perjantai 30. elokuuta 2013

Torstai torstaita täynnä
Työmarkkinajärjestöt ovat pääsemässä pikaiseen sopuun keskitetystä tuloratkaisusta, sen jälkeen kun levisi tieto, jonka mukaan entinen tasavallan presidentti oli nähty tiukka ilme kasvoillaan penkomassa roskalavaa. 

Pikaisia toimia ja solidaarisuutta tilanteemme korjaus edellyttää, toivon että kansalaiset sankoin joukoin lähettävät ainakin nykyiselle presidenttiparille sämpylöitä, makkaraa ja muita sellaisia elintarvikkeita, jotka eivät pahene postissa. Näkkäri on taatusti mieluinen lahja, hymy lämmittää varmasti Ahtisaaren kasvoja, jos löytää lähetyksestä grillimakkaraa,  lantut ja kaalit ovat epäilemättä vanhaa polvea edustavan Koiviston pariskunnan mieleen.

Älkääkä unohtako Halosen kissaa, eläimet eivät saa kärsiä!


---

Ateneumissa on päättymässä Presidentinlinnan aarteita esittelevä näyttely. Lippu maksoi 12 euroa. S-ryhmään kuuluvassa Ateneumissa yhden euron alennuksen olisi saanut kyseisen ryhmän kortilla. Reppu oli henkilökunnan mielestä turvallisuusriski, sitä ei näyttelytiloihin saanut viedä: isoilla kasseilla huiskimiselle ei esteitä olisi ollut ja sellaista lähes jokainen näyttelyyn tutustumassa oleva vanha rouva kantoikin. Puhelimeni sattui olemaan päällä, sain pikaisen huomautuksen jo muutaman sanan puhelun jälkeen. Silloin oli käyrä niin korkealla, että ravasin osan saleista läpi ja ulos; siellä saattoi taas hengittää. En uskaltanut kännykällä yhtään kuvaa räpsäistä, silloin olisivat heittäneet ulos niin, etteivät jalat olisi portaisiin osuneet.

Sen ehdin kuitenkin noteerata, ettei Linnan arvotauluihin oltu merkitty hintoja. Ehkäpä S-ryhmään kuuluva Ateneum myy niitä kysynnän mukaan, halutuimmat ovat kalleimmat. Ei sillä niin väliä, ei minulla niihin varoja olisi ollut, eikä seinilläkään oikein sopivaa paikkaa.


---

Muuten olen sitä mieltä, että Guggenheim meidän on ehdottomasti saatava. Eikä ainoastaan yhtä, vaan niitä täytyy samassa rysäyksessä rakentaa koko maan kattava ketju, etteivät syrjäseuduilla asujat kärsi. Näin pääsemme jälleen myös innovoimiskeksimisen uutta luovan kehityskärjen kansainvälis-globaaliin ytimeen. Vanhaa kannattaa kuitenkin kulujen karsimiseksi hyödyntää, esimerkiksi Lidl  saattaisi antaa monta arvokasta neuvoa toiminnan karikoiden välttämiseksi. Suomen Guggenheimin keskusvarasto olisi hyvä rakentaa Mäntsälään.

---


Kuvassa Helsingissä sangen yleisesti esiintyvä, Elephantidae-sukuun kuuluva norsulokki.

2 kommenttia:

  1. "Eläimet ei saa kärsiä..." Mutta siankorvia niille kyllä tarjoillaan paahdettuina. Ainakin koirille ja koirathan ovat eläimiä.., muistaakseni.

    VastaaPoista
  2. Onhan se noinkin, mutta ruokaa saa kärsiä vain norsu, joka ei ole lokki.

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)