maanantai 11. kesäkuuta 2012

Talvella Talikkalan markkinoilla


Kaikenlaisia kesätapahtumia vaativimpiinkin makuihin.

Koirille lässytyksen "maailmanmestaruuskilpailut" pääsivät minulta harmittavasti livahtamaan, sellaista kuuntelisi vaikka pidempään. Tokihan sentään juutuubiin tallenteita laittavat meille ihailijoille?

Vieläköhän eukonkantokisoja järjestävät? Tylsältä kuulostaa, luultavasti ovat jo lopettaneet. Lindholmkin lauloi jo vuosia sitten: "sä tiedät et mies jaksaa kantaa painavaa akkaa..." 

Vahinko, että tuskin jaksan lähteä Utajärvelle asti piereskelemisen suomenmestaruskilpailuja katsomaan. Jäljellä olevista tapahtumista se, jonka todella mieleni tekisi aistia paikan päällä. Mahdollisista videoatallenteista jää puuttumaan se runollisuus, jollainen voi välittyä vain aitona kokemuksena suomalaisessa kesässä.


Tiesittehän, että desibeleistä voi lyödä tulosvetoa!

Viimeiseen asti toivon, että joku tiedotusväline lähettäisi Olli Alhon kisoista raportoimaan. Loppuraportissaan hehkuttaisi:


"Olisi tylsää kuvailla kaikkia kilpailijoiden suorituksia muutamalla sanalla, joudun turvautumaan ranskalaisen koulukunnan äärettömän rikkaaseen kuvakieleen. Olemme tänään saaneet nauttia laajasta valikoimasta kardemummaa, kuivattua punikkitattia, jeeraa ja garam masalaa. Kelottunutta leppää, tervalepän savua ja paihdettua maissia. - Voittajan desibelit olivat kuin Zeuksen jylinää, mutta sittenkin ehkä tärkeämmäksi nousi uhkea kimppu nahkaa, metsämarjoja, havua, halkaistua punahonkaa ja tuoretta hunajaa, joiden sävyt tekivät viehkeitä hyökkäyksiä tiheän, puun ja juurten uumenista voimansa noutavan päämaun puolelle. "

Kyyneleet virtaisivat poskillani.

---

 Muuta muualta:
(http://www.kolumbus.fi/juomanlaskija/arkisto/2001-3/alho.html)

7 kommenttia:

 1. Missä on Talikkala? Onkohan siellä lämmintäkin? Voisin ens talaveksi lähtee sinne.

  VastaaPoista
 2. Paskastako minä tiedän. Utajärvelle lähtisin, mutta kertoivat sen olevan jossain Riihimäen pohjoispuolella enkä jaksa niin kauas.

  VastaaPoista
 3. Ai niin.

  Saunomisestakin kirjoitin, mutta jostain syystä sen karsin. Enää kun tuskin sellaisia löylykilpailuja haluavat järjestää, miten olisi jos homman miettisivät kokonaan uudelta pohjalta.

  Talvella järjestettävät kisat, joissa kisattaisiin sitä kuka jaksaa olla kauimmin kylmimmässä, -30 asteisessa saunassa.

  Siellä olisi monella munat huurteessa, yleisön ja lehdistön kiinnostus olisi taattua.

  VastaaPoista
 4. Mites semmoiset kylmänkylpijä-kilpailijat lauteista irti kaavittaisiin? Tulta munille?

  Utajärvelle ei ole täältä Knista kovin pitkä matka, viimeksi toissa kesänä siitä ohitse junalla hyrräsin. Tasaisen maiseman paikka ja tyynellä pierukisojen hajut laskeutuisivat peltoja lannoittamaan.

  Minulla on Utajärveltä olemassa jokin elämisenkokemus, mutta nyt en saa kumpaankaan päähäni, että millainen. Ei siis kovin kummoinenkaan.

  Luulen kuitenkin, että Utajärvi on yksi niistä vahvojen kepulandian kasvualustoista, joissa väyryset ja virolaiset ovat aina olleet suosittuja vierailijoita ja niiden syöminkien jälkeen on ilma ollut sakeana sitä ihteään vielä viikkoja vierailun jälkeen.

  Mitä mieltä lienet Sipilästä? Jännittyneenä seurasin tiedotusvälineistä Väyrysen naamanvärin vaihtumista kun Rovaniemellä jäsenäänestyksen tulos varmistui, mutta ei se paljoa sitten vaihtunutkaan. Varmaan veret jotenkin seisahtuivat...

  VastaaPoista
 5. Saunassa voisi olla jäästä tehdyt lauteet: oikeastaan koko sauna voisi olla iglu. Pelastushenkilökunnalla olisi luonnollisesti puhalluslamppu varusteenaan.

  Kepun uudesta toimitusjohtajasta, miljonääri Sipilästä, minulla ei ole mielipidettä. Toivottavasti on loistava mies ja ajaa koko vuotavan purtilon karille.

  Jännitysmomentti Väyrysen kohdalla on, mihin pyrkii seuravaaksi?

  Kunniapuheenjohtaja voitaisiin valita myös kunniapresidentiksi, kun kerran hinkua ja halua tuntuu riittävän. Ainakin "Keminmaan piispa"-titteli pitäisi virallistaa.

  VastaaPoista
 6. Kannatan muuten koirallelässytyskilpailuja! Onhan niitä lehmänkutsuhuutokilpailujakin ollut. Ne pitäisi vain televisioida suorina ja työntää joutavat sarjat ja muut ohjelmat syrjään tärkeämmän alta. Katsojille olisi puhelinäänestys ja ohjelmalla olisi kova ennakkomainonta.

  Ohjelmaformaatti on vapaasti kopioitavissa.

  VastaaPoista
 7. Tottakai, niinhän minäkin, kuten kirjoitin.

  Formaattiin hyvää tekisi erilaiset muunnelmat. Taattu suosio olisi jaksolla, jossa poliitikot lässyttäisivät kansalaisille. Sitten sellainen, jossa joku elinkeinoelämän kärkinimi lässyttäsi työntekijöille"lättyn lättyn, voi hellanduudeli tentään, lättyn, lättyn!"

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)