tiistai 23. lokakuuta 2012

Pam pam pyssyt paukkaa, mummot juoksee ravia ja laukkaaSTT kertoi, että Italian kaksi kuukautta käynnissä olleella metsästyskaudella vasta 13 ihmistä on kuollut ja ainoastaan 33 haavoittunut. Valtaosa maan 700 000:sta metsästäjästä kuuluu ns. Lippos-osastoon, löysiä alkaa olemaan siellä sun täällä. 

Paikallinen eläintensuojeluyhdistys kommentoi tapahtumia: "Niin, mutta ne olivat vain ihmisiä - entäs  eläimet sitten!"

Tietoa ei ole, mutta epäilemättä maan aseidensuojeluyhdistys on vaatinut uhrien toimien tutkimista ja syytteeseen asettamista: "sotatoimialueelle ei pitäisi sivullisten eksyä. " - ja "olisivat ne aivan hyvin puukkoonkin voineet kaatua!" 

Minä erehdyin nuorena ja lapsellisena miehenä sorsanmetsästyksen aloituspäivänä lintujärvelle kalaan. Tasan kello kaksitoista alkoi taukoamaton haulikoiden jyske, pakoon täytyi minunkin henkeni hädässä soutaa. Seuraavan päivän paikallislehdessä oli kyseisestä järvestä kertovassa jutussa otsikko: "Sorsastuskausi alkoi, saalis jäi vaatimattomaksi!"

Kansanedustajiemme päiväkotitoimintaan kuuluvan metsästyskerhon, raportoitiin joskus menneinä aikoina olleen karhujahdissa. "Tämä on hurjaa touhua, metsästä kuului risahadus!"- Retkellä vältyttiin kuitenkin vakavimmilta sattumuksilta, karhut kurkkivat kerhoa uteliaan hämmentyneinä puiden takaa. - Varmaa tietoa ei tästäkään ole, uskallettinko kerholle antaa mukaan ns. kovia patruunoita.


Se on hurjaa touhua, kun pertaanit paukkaa ja käsikarnaatit jyskää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)