sunnuntai 4. elokuuta 2013

3,17,53

Ministeri Alexander Stubbista minulle on muodostunut luotettava ja vakaa kuva. Siinä on mies, joka ei turhaan suutaan avaa; ei puhu paskaa eikä hölise joutavanpäisiä jollotuksia. - Fabulous, Wonderful!

Ministeri Stubb sai kollegoidensa lisäksi ex-kollegat kauhun valtaan, kun hän paljasti tekevänsä töitä tasan kahdeksan tuntia päivässä. "Mitä se tuollaisia menee möläyttelemään; EI ole millään mahdollista, minä raadoin ministerinä ollessani selkä hiessä ainakin 18 tuntia vuorokaudessa eikä riittänytkään!"  

Toisaalla on esitetty, ettei ministerillä ole varsinaisia työaikoja, vaan hänen tulee olla käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, jos tilanne sitä vaatii. 

Kukaan entisistä tai nykyisistä ministereistä ei vahingossakaan muistellut Suvi Lindéniä, joka hoiteli tehtäviään jopa  etätyönä. Joskus olen mielessäni pohtinut, josko ministerikollegat hänet siihen hömpöttivät: "O-ooon se mahdollista, o-ooon se!" - Huomionarvoisinta asiassa kuitenkin on, että oli se mahdollista.

Stubbin kahdeksaan tuntiin sisältyy luonnollisesti kunnon alkuverryttely ja iltapäivällä asianmukainen lihashuolto hierontoineen, sekä hampaiden kiillotusta, kielenkantojen irroittelua päristelyillä ja poskien rentouttamista suuvedellä huljuttelemalla. Yleinen asiallisuus ja toimintakyvyn säilyttäminen sellaista vaatii, vaikkei erityisesti hölisekään.

Tuomioja ei osannut työaikaansa määritellä, hän kertoi sen sisältävän myös lukemista ja kirjoittamista. "Just niin", ajattelin,"tuotahan minäkin, mutta ministeri luonnollisesti pystyy enempään, kuin tällaiset ns. tavalliset ihmiset." Kakalla käymisestä tai internetin plarailusta ministeri ei tietenkään maininnut, ei sitä sentään ministerinä ollessaan sellaisia.

Sirkka-Liisa Anttila kertoo tehneensä ministeriaikoinaan aivan hirmupitkiä päiviä, silti häneltä jäi asioita hoitamatta!  Voi Sirkka-Liisa, ei tuota olisi tarvinnut kertoa, kyllähän me sen tiesimme. Paitsi tietysti sitä, että teit hirmupitkiä päiviä. Ennen sanottiin, että laiskat ne töillään kehuvat.

Sasi kertoi ministeriaikoinaan palanneensa kotiin puoleltaöin tai sen jälkeen.  Sellaista se joskus tavallisillakin ihmisillä on, etupäässä kuitenkin vain viikonloppuisin. Kertovat Ahti Karjalaisen olleen aikoinaan niin ahkera, että hän oli valmiiksi kännissä jo aamuisin, siitä oli hyvä jatkaa päivän askareisiin ja maatalousnäyttelyihin.

---

Iltasanomat: Täystyrmäys ministereiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)