tiistai 31. heinäkuuta 2012

Saarivaltakunnan pullistus

Lontoon olympialaisten avajaiset olivat huikea spektaakkeli! - Melkein mahdotonta oli huomata ikiherra McCartneytä ohjaavia hienonhienoja naruja. Suunsa aukeili ja sulkeutui lähes luonnollisen näköisesti, väittäisin jopa, ettei kuvista saattanut havaita mitään erikoista.

Presidenttipariskuntamme ehätti seuraamaan suomalaisen  sulkapalloilijattaren ottelua. Iltasanomat kertoi parin kannustaneen urheilijattaren voittoon. Iltalehdessä pelaaja ihmetteli: "Ai nekin olivat siellä, aiku kiva!"

Olympon vuori on jo ehtinyt saada oman uuden suomalaissankarin! - Jahnsson toi ilmapistoolin possauttelulla kahdeksannen tilan ja pistesijoituksen. Laittakaas kunnanisät tonttia suunnitteluun ja kaffepannut kuumiksi, tällaista herkkua ei kisoista paljoa ole odotettavissa.

(soittakaa porilaisten marssi)


Vaikka olympialaiset ovat ensisijaisesti politiikkaa ja aivan omalakistaan bisnestä, ei voi kiistää, etteikö urheilulla olisi kisoista joku osuus.  

Kiina ja Yhdysvallat käyvät kovaa kamppailua mitalitilaston voitosta.

Pohjois-Korea on ottanut jo kolme kultamitalia ja yhden pronssin. Vähän arveluttaa pronssimitalin saaneen puolesta, katsotaankohan sellaista enää King Kong Unin ylistykseksi? 

Om Yun Chon nosti, kaiketi viidentenä ihmisenä maailmassa, kerralla kolme kertaa oman painonsa verran rautoja päänsä yläpuolelle. - Täytyy kuitenkin muistaa, että ainoana noista viidestä, Omilla oli lisärasitteena tangon päässä roikkuva pullukka Kim Il-Sung. Om kertoi uskovansa, että Kim oli mukana kaikissa nostoissa ja kehui hallitsijavainaan osuutta suorituksiin.
---
Mexicon olympialaiset ovat ensimmäisiä muistojani meille tulleesta televisiosta. Sitä aikaisemmin kävin naapurissa katsomassa. Tännekin kommentoineen Kulta-Kallen kilpailusta minulla on jonkinlainen muistikuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)