keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Pyssyt sanoo pau ja pou


Kirjailia Reijo Mäjes tuijotti Koulubaarin ovelle ja kuvitteli mitä kamalaa voisi tapahtua. Ovesta astuisi pahiksia ja sitten pyssyt sanoisivat bum ja bam! - Mäjes pienenä, mutta urhokkaana, kahdeksan tuoppia ottaneena voittajana, sanoisi maagiset sanat: "Mitäs yrititte, mulle ei kukaan koskaan pärjää, olen Turun olutbaarien Punavyö ja TJA Heikkilä: mä ampun teitä kaikkia pitsoolilla!"

Mäjes joutuu jatkossa kuvittelemaan kauheita oikein tosi runsaasti, -  melkein Hollywood-tuottaja Markus Selines on luvannut paukuttaa taas neljäsataa Harekka-filmiä yhdessä köntsässä.


Näytteliä Antti Reines kertoi, että alkaa kuntoaan kohottamaan ja lopettaa piereskelyn, koska uusia Harekka-filmejä aletaan piakkoin duunistelemaan: "Kauheeta kuntoa se vaatii, kun neljä elokuvaa päivässä kuvataan, lepoa ei jää kuin korkeintaan neljätoista tuntia vuorokaudessa!"


Haastattelussa yksi tavallinen Erkki, sanoi että Harekka-elokuvat ovat muuten hyviä, mutta niitä saisi ilmestyä paljon enemmän, kun ne on niin hyviä!

Reijo Mäjekseltä ei saatu tätä varten haastattelua, mutta luultavasti olisi kertonut vain, että "mummu-Lehtolainen jää toiseks, kun mää vejän pyssyn, ei se pysty tällastä kuvittelemaan, mis oikein tosissaan paukutellaan!"


2 kommenttia:

 1. Kjainuun Sjanomissa (sis. Alamamedian muutkin maakuntalehdet) kirjoittaa dekkarijatkista entinen Muikkumilanon kaupunginjohtaja (ja vaikka mikä) Kjari Kitku-Häkämies.

  Tämänpäiväisessä se pani konnat ja sankarit pistäytymään Treen Tillikassa. Ei nuita kyllä sanasta sanaan, saatika lauseesta toiseen järjestelmällisesti lukisi komisario Palmukaan (oliko sukua J.Palmulle?), että sen Tillikan kohdan minäkin vain hapaisin, joten mikä on jutun juormu, niin siitä en tiedä. (Juormu=juonne, runtu maastossa tai kasvoissa ym.)

  VastaaPoista
 2. Minä en dekkareita enää juurikaan jaksa. Röngän kirjan kerran ostin, en minä sitä lukea voinut. Waltarin Rygseck-Palmun luin joskus talvella uudelleen.

  Ehkä minä luin dekkareita niin paljon lapsena/nuorena, että mitta tuli täyteen.

  Tuollaisessa elokuvatehtailussa on kosolti tahatonta huumoria mukana: "taas uusi läjä elokuvia ilmestymässä!"

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)