torstai 21. helmikuuta 2013

Al - Yhteiskunnan merkkimies

Alphonse oli tunteellinen ja hieno mies, joka sai tahtomattaan kärsiä monenlaista. Hän oli haavekuvissaan usein miettinyt, kuinka opettaisi poikansa käyttämään baseball-mailaa niin, että kunnaritaulu vain helisisi ja vastustajilla tekisi päästä pahaa.


Hänelle ei lapsia kuitenkaan suostuttu kaupasta myymään, joten hänen täytyi tehdä aivan oma.

Pahat ihmiset halusivat kaikin tavoin vähentää hänen yhteiskunnallista vaikutusvaltaansa, keksien monenlaista veruketta ja tekosyytä, jotta saisivat hänet tärkeimmiltä paikoilta väistymään.

Tunteellisena ihmisenä Al otti kaiken kovin raskaasti, mutta silloinkin kun kyynel oli salaa silmäkulmassa ja sydän tuntui melkein pysähtyvän kanssaihmisten ilkeydestä, hän muisti, että on olemassa arvoja, jotka vaativat häneltä lujaa vastuuntuntoa ja suoraselkäistä asioiden hoitoa.

Jälkipolvi - älkää uskoko kaikkea pahaa mitä puhutaan! - Al oli osa suuren järjestön jatkuvuutta, järjestön, joka on tuonut paljon monenlaista hyvää Urhoollisella toiminallaan.

Al oli taiteenystävä, yhteiskunnallinen vaikuttaja, menestyvä liikemies ja hyväntekijä, joka Jeesuksen oppien mukaisesti antoi janoiselle juodakseen, silloin kun tällä oli jano. 

Al oli hieno mies. 

6 kommenttia:

 1. Ja mikä määrä dollareita onkaan taskuista taskuihin siirtynyt kun Alphonselle on elämänkertoja kirjoitettu ja elokuvia tehtaiden likuhihnoilla valmistettu. Moni poliisi, etsivä ja CIA:n kokoisten valtioiden valtiossa määrärahabudjetit on olleet turvatut hänen ja kaltaistensa elämänuhrausten vuoksi. Miten köyhä maailma olisikaan ilman Heitä!

  VastaaPoista
 2. Juuri niin! - Myöskin lehdistö ja muut tiedotusvälineet hänestä hyötyivät.

  Elämän suuren valiokunnan edessä Alphonse on viaton!

  VastaaPoista
 3. Al ei mennyt pörssiin silloinkaan, kun rahaa tuli ovista ja ikkunoista. Pörssi oli hänen mielestään silkkaa 'huijausta'.

  VastaaPoista
 4. Yleinen etu oli Alille tärkeintä, häntä ei lyhytnäköinen oman edun tavoittelu kiinnostanut; hän oli suoraan sanottuna mainettaan parempi.

  VastaaPoista
 5. ...niin, ja mitä väliä siinä, jos muutama pankkivirkailija tai kilpailijakade gangsteritov...siis ammattikaveri sai lyijyä ohimoon. Onhan tätä, elävää materiaalia vallan runsaasti maailmassa, kultaa paljon vähemmän puhumattakaan kulmistaan kuluvista, inflaation nakertamista seteleistä.

  VastaaPoista
 6. Olen varma, että kärsimään joutuneet joutuivat vain omasta syystään, eivät olleet tarpeeksi positiivis- ja markkinahenkisiä.

  Enemmän myönteisyyttä ja yhteiseen hiileen puhaltamista!

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)