaikissa on suoritettu aina.

   Sosialismi oli kai joltakin osalta myös tietellinen kokeilu, mutta väkivaltapolitiikka ja henkilökultit ajoivat ohitse kaikesta mitä Marx oli ehkä tarkoittanut. Hitler ei peitellyt tarkoitusperiään tieteellisten tekstien taakse vaan kirjoitti ja paasasi häpeilemättä ajatuksistaan ja aikomuksistaan, mutta ei hänkään päämääräänsä päässyt.

   Tiede silloin kun se on alkuperäisen tarkoituksensa mukaisessa toimessa, tutkii ja kiistelee loputtomiin tekijöidensä kesken tulosten varmistamisesta ja vasta sitten ottaa ne käyttöönsä -jos ottaa. Eivät diktaattorit oikeasti niissä piireissä kykene toimimaan. Tuloksia voivat kyllä ottaa tarkoitusperiensä keppihevosiksi.

   Eniten kiinnostaa Kari Enqvistin suuntainen (kosminen)tiede, ja myös julkisuusmalli, jota hän itse noudattaa kun ajatuksistaan puhuu tai kirjoittaa. Esko Valtaoja kyllä on viisas mies ja tietää yhtä lailla asioista kuin K.E., mutta hän on myös karnevalisti. Hänen julkisuusagendansa on, ettei tätä katoavaisuutta kantsi niin vakavasti ottaa. Ja oikeassa varmasti onkin.

   Mutta niin suurta pensasta en ole löytänyt, jonne kaikelta pääni työntäisin minä.

   Poista
  3. En ole vakuuttunut ympärileikkausten sidonnaisuudesta uskontoihin, vaikka Jumala Raamatussa sellaisen poikalapsille määrääkin. Musulmaanien kirjasta en tiedä. Enkä ole vakuuttunut miesten olevan perinteen siirrossa pääosissa.

   Alkuperäiskansat, mitä sitten lienevät olleetkaan, eivät mielessäni romantisoidu lainkaan. Vaikka kuinka huonoja nyt olisimme, olemme silti tulleet pitkän matkan noista ajoista. Kehittynyt tekniikka vain on tappamisesta tehnyt turhan tehokasta.

   Valtaojaa ei helpoheikiksi voi kutsua, äijän täytyy tienata kirjoillaan paljon.

   Täytyy muistaa, että tieto tai tiede ei sano: älä tapa.

   Poista
  4. Ajauduin tässä puolustamaan uskontoja, mutta ei se ollut tarkoitukseni. Uskontojen nimissä tehdyt rikokset ovat hirvittäviä, mutta tieteenkin ylivoimaisesti suurin saavutus saattaa olla Einsteinin teorioiden mahdollistama atomipommi, joka taitaa vielä liipata likeltä mainittujen herrojen aloja.

   Kirkot näyttäytyvät minulle vastenmielisinä, mutta on minulla sellainen käsitys, että tämä meidän ev.lut. on ihan merkittävä myös hyväntekeväisyydessä. Sellainen sopanjako on tärkeää, juuri muutahan me ihmiset emme voi.

   Poista
  5. Uskonnot eivät tarvitse puolustajia, ne ovat tehneet sen aina itse.

   Evlut tuli synnintuntoihin enkä minäkään heidän harjoittamaansa hyväntekemistä vastaan ole: järjestöjä siihen tarvitaan. Liekö sitten "parempi myöhään kuin ei milloinkaan" -sanonta paikallaan, koska vuosisatojen aikana tehtyjä hirveyksiä ja niissä kärsineitä se ei enää lohduta.

   Vasta nyt, kun kärsineillä itsellään mahdollisuudet ovat lisääntyneet, ja tieto hallussa, alkaa lestadiolaisten johtopaikoillakin puhuri kaataa kulisseja ja se on kertakaikkisen oikein kun vielä mediat laittavat naamat jakoon kenestä (pahimmista) vastuullisista kysymys on.

   Kemppinen kirjoittaa uusimmaassaan näistä aiheista. Häneltä lause "Seurakunnan harjoittama rankaisutoiminta on vaikea kysymys." on merkillinen. Minusta tuota kysymystä ("ehtoa") ei voi olla olemassa.

   Seurakunta ei ole mikään laillinen oikeusaste. Varsinkaan puheenaolevien asioiden kohdalla.

   Jos jostain raamatunlauseesta kiistelevät ja papit toisiaan vaikka sillä kirjalla toisiaan päähän mätkivät, niin siinäpähän mätkivät, siinä on lyhyt tie myös käräjäsaleihin aikuisten kesken.

   Lapsiin kajoaminen järjestäytyneen yhteiskunnan salaisimmissakaan ja peitellyimmissäkään järjestöissä ei voi eikä saa olla mahdollista. Sitä ei voi edes kukaan anteeksi antaa: linnaa ja vankeutta ehdottomana, sekä sen jälkeen kontrolli kova ja hoitokeinot malliin Jammu Siltavuori. Pedofiliaahan ei voi "korjata" kuten ei voi homouttakaan, joka kuitenkin ääriharvoin rikoksen tekijöiden aseena on ja siten pysyy aikuisten, samointuntevien ihmisten keskinäisenä asiana, ja onnenakin mahdollisesti.

   Poista
  6. On ollut yhteiskuntia, joissa uskonto oli ooppiumia kansalle ja sellaisena jopa kiellettyä. Mainitsemasi hyväksikäytöt eivät loppuneet, uskontoakaan ei saatu kitketyksi. Niputtamalla maailman uskot ja uskonnot yhteen, muodostuu niin "sekalainen seurakunta", että siihen mukaan mahtuu oikein hienosti "tieteellinen maailmankatsomus", erityisesti sen harjoittaman käännytystyön ja "epäuskoisiin" (jotka tässä ovat siis ns. uskovaisia) kohdistetun halveksunnan vuoksi. MOT, eroa kirkosta ihmiset ovat hihhulinaa hihhuleita.

   Poista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)