perjantai 1. marraskuuta 2013

Juna män justiinsa
Helsingin ja Riihimäen veturinkuljettajat olivat tänään lakossa. Harmia sellainen aiheuttaa, mutta: Hyvä veturinkuljettajat! Kaikkeen ei pidä suostua, taukojen pituudella on merkitystä myös matkustajien turvallisuuteen ja mukavuuteen, vaikka insinööri luulisikin, että sellainen on vain tekniikan asia.

---

Yhdessä lukemattomissa (kirjaimellisesti! kirj.huom.) pääkirjoituksistaan Helsingin Sanomat (sanomamassacre) vaati, että autot on vihdoinkin poistettava Helsingin keskustasta. Vai niin. Minä poistaisin sieltä pyöräilijät, pyöräteitä kun ei juuri ole, jotain ylimainostettua baanaa lukuunottamatta. Siinä sydän pompsahtaa ja polvet vapisevat, kun vihreä liike huitaisee jalkakäytävällä kymmenen sentin päästä kuuttakymppiä ohitse, kymppitonnin vaihtarilla ja lancearmstrongit päällään, perseenmuotoisissa isoissa pyöräilyhousuissaan. Vasta-argumentti on ollut, etteivät pyöräilijät aiheuta samanlaisia onnettomuuksia kuin autot, mutta entäs minun housuni, kuka ne siivoaa ja pesee?

---

Lauantaina on niinsanottu kiusantekopyhä.  Äkkiä ei arvaisi,ellei joutuisi kokemaan, että jotkut viettävät moisille aattojakin. Virkamiesten, kirjastonhoitajien tai yliopistojen ihmisten luokse on turha odottaa pääsevänsä. Sivistyneinä ihmisinä ovat hyvin dostojevskilaisia. Ai miten niin dostojevskilaisia?- En minä muuten tiedä, mutta sellaista 1800-luvun meininkiä.---

 Iltapäivällä kävin lakosta huolimatta "lukemassa lehdet" kylän rautatieasemalla. Myyjä hallitsi saman kyynisen huumorin kuin minä, väitti kiirettä olleen, ettei kissaa ole kerinnyt sanomaan. Ostin molemmat iltapäivälehdet, 2,70 euroa kappale. Varoitan lähimmäisiä, älkää ikinä ostako näitä leikkipyhien jättinumeroita, eivät niihin keksi edes hyviä valeita, saati sitten kunnon juttuja.


Poonuksena laitan vielä yhden kännykkäkuvan C.A. Edelfeltin suunnittelemasta katosta, älkää tulko multa vähään aikaan mitään pyytämään.

---

Ai niin, minulla oli vapaapäivä.

2 kommenttia:

  1. Katto oli kyllä hieno, muusta en sano mitään..:)

    VastaaPoista
  2. Katto on hieno ja puusta valmistettu, yläpuolella siinä on peltiä.

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)