tiistai 11. syyskuuta 2012

Badding: Synnyin Rokkaamaan

Wikipedian mukaan Rauli Badding Somerjoen esikoislbumia "Synnyin rokkaamaan" (1971) myytiin vain kolmesataa kappaletta. Niin se käy.


Vuosien varrella olen sitä kuunnellut. Nyt sain uuden kappaleen. Joku oli roskikseen vienyt pahvilaatikollisen cd-levyjä, se ei enää ole tämän päivän muoto säilöä musikkia. - Saatana, useammankin cd:n sieltä mukaani otin!Synnyin rokkaamaan on nuoruuden kaunista rock´n rollia. Antero Jakoilan kuulas kitara soi kuin enkeli. Albert Järvinen ei vielä ole mukana, hän soitti sillä seuraavalla: "Näin käy Rock´n Roll" (1974)

Levy on silkkaa kauneutta.

Levyn tuottaja M.A.N. - muusikoina Badding, Antero Jakoila, Matti Oiling, Ilkka Willman, Pentti Lasanen, Eero Koivistoinen.

Jossain taustalla torvea prööttää Arto Alaspää, Kemppisen kommentoinneista tuttu.


Asteikolla 1-5 annan kutosen. Nuoruuden kauneus.Laitan tähän sen ainoan vähän provokatiivisen.
4 kommenttia:

 1. No johan on!

  Tuolla pyöräillessäni olen tuhansia cd-levyjä varmaan nähnyt viskottuina tienposkiin, enkä mä yhtään ymmärrä sellaista.

  Olen ajatellut kyllä, että tekijänoikeusmaksuihin saisivat lisätä vielä ympäristönpilaamisveron: niin kuin viime vuosina yleistyneisiin "ota mukaasi, hörppää ajaessasi"-kahvimukeihinkin.

  VastaaPoista
 2. Jos ovat itsepoltettuja levyjä, niillä ei rahallista arvoa juuri ole. Roskiksessa olevista suuri osa oli kaupasta ostettuja.

  Luonnosta eivät häviä varmaan koskaan. Jospa varikset kuitenkin tykkäävät niistä itseään peilailla.

  Kaljapurkeissa pitkään oli tuo vero mukana. Sitten niistä tehtiin kierrätettäviä, hinta halpeni ja nykyään ei lasin sirpaleita paljoa näy. Harva viitsii painavia pulloja ostaa.

  VastaaPoista
 3. Kirppiksellehän näitä olisi helppo viedä. Toisaalta on niin, että ne eivät oikein mene kaupaksi, kun netistä on niin helppo imuroida sama kappale ilmaiseksi.

  Itse heitin taloyhtiömme roskiin hiljakkoin laatikkollisen vanhoja kasetteja, joissa oli mm. lastenlauluja ja Dingoa. Sinne meni, sillä olen vakuuttunut, että etenkään kasetteja ei enää osteta ollenkaan.

  CD-levyt ovat eri asia, kun niihin on soittimia. Niitä en raatsisi edes myydä. Tuo Badding on kyllä helmi.

  VastaaPoista
 4. Ajat muuttuvat, teknikka menee eteenpäin nopeampaa kuin viitsii seurata.

  Kaikessa on puolensa. Minulla oli kone täynnään ladattua musiikkia. Sitten se tilttasi ja jouduin käyttöjärjestelmän uudelleen lataamaan. Musiikit menivät senvegen.

  Baddingin herkkyys on rehellistä. Pölönen saa haistaa oman haisevan paskansa siitä friikki-elokuvasta, jonka teki.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)