keskiviikko 21. elokuuta 2013

Illan varjoon himmeään
         "Jos haluat olla mukana tukemassa muutoksen aikaansaamista, liity jäseneksi. 
         Jotta   voisimme käyttää joukkovoimaa painostuskeinona, on tärkeää, että 
         saamme   taaksemme jokaisen sellaisen perheen, jossa toivotaan muutoksia." 
         - Kotiäidit.net, Annelin Auerin entinen internet-sivusto.


"Ehkä tapoin, ehkä en, mutta älkää arvostelko persoonaani", oli tämän päivän anti uusintakierrokselle lähteneessä ns. Ulvilan murhaoikeudenkäynnissä.  Aika näyttää kuinka käy, itse uskon vakaasti vielä tässä vaiheessa, ettei oikeusastekierroksia tarvita enää kolmatta, neljäs tuntuisi jo uskomattomalle, viides suorastaan ihmeelliselle; CSI Ulvila ja kellontarkka oikeuslaitoksemme pitävät varmasti siitä huolen. Ja jos eivät muuten saa selkoa, käyttävät vaikka arvontaa, yleisöäänestyskin olisi hieno tapa viimeinkin saada päätös tälle asialle.

---- 

Jo tovi sitten ehdonalaisesta vankeudesta vapautunut parlamentaarikko Antti Kaikkonen teki tänään kirjallisen kysymyksen ns. Viron viinarallista ja sai huomattavaa julkisuutta. Aivan kuin sattumalta, tänään julkaistiin myös sosiaali- ja terveysministeriön ehdotus alkoholilainsäädännön tiukentamisesta. Hienoa havaita, että parlamentaarikko on pysytellyt kaidalla tiellä ja kykenee toimimaan jopa yhteiskunnan tukipylväänä asiassa, joka ylittää puolue-, uskonto- ja muut keinotekoiset rajat. Paljon kotomaan viinaa kansalle, niin eksyvät vaikka äänestyskoppiin, jos näin leikkisästi saa sanoa.

4 kommenttia:

 1. Auerin oikeusjuttu on niin merkillinen tapaus, ettei siihen uskalla juuri kantaa ottaa vaikka päässään yksityisesti järkeilisikin, että kyllä se ukkonsa hengiltä teloi.

  On se kovakasvo ainaskin.

  Viron -tai mikä tahansa ralli- on yhdentekevä tämmöisessä maailmassa. Ja Kaikkonen.

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat absuriditeetteja.

  Jos Auerin tapauksen tutkinta ja oikeuskäsittely olisivat jonkun kirjoittamaa fiktiota, aika yleisesti kirjoitus olisi tuomittu liian typeränä ja yliampuvana. Sekä poliisitutkinta että oikeusistuinkäsittelyt ovat olleet silkkaa greisihuumoria, niin huonotasoista, että sitä on vaikea käsittää.

  Tärkeillä asioilla on tässä maailmassa hyvin vaatimaton painoarvo. Kaikkosen veto ja sen ajoitus olivat suorastaan nerokkaita; jos vaalit olisivat ensi viikolla, hänen äänisaaliinsa olisi runsasta isompi. Viron tuonnin tuomitseminen perustuu väitteeseen, jonka mukaan se riistäytyy käsistä, jos alkoholipolitiikkaa meillä kiristetään, sen vuoksi sitä ei saa tehdä.

  Vaikea kuvitella, että hänen uransa päättyisi muuten kuin suureen gloriaan, hänellä on oikeat keinovalikoimat: silkkaa humpuukia.

  Rokissa laulettiin joskus, että voit tehdä mitä vaan, mutta älä astu sinisille mokkanahkakengilleni. Alkoholipolitiikka on samanlainen asia; se saattaa jopa kaataa hallituksen, puolueiden rivit repeilevät sen vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Eikös jonkun rokin sanat menneet niinkin, että elä kuse mun kengilleni? Tai että joku artisti kiroili sitä, että aina esiintymispaikoilla on muutama humalainen työntymässä samaan huussiin kengille kuseksimaan, että miksi laittaakaan hienoimpia jalkaansa?

  Päässäni huilailee jokin mielipide suomalaisesta politiikasta, mutta koska se on vielä repaleisin reunoin ja ydinkin aivan auki, en julki sitä lausu. Kontrastina/verrokkina tähän päivään leijuu mielentaivaalla haanpääläinen pilvi ja kun sitä tässä mietin, niin aika irvireunaisena sekin repalehtaa. Siinä pilvessä kai se totuus sitten piilee, tuhat kertaa paremmin sanotussa vaikka sillä analyysillä miehen ikä jo onkin(luen Matti Salmisen juuri julkaisemaa elämänkertaa Haanpäästä (Into kustannus)).

  VastaaPoista
 4. Haanpäältä, Steinbeckiltä, yleensä klassikkokirjallisuudesta oppii ymmärtämään enemmän kuin päivittäistavarasta.

  Kun turhuudesta puhutaan, mikään ei ehkä ole yhtä turhaa kuin päivittäisen uutisvirran seuraaminen; sellaisena sillä on vain viihdearvo. Hyvin riittäisi ja fiksumpana pysyisi, jos kerran vuodessa tai parissa, ehkä kymmenessä vuodessa, päivittäisi itsensä ajan tasalle.

  Tämä ehkä kuulostaa siltä mitä se on; viimeisten vuosien aikana olen plarannut internetiä väsyyn asti. Ei minulla tälle maailmalle muuta sanottavaa ole kuin: "tapelkaa, saatte tupakkaa!" - Sekin lienee vanhempi, kuin vuosisadan oleva sanonta.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)