maanantai 30. syyskuuta 2013

Pienen ihmisen asialla
Arvoisa ystävä, suuresti arvostamani äänestäjä!

Tunnettehan minut, olen Teidän aina nöyrä palvelijanne. Vaatimattomuudessani mieleeni ei  ikinä tulisi verrata itseäni Aleksanteri Suureen, Mannerheimiin tai Kekkoseen! He ovat sitä paitsi kaikki kuolleita.

Äänestä minut Europarlamenttiin, Eduskuntaan ja presidentiksi, niin minä pistän asiat kuntoon. Sellaiseen reilaan, jossa ne kuuluvat olla, eikä niinkuin ne nykyään ovat, - tiedättehän: kaikki on suorastaan kauhistuttavan huonosti, uhkakuvat ovat niin suuria, ettei niitä osaa edes kuvitella. Mörkö tulee, jos ette pidä varaanne! 

Eikö nykyisillä päättäjillä ole mitään järkeä, eivätkö he osaa, vai eivätkö he piittaa mistään? Ensi töikseni huolehdin, että väärintekijät saatetaan vastuuseen teoistaan, hyvän puolella olevat saavat vihdoinkin kauan kaivatun palkkionsa.

Kerrankin reilu kohtelu kaikille, eikö niin? 

Ilmastonmuutos on pysäytettävä. Suomen ilmasto on lisäksi mahdollisuuksien mukaan muutettava pysyvästi lämpimämmäksi, niin että viljely onnistuu myös talvella eikä kenenkään tarvitse värjötellä. Tämä on kuitenkin tehtävä niin, etteivät talvesta ja talviurheilusta nauttivat joudu kärsimään.

Viinan haitat on saatava täydellisesti kuriin, juoppojen häiritsevän käytöksen on loputtava! Holhoamista emme kuitenkaan kaipaa, alkoholin myynti tulee sallia aina ja kaikkialla, myös kirkonmenoissa, uskontoon, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Lisäksi sen hintaa tulee laskea niin, että pienivaraisemmalakin on mahdollisuus raskaan raadannan ohessa ilonpitoon ja rentoutumiseen. Työttömiä emme tässä yhteydessä saa unohtaa.

Jo riittää mielivalta!


Lopettakaa väärintekijöiden paapominen! Oikealla asialla olevat - juuri Sinä - sitä vastoin tulee palkita avokätisesti siitä uhrautuvasta järkevyydestä, josta ovat aina kaiken tämän hulluuden keskellä jaksaneet muistuttaa!

Perusarvot kunniaan! 

Palvelijanne
Konservatismin konservaattori Sulo F. Ryynänen
3 kommenttia:

 1. Yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, mikäs siinä:)
  Et tainnut jättää yhtään kiveä kääntämättä.
  Mainion hauska otsikko ja puhe, suorastaan ylivertainen yli-ihminen.

  Ripranie

  VastaaPoista
 2. Jokaiselle jotain ja kaikille kaikkea, siinä resepti eduskuntaan pääsyyn; sen jälkeen ei tarvitse lupauksiaan muistella.

  Ajatukseni lähtivät viikonlopun Paavo Väyrysen mainoskampanjan alkamisesta ja siirtyivät sitten koko ehhokasporukkaan; Suomen valioihin. Paavolla toki on omat ehdottomat juminsa, ei hän kaikkea lupaile.

  Kyllä pitäisi äitien lapsiaan varoitella, että jos vaikka huumeiden käyttäjäksi tai rosvoksi alat mielummin, mutta älä ikinä poliitikoksi.

  VastaaPoista
 3. Tässä poliittista höntsää tämän päivän Hesarista, esimerkki kahden täysin vastakkaisen asian kannttamisesta samanaikaisesti. V.Niinistö uhosi ydinvoimasta kielteisesti, eikä muista kertoa, että he hallituspuolueena ovat tinkimättömästi ydinvoiman kannalla myös tästä eteenpäin. Kuten ovat niitä aiemminkin olleet hyväksymässä ja rakentamassa.

  "Niinistö sanoi lauantaina vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa, että hän uskoo Fennovoiman ydinvoimahankkeen kaatuvan puolessa vuodessa osakaspohjan romahtamiseen. Hän myös neuvoi kunnallisia sähkölaitoksia hylkäämään Fennovoiman ydinvoimahankkeen.

  Vapaavuori haluaa korostaa, että Niinistö puhui vihreiden puheenjohtajana, ei ministerinä. Hänen mukaansa Niinistön puheet eivät vaikuta mitenkään siihen, että Fennovoiman ydinvoimalalla on hallituksen täysi tuki."

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)