tiistai 9. heinäkuuta 2013

KarhukirjeMoottorin pärinää ja pauketta jo vuodesta 1977! - Pirkko Nukari: Sunnuntaisirkus (myös Sirkuskarhu tai Mopoileva karhu)


9 kommenttia:

 1. Paras näkemäni "Karhukirje" ikinä. Tällaisesta voivat velat muuttua saataviksi.. ;-)

  VastaaPoista
 2. Tämä on hyvä karhukirje, tuo sympaattinen karhu saa minut hyvälle tuulelle, kun ohi kävelen.

  Joku voi tietysti sanoa, ettei mopolla ajo ole karhulle luontaista, mutta mistä sen tietää, jos karhut metsässä tuumivat: "voi kun olis mopo!" - Jos sellaisen jostain löytävät, murahtelevat: "voi kun osais ajaa!"

  VastaaPoista
 3. Jukka Parkkisen Karhukirjeistä olen kovasti tykännyt. Lapsille niitä yritin lukea, mutta jälkikasvu ei oikein ottautunut mukaan. Aavistus samanlaista lapsenomaisuutta aikuiseen makuun tässä Sunnuntaisirkuksessa.

  VastaaPoista
 4. Parkkisen kirjoista en aiemmin ollut kuullut, mutta Wikipediasta nyt katsoin, että Otson, karhunpoikasen, isä on tiekarhu ja äiti verokarhu.

  On niissä samaa, jahkailen kehtaisiko hakea kirjaston lastenosastolta. Lainat hoituvat automaatilla, minun ei tarvitsisi ärähtää virkailijalle ennenkuin ehtii sanomaan mitään: "EI NÄÄ MINULLE TULE!"

  VastaaPoista
 5. On Hän City-Karhu?
  *
  Jukka Parkkisen Karhukirjeitä Karvoselle oli hauskoja radiosta kuultuna, vaikka vähän toopeja, mutta juuri siksi kai hauskoja - - vai miten se nyt oli - - ?

  ‘Sarjan päähenkilö on karhunpoikanen Otso, joka kirjoittaa ahkerasti kirjeitä ystävälleen Karvoselle. Otson isä on tiekarhu ja äiti verokarhu. Vanhempien ollessa työmatkoilla Otso pääsee Karhumäessä asuvan Amalia-tätinsä hoiviin.’
  *
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Karhukirjeit%C3%A4_Karvoselle

  VastaaPoista
 6. Sijaintinsa puolesta Hän on vain kyläkarhu. Cityt, karhut ja muut, tunnistaa city scuutereista.

  Parkkisen karhukirjeet jo laitoin tulevaisuuden lukulistalle, hölmöilyt sopivat minulle mainiosti.

  VastaaPoista
 7. Voi että on ihana pariskunta. Verokarhu ja tiekarhu. Kumpikin viistää elämää niin että koskee. Vaikka en edes tiedä - minne!?

  VastaaPoista
 8. Hyvin se kuitenkin on mahdollista, saivathan henkilöauto ja kuorma-auto perillisekseen moottoripyörän tässä M.A:n kappaleessa. Vasta vanhempana sille kasvoi neljä pyörää.

  VastaaPoista
 9. Karhukirjeet menee lainauslistalle myös Hämeden eteläisessä vaalipiirissä.

  "Vasta vanhempana sille kasvoi neljä pyörää" Voi että! Miksi pitää kasvaa aikuiseksi ja muka lukea ja kuunnella vain "aikuisjuttuja"?

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)