perjantai 5. huhtikuuta 2013

Eikäko jostaki luin


Iltasanomat kertoi menneitä muistelevassa artikkelissaan totuuden vastaisesti, että Vesa Jaarva olisi tunnettu tv-sarjasta "Me Tammelat".  - Inhimillisesti katsoen on täysin mahdotonta, että kukaan kyseistä sarjaa enää muistaisi. Minäkin sen sijaan muistan hänet vuosien varrella ilmestyneistä kirjoituksista, joissa kertoo kuinka näytteleminen ja julkisuus eivät enää huvittaneet.

Sama artikkeli kertoi, että menneisyyden tv-sarjan, Taistelevat Metsolat, näyttelijöistä suurin osa on vielä elossa. Enää en valitettavasti muista ketkä.
---

Kansaneläkeläinen Tarja Halonen sitä vastoin johtaa yhä Suomen ulkopolitiikkaa, kun ketään siihen kykenevää ei ole vielä hänen tilalleen ilmoittautunut.

Suorastaan silmiinpistävää on ollut, ettei maassamme viime aikoina ole ollut juuri lainkaan valtiovierailuita.  Suurelle osalle lehdistöä oli aivan kestämätön paikka, että Tarja Halonen sai Putinilta peräti puolentoista tunnin audienssin. - "Niinistö olisi saanut ainakin kaksi tuntia!"

Kirjoituksista  tulivat mieleen kauhunsekaiset parahdukset Yhdysvaltain varapresidentti Joe Bidenin Halosen ajan vierailusta maassamme: "Nii-i, mut se on vain varapresidentti!"

---

Hyvä on, myönnetään, Jenni Haukio on tavannut kohta kaikki maailman prinsessat - Sauli on näkynyt kuvissa mukana, ettei hotellikuolema ole päässyt häntäkään yllättämään.


---

Erilaisia kritiikkejä olen internetistä lukenut. Mieleeni kirposi tehdä arvostelu Chaplinin loistavasta elokuvasta, Ritari Siniparta.

Kaksi ajatusta minulla on jo valmiina. "Jo neljäkymmentäluvulla alettiin tuntea suurta huolta viihteen taiteellistumisesta" ja "Elokuvan naiskuvat olivat ohuita ja niitä oli ehdottomasti liian vähän!"

---

Maakuntien lehdet muuttuvat koproloideiksi, ne painetaan vastedes vessapaperille

7 kommenttia:

 1. Onneksi meillä ei ollut telkkaa Tammeloiden aikoihin, ei tarvitse muistaa. Eikä Taistelevia Metsoloitakaan. En katsonut.

  Mutta Tarja Halonen on ulkopoliittinen suosikkini. Ehdottomasti. Vaikka en edes pidä kissoista. Enkä Putinista. Enkä.. mutta Heikki Aarva oli hyvä laulaja. Hän lauloi lempparilauluni: Tuulella ei oole yystävääää! Hieno ääni. Ja laulu.

  VastaaPoista
 2. Peyton Place toki silti oli meidän kaikkien suosikki, se johtui vain osittain siitä, että sen lisäksi televisiosta lähetettiin silloin vain uutiset ja sää.

  Halosta sanottiin tuittupäiseksi, mutta omapäisyyttä valtiolaivan ohjaaminen vaatii, Nyhverö Nyyssöseltä se ei vain onnistu.

  Heikki Aarva oli minulle täysin tuntematon nimi, mainitsemasi kappale löytyi kuitenkin juutuubista. Täytyy sanoa, että mies vaihtelee rytmiä suorastaan loistavasti eikä turhaan sido itseään säestyksen kahleisiin.

  VastaaPoista
 3. Pyhät kylät. Niinku pohjoisessa! Ekat jaksot jäi näkemättä,etelässä vasta.

  Samaa mieltä kanssasi nyhveröistä. Enkä pidä näistä nykybarbeista ja -keneistä sen enempää. Pitää olla kunnon muumimamma käsilaukkuineen huitaisemassa oikeaan suuntaan. Tai mikseipä pappakin.

  Ihastuin aikoinaan Aarvan lämpimään trubaduusiääneen ja rajoja rikovaan tapaan laulaa.

  VastaaPoista
 4. Siis trubaduuri-ääneen! Perjantai ja hmm.. perjantain viihteet.

  VastaaPoista
 5. Kyllä, juuri tuota tarkoitin, Aarva oli (on?) hieno turbaduuri.

  Vähän minua taannoin Niinistön puolesta hävetti, kun Putin hömpötti ja laittoi hänet pelaamaan jääkiekkoa punapaidassa. Ei siinä muuta, mutta kun se ei luultavasti milloinkaan tajunnut.

  Ken on tietysti Katainen, mutta kuka olisikaan Barbi...hmmmhh.

  Sitten on tietysti ne teletapit, jotka ovat hallituksen ulkopuolella, kun eivät uskaltaneet mennä.

  VastaaPoista
 6. Minä muistan Tammelat ja pidin. Hyvän päälle ei nykyään ymmärretä, vaan suositaan teennäisiä Kauniita ja rohkeita yms. vastaavia sarjoja, ei ihmisten näköisiä animaatioita ja kaikkea muuta roskaa, joissa melun ja vahingoittamisen määrä ratkaisee. Tammelat, Naapurilähiö, Hanski ym. olivat harmittomia ja siistikielisiä ohjelmia joita pienimmätkin lapset pystyivät katsomaan. Sukupolvilla on tietysti omat suosikkinsa ja ei siinä mitään. Vaan kannattaa harkita kun tv avaa, onko pienimmät jo "nukkumassa", sillä kyllä ne ohjelmat jotka sieltä nykyisin tulevat ovat sielua vahingoittavia jos ei ymmärrä että ne ovat vain ihmisten mielikuvituksen tuotteita ja ongelmat tekemällä tehtyjä sekavia ja loputtomia kiemuroita.

  VastaaPoista
 7. Oikeassa toki olet, kyllä Tammelat moni vielä muistaa. Kovin kauan siitä tosin on, tarkastin: sarjaa tehtiin 1963-69. Eli aloituksesta on jo reilu viisikymmentä vuotta. Minulla on siitä hyvin hämärät mielikuvat, Naapurilähiön muistan jo hieman paremmin. Epäilen, että tänä päivänä en jaksaisi kumpaakaan katsoa. Enpä juuri katso uusiakaan sarjoja, paljoa en osaa niistä sanoa. Joskus olen yrittänyt, mutta kun ne monasti mainitut lseksi ja väkivalta ovat loistaneet poissaolollaan, olen sulkenut koko toosan.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)