tiistai 12. marraskuuta 2013

Nihil ei ole mitäänLoisteliaan uuden oppimiskykyni voittaa vain ilmiömäinen taitoni unohtaa.

Ihminen käyttää aivokapasiteetistaan vain noin kymmentä prosenttia, eikä siinä lopussa yhdeksässäkymmenessäkään aina hurraamista ole.


Hyvin sen ymmärtää ettei pyramideista saa rahaa, totesi egyptiläinen bisnesmies (ei Hannu Kailajärvi) kun Sfinksin myi. 


Tulin, näin, voitin, koitin, tuhosin ja menin. (tuntematon toimitusjohtaja eli ns. kiertopalkinto)


Positiivisuus on myönteistä, kielteisyys on negatiivista ja siitä on haittaa! -Kyllä herra johtaja, kiitos,  saanko ottaa tavarani mukaan ennenkuin lähden...?Estonia, Estonia, Mayday, Mayday, täs on nyt tosi paha kallistuma.... -Otas nyt rauhassa uudestaan ja koita ottaa vähän myönteistä asennetta!

Voimaa olisi, kun vaan jaksaisi käyttää, sanoi painonnostaja.


Olosuhteet huomioon ottaen menee suorastaan loistavasti, totesi Marie Antoinette kun mestauspölkyllä leivosta söi. 

Alle kahdenkymmenen neliön pikkuasunto stadissa on himanen.


Suomalaiset saavat olla kiitollisia siitä, että pelastin heidät, sanoi Manuel Castells. (Kiitos, sanoi Pekka Himanen!)

----

Huhupuheen mukaan Jyrki Kataisen seuraava työpaikka on Perheyrittäjien varatoimitusjohtajana, työ alkaa irtisanomisajan päätyttyä.

---
10 kommenttia:

 1. Himala OLI kyläkapakki Siilinjärvellä. Nyt sillä paikalla kasvaa korkeita kerrostaloja. Nimen syntyperästä en ole tietoinen. Kuitenkin viittaa himaan ja siis myös Himaseen.

  Kumpi oli ensin, hima vai Himanen?

  Wikibediasta luin nyt, että Himala on ollut kylä Muolaan kunnan itäosassa Viipurin läänissä. Juontuisivatko nämä nimet ja nimitykset kaikki sieltä? Hima tosin taitaa olla Stadin slangia.

  Onks noi kodittomia jotka kylmillä kivillä uinuvat?

  VastaaPoista
 2. Ainakin tuossa yläkuvassa. Siinä on kivetyksessä lamput, jotka antavat lämpöä. Sellaisia onnettomiahan ne usein ovat, juoppoja ja/tai avohoitopotilaita. Näkee niitä toisinaan talvellakin, joillain on makuupussi, kaikilla ei.

  VastaaPoista
 3. Joskus vuonna 2000 tai -01 satuin selvänä autolla sunnuntaiklubille Eduskuntatalon edessä oleville makasiineille. Oli sitä huuli pyöreänä maalaismiehellä, kun koko matkan lastauslaiturin alla makaksi sen 50 koditonta.

  Onneksi ne makasiinit poltettiin ja saatiin rakennettua sen paikalle Musiikkitalo. Olihan ne kodittomat siinä eduskuntatalon edessä hävyttömän näköisiä. Edes demareille ei shampanja maistunut, kun joutui kodittomia katsomaan Töölössä.

  VastaaPoista
 4. Nihil ei ole mitään
  - on nihil jotain.
  Nihil on ei mitään.

  Tulisin varmaan sairaaksi Helsingissä.

  Näin Turussa kauan sitten kovalla talvipakkasella vanhan nukkavierun miehen, rantojen asukkaan, junaraiteilla kävelemässä. Istuin lämpimässä bussissa, joka nousi sillalle. Mies nilkutti. Häneltä puuttui toinen kenkä ja toinen villasukka repsotti, oli tipahtamaisillaan. Jos olisin silloin kuvannut, olisin voinut lähettää kuvan Vuoden kuva -kilpailuun, niin järkyttävä näky se oli. Mitään muuta en olisi voinut miehen hyväksi tehdä. Bussi kiiti ja olin pian pois tilanteesta, mutta sepä tilanne piirtyi mieleeni kuvana ikuisiksi ajoiksi.

  VastaaPoista
 5. Latinaa en osaa, mutta tuota nihiliä pyörittelin mielessäni ja minusta oli hauskempaa kirjoittaa lause noin. Olet kyllä oikeassa.

  Makasiinit alustoineen ovat epäilemättä olleet asunnottomien suosiossa, keskusta-alueella ei varmaan enää ole yhtä hyvää paikkaa. 70-luvulta muistan, kun Helsinkiin tullessa kauhistui sen spurguja. Olivat vielä niitä vanhan ajan miesten puku päällä olevia, puvun jota ei oltu vuosiin pesty. Liekkiviina oli se kauheus, kuola valui suistaan, kun aivan sekaisin örisivät ohikulkijoiden väisteltävinä, olivat kuin helvetistä tulleita. 60-, vielä 70-luvullakaan eivät saaneet vaatteita, heidät erotti niiden perusteella, kun nykyisin ovat yleensä vaatetukseltaan samanlaisia kuin kaikki muutkin. Olen kuullut kerrottavan, että aikaisemmin, kun suuret määrät ns. rappioalkoholisteja joutui talvisinkin viettämään yöt ulkona, usein roskiksissa, niin kovina pakkas-aamuina viranomaiset kiersivät kuolleita keräämässä ja ainakin puheiden mukaan oikeustieteellisen laitoksen takana kalikoita oli joskus pinottuna odottamassa ruumiinavausta. Silloin ei ollut asuntoloita. Nykyään niissä eivät kai kaikki viihdy, arimmat eivät ilmeisesti uskalla niihin mennä.

  Joskus loppukesästä järjestettiin monilla paikkakunnilla asunnottomien öitä. Ajatuksellisesti suorastaan loistava oli taiteilijoiden viime kesänä Hyvinkäällä yhtäaikaisesti asuntomessujen kanssa järjestämät Asunnottomuusmessut. Taidetta jolla oli merkitystä, joka oli tärkeää.Hauska oli minusta yhdelle keskustakorokkeelle, nurmikolle pystytetty pieni rähjäisen näköinen teltta.

  Asunnottomissa on myös työssä käyviä, kaikki eivät ole juoppoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus ei ollut korjata otsikkoasi, vaan se houkutti minut leikkimään sanojen kanssa, runoilemaan. Tein myös aika pitkät haut kirjastooni nihilistä, siis siitä, mitä kaikkea viisaat ovat sanoneet ja runoilleet tämän kiehtovan sanan ympäriltä. Aika hauska tutkimusretki!

   Poista
 6. Aika ammennusta ja oivallusta noissa mietteissä.

  Tuossa ylemmissä kommeissa noista asunnottomista tulee surullinen olo.
  Sääli ei ole sairautta, minusta.

  VastaaPoista
 7. Ei tarvitse Helsinkiin mennä nähdäkseen ihmispoloisia joilla alkoholi on elämän pilannnut. Kajaaninkin pienessä kaupungissa alkoholisteja on katukuvassa aivan jokaikinen päivä näkyvissä. Eräs nukkuu Kitumarketin vastapäätä bussipysäkin katoksessa kuin se hänen kotinsa olisi. Ei hänellä ole kylmilläkään ilmoilla edes hanskoja käsissä eikä hattua päässä. Eilen kun näin, oli lisäksi telonut naamansa aika kamalaan kuntoon, mutta ei sekään hänenssä uutta ole.

  Kymmenen hemmon porukka heitä taitaa vakituisia olla kauppojen eteisissä haisemassa ja sitten kesällä porukka ainakin kolminkertaistuu kun rantapuiston "baari" avautuu. Asukasmäärään suhdeluku verrattavissa siis vaikkapa Helsinkiin.

  Mitä tehdä?

  Ei mitään.

  Niin kauan kun päihteitä on, on myös niihin sortujia. Promillen verrankaan todellisista ongelmista ei kuitenkaan katukuvissa näy.

  Keskiolut Alkoon ja viinakortti takaisin, siinäkö ratkaisu? Hah! Eihän Kieltolakikaan auttanut. Eikä tähän isosti auta ns. valistuskaan. Tuurissa se on, saako viinamadon jo geeneissä vereensä uimaan vai ei.

  Totta kai iso vaikutus on tällä kaikenlaisella vapaudellakin jolla ihmiskuntaa demokratioissa hellitään. Yksilönvapaudessa unohtuu yksilönvastuu omasta ja lähiympäristöstään. Tai ainakin hämärtyy pimeyteen saakka vaikka valosaaste ympäristöä pilaantumiseen saakka häiritseekin.

  VastaaPoista
 8. Ja aika moni näkee alkoholisteja ihan omassa perheessäkin, ihmisiä, jotka ovat pilanneet alkoholilla sekä oman että perheensä elämän. Luulisin, että näitä voisi olla enemmän kuin noita ääripään onnettomia reppanoita.

  VastaaPoista
 9. Ripranie, enemmän nuo kuitenkin sellaisia lohkaisuja pyrkii olemaan kuin viisauksia.
  ---

  Alkoholin käytössä realismi on, että joku prosentti ihmisistä siihen lankeaa, kuten Valtokin totesi. Jollain se on menoa ensi kännistä alkaen. Elämäkerran mukaan Cisse Häkkisen viinakaupan ostoslista oli seitsemän pulloa kossua, kuolema maksakirroosiin tuli 39 vuotiaana. Jonkunlainen riippuvuussuhde alkoholiin on suurella osalla työikäisistä.

  Totaalijuoppojakin, eli ns. rappioalkoholisteja pidän ihmisinä, voi niitä eurolla jeesata, vaikkei ongelmia pysty poistamaan. Erilaiset sekakäyttäjät käyvät hermoille ja ovat monista pelottaviakin, toisinaan aiheesta. Erityisen kamala oli se George W. Bush, mutta hän ei onneksi täällä päin pyörinyt.

  Kyllä minä arvostan sitä, että entinen tasavallan presidentti kävi siltojen alle jouluisin viemässä paketteja, kuuleman mukaan tenukepitkin häntä kunnioittivat.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)