keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Haltin haltiaksi
Ylikonstaapeli Mikko Paateron urakierto sai taannoin kolauksen, kun suunnitelmat hänen siirtämisekseen Akaan peltipoliisiksi kariutuivat.  Tiettävästi parhaillaan puuhataan erityisesti hänelle räätälöityä paikkaa käsivarsi-Lapin polkupyöräilevänä partiomiehenä.

Kaavailuista kuultuaan kansanedustaja Anne Holmlund, totesi tiettävästi : "Ei meidän Mikkoa voi sinne laittaa, ylämäet tekee sille tiukkaa!"---

Jotain muuta muualla: Mikko Paateron blogi.

6 kommenttia:

 1. HIeno kuva. Todellinen vähä-älyinen peltipoliisi.

  VastaaPoista
 2. Kuva on vähän sutaistu, siksikin laitoin pieneen kokoon. En jaksanut pitkään viritellå, kerran aikaisemminkin olen sitä käyttänyt.

  Sitä en uskalla arvuutella, olisiko juuri tuosta mainitsemastasi vähä-älyisyydestä johtunut, ettei peltipoliisiksi päässyt.

  VastaaPoista
 3. Mitä teillä Paateroa vastaan on? Nimi "paatero" sopisi kyllä savolaisittain tuumailtuna enemminkin lyhyenlännälle kaverille, että niinköön tuo on, että mies on nimesä pilannu?

  En hirveästi ole seurannut näitä poliisivaltiomme asioita, että siksi en voi muuta kuin kuljaillen kommentoija (en siis ole tosissani).

  Onhan Paatero lausuntoja jaellut tuhkatiheään ja eikös sillä ole ihan omiakin mielipiteitä etteivät kaikki lausunnot ole tilattuja?

  Äsken se esitti, että alkaisivat "kunnolliseksi" rekisteröitävissä olevat perustamaan korttelipartioita Englannin malliin (ja USAssakin kai niitä on), mutta ovat ne korttelit kyllä jossakin Lapissa ja täällä Savo-Kainuu-Karjala alueilla aika laajoja...

  Minäkin iltasella eukolle ja perheille tuumaisin kuin rajavartija, että lähenpä tässä hiihtelemään, josko uamuksi takas kerkiin...

  VastaaPoista
 4. Kuinka kenelläkään voisi olla mitään Paateroa vastaan!?

  Poikansa toimi Holmludin erityisavustajana, kohtapian isipappakin pääsi isolle pallille.

  Nyt ehdotti kodinturvajoukkoja. Saku Timosen tämänpäiväisestä bloggauksesta kannattaa katsoa erityisesti kuva.

  VastaaPoista
 5. Riku

  Ihan oikeasti samaa mieltä olen Timosen kanssa siitä, etteivät tällaiset joukot mitenkään asiassa pysyisi. J aika huonoa historiantajau on ehdottakaan niiden perustamista.

  Mutta ajatushan ei ole tämän laman idea. Samaa oli 90-luvullakin ja nehän kouluttivatkin armeijan reservien toimesta jonkin verran "kodinturvaväkeä". Sitä eivät varsinaisesti poliisille avuksi tarjonneet, vaan intressit olivat toiset. Eli jos olisi syntynyt selkkauksia työttömien armeijan kanssa niin sitten niiden, jotka ko. kurssin ovat käyneet, riviin järjesty ja pamput viuhumaan!

  Ilmoittauduin itsekin yhdelle kun kirjoittelin silloinkin pakinoitani lehtiin ja kävin kuulostelemassa uteliaisuuttani mitä neuvoja siellä annetaan; oli ase-, ym. koulutustakin ja helevetin paksu mappi paperimateriaalia siitä käteen jäi.

  Mutta eihän näitä Paateroisen ehdottamia pamppujoukkoja kaupunkeihin tarvittaisikaan. Niissähän partio on paikalla muutamasta minuutista korkeintaan kymmeniin minuutteihin. Ajattelin itse pelkästään näitä kaukopartiomiehiksi ryhtyviä Suomen maalikylien "selustoissa". Se huvituttaa ajatusta isosti.

  VastaaPoista
 6. Lahtinen purnasi ulkomuististani jotenkin että: "Meeppäs valittamaan nälkääsi, niin lyövät käteen sellaiset rätingit, jossa todistetaan, ettei sinulla voi olla nälkä!"

  Poliisivaltiosta en usko tällä hetkellä olevan pelkoa. Paatero on se mies, joka käytännön tasolla toteuttaa poliisin alasajoa, käytännön tasolla todistelee, että kaikki on hyvin.

  "Turvallisuutta niille, joilla on varaa maksaa siitä". - "Eivätkä köyhät sitä paitsi mitään turvallisuutta tarvitse, eihän niillä ole mitään varastettavaa ja itsehän ne niitä roistoja on!"

  "Huolehtikaa itse turvallisuudestanne, kun kerran ette pysty siitä maksamaan!"

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)