lauantai 21. syyskuuta 2013

Varmuusvälineitä ja varmauttamista


Vähän hämmästynyt olen ollut Elopin palkan paheksunnasta, eihän mies kuitenkaan saa lähdöstään kuin 18.8 miljoonaa euroa. Hänelle maksettiin työhön alkamisesta, siinä olemisesta ja nyt siis siitä lähtiessä. Täytyy ymmärtää, että hyvä mies ansaitsee hyvän palkan! Vaikka sillä ei ole mitään tekemistä tämän tapauksen kanssa, se on hyvä muistaa.

Yllättävän vähän mainintoja olen mistään löytänyt siitä, että Elopilla oli sopimuksessaan lisäpykälät myös kakalla käymisestä työaikana. Siilasmaa antoi hänelle nipun seteleitä kouraan, että suostui menemään vessaan. Oven alta ojenteli lisää seteleitä, että pysyi sisällä riittävän pitkään ja että suostui pyyhkimään. Lopulta ojensi oikein kunnon nivaskan, jolloin murjottamaan alkanut Stephen suostui tulemaan ulos. Entä sitten käsien pesu? - Periaatteen miehenä Stephen ei suostunut tästä asiasta käsiään pesemään.

 ---

Miksi minulla on koneessani tietoturvana F-Secure, jota jotkut ilkeämieliset ovat joskus lähinnä haittaohjelmaksi väittäneet? Tarkkaan en muista ensimmäistä tilausta, mutta seuraavat muistan hyvin. Noin kuukautta ennen käyttöoikeuden päättymistä, koneelle alkaa tulla viestejä tuolta puolen: "Tilaa nyt, tilaa nyt, tilaisit nyt, kohta menee umpeen, - jos et nyt osta, kysyn kohta uudestaan, kysyn kohta uudestaan, kysyn kohta uudestaan..! "

Kun yritys nimeltään Data Fellows aikoinaan muutti nimensä F-Secureksi, pohdittiin mitä sana oikein tarkoittaa. Arveltiin Siilasmaan poikamaiseksi huumoriksi. En oikein jaksa uskoa, että siinä mitään vitsiä olisi, selvältä puheelta vaikuttaa.

F-Securen asiantuntemusta ei tietenkään voi epäillä. Mikko Hyppönen antaa niin vakuuttavia lausuntoja aina kun maailmalla tapahtuu jotain tietoturvallisuutta, vaikka kuinka etäisesti, koskevia asioita. Ilman mitään vastaansanomisia, Hyppönen on yksi niistä, jotka osaavat olla kaikkein aidoimmin huolestuneen tuntuisia: "Voi kamala, tämä on nyt erittäin, erittäin huolestuttavaa!" 

Minä en ole huolestunut mistään. Arvakkaa miksi? Koska minulla on koneellani F-Secure.

Kuvissa kuuma ilma nousee korkealle, eli ilmapallo läheltä ja kaukaa.

10 kommenttia:

 1. Kauppa se on, joka kannattaa jos kannattaa.

  Noista tietoturvista, että onko nuo maksulliset sen varmempia kuin maksuttomat vastaavat.

  Niin ja pitäiskö vielä sekin muistaa, ettei "katteen koto korkene", ainakin lohdutukseksi.
  Ripranie

  VastaaPoista
 2. Tuosta tietoturvaohjelmien paremmuuksista en osaa mitään sanoa, mutta McAfeen perustanut John McAfee on kuuleman mukaan firman myymisen jälkeen ollut aivan tättärää ja paennut poliisia naapurinsa murhasta epäiltynä.

  VastaaPoista
 3. Kuuntelin Baddingin laulamaa Ja Rokki Soi kappaletta ja mieleeni muistui eka kerta F-Securen kanssa: "joku piti saada, fiilis oli sellainen". - Juuri niin se oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio yhteys, joka saa mielen kirpoamaan hymyyn.
   Kiva kipale, oikein ikivihreä!

   Poista
 4. Ja nyt se tyrkyttää sähköpostin kautta taas pakettia, jossa on varaus kolmelle koneelle ja hinta sen mukainen. Mistään FS:n sivulta en löydä tarjousta tällaiselle yhden koneen loukussa olevalle mummelille.

  No, kolmen hehtaarin lähikaupasta löytyi. Ja säästin 20 ekkee. So-on kahden päivän ruokalasku. Tai kolmen, jos nuukemmin sopalla elää. Ans kattoo hyväksyykö koodin, kun aikaisemmat olen tilannut suoraan FS:n sivulta.

  VastaaPoista
 5. On se iso säästö. Vaivattomuus maksaa aina. Päivitysten saaminen voi ilmaisiin virusturviin ja ehkä hehtaarihallista ostettuihinkin olla vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivitysten saaminen ei pitäisi olla ongelma. Pitäähän FS:n päivittää missä tahansa myydyt ohjelmansa?

   Poista
 6. Mulla on vitusturvana Microsoftin joltain ilmaissivustolta haettu ja kai se on pelannut koska ei ole mykäksi kone herjennyt.

  VastaaPoista
 7. ...voi vitus... VIRUSturva piti olla.

  VastaaPoista
 8. Varmaankin toimii ihan hyvin. Tietoturvallisuuden asiantutijat ovat sanoneet, että tietokoneen käyttäjän toiminnalla on suurempi merkitys kuin teknisellä suojauksella.

  Petteri Järvinen meni niin pitkälle, että ilmoitti, ettei hän käytä teknistä virustorjuntaa lainkaan. Ei käy arveluttavilla sivuilla, eikä koskaan käytä konetta pääkäyttäjän valtuuksin. Vähemmin valtuuksin toimivalta virus joutuu kysymään luvan: "voisinko ystävällisesti asettua koneellenne?"

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)