keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Ennen oli ennen, nyt on nyt (nostalgiaa)


Järvenpään Puistobluesissa olisi tänä vuonna voinut käydä, John Fogerty hieman houkutti. Mutta olen minä hänet nähnyt vuonna 1997 Hartwall-areenalla. Ihmeelliseltä tuntui; "tuossa tuo nyt on!"

Toisaalta Vanhankylänniemen pääkonsertissa on nykyisin niin paljon porukkaa, ettei sellainen oikein innosta. Toista oli 80-luvun alussa, jolloin väkeä oli kai parisen tuhatta.

Pääkonsertissa olen käynyt ainakin kaksi kertaa, vuosina 1981 ja 1982.

1981 Pääesiityjä oli Taj Mahal. Muistan, kun kertoi miten Ruotsissa juuri pitämässään konsertissa oli satanut koko ajan. Pahoitti mielensä yleisön taputtaessa voimakkaasti asialle; "ettekö tekään pidä toisistanne!"

Konsertin vei kuitenkin melkein hänenkin edestään Stan Webb´s Chicken Shack, bändi josta en aiemmin ollut kuullut, tuskin moni muukaan. Rockbluesissaan oli sellainen meno, että yleisö riehaantui aivan. Tämä levytetty versio Prisonerista (The End) on kalpea aavistus konsertin versiosta. Muistan, kuinka Soundilehti oli hyvin tyly, naureskeli "entisille miehille", eri tunnetuissakin bändeissä soittaneita, kun alati miehistöä vaihtaneessa yhtyeessä oli.


1982 oli Albert Collinsin vuosi, muita esiintyjiä olivat Suomessa ja Helsingin Kalliossa asunut Eddie Boyd, sekä John Hammond. Collinsista, alkuperäisestä Ice Manista, muistan hyväntuulisuuden.
----
Puistobluesin esiintyjät vuosien varrelta 

wikipedia:                   Albert Collins
                                  Taj Mahal
                                  Eddie Boyd
wikipedia engelskaksi : Chicken Shack)
                                  John Hammond

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)