sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

KEVÄTRIEHA: Tänään Hakaniemessä klo 13.00


Tänään klo 13.00 alkaen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio jakavat Helsingin Hakaniemen torilla ilmaisia kuulakärkikyniä kaikille halukkaille. Presidenttipari on lisäksi luvannut signeerata kirjallisia teoksiaan, niitä torille mukanaan tuoville kansalaisille.

Tempauksen tarkoituksena on kannustaa kansalaisia yhä parempiin, uutterampiin ja tuottavavimpiin suorituksiin yhteisen isänmaamme puolesta, kertoi tasavallan presidentti Niinistö julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa.


Tarkoituksena on myös aloittaa uusi  jokavuotinen kansalaisten kevätrieha, jossa tarjolla on monipuolista ohjelmaa, sanoo lehdistöneuvos Paappana-Kaakkanen. - Ministeri Stubb pitää puheen aiheesta "myönteisyys on positiivisuutta" ja valtiosihteeri Raimo Sailas aiheesta "palkanmaksu ei ole itsestäänselvyys".

Tilaisuudessa tarjoillaan kansalaisille kevythernekeittoa ja hattaroita, lapsille ilmapallon sisällyksiä. Lisäksi valtiosihteeri Sailas on lupautunut esittämään perheen pienimmille pelottavia ilmeitä, Timo Rädyn ja Hilkka Ahteen ajeluttaessa luudalla kaikkia kyytiin uskaltautuvia.


Ylioppilaskunnan laulajat esittävät tilaisuudessa Finlandian sekä jatsiralleja.

Riehan päätteeksi jaetaan viidellesadalle ensin ehtivälle "tämä arpa ei voita"-tiketti, joka viidennessä on lisänä erikoisyllätys.

8 kommenttia:

 1. Woe vitsi kun en ehdi Hakaniemeen! Olisin tarvinnunna ainakin niitä täytekyniä ja ilimapallon sisuksia kun on kiljukin käymässä wappua varten. On tärkeä meneminen täällä: Kekkonen ja Karjalainen ovat lupautuneet nousemaan (suksille) kuolleista ja tulevat pitämään puheen Kajaanin Tuomiokirkkopuiston Kekkosmuistomerkillä (Korkkiruuvi). Välittäjänä tässä vuosia kestäneessä hankkeessa on toiminut selvänä hyvin näkijä Tamara Maununen (hänkin vainaa jo, mutta...) apunaan Kekkosen kylwettäjä Hrusthov. En tiedä, mitä kansalle jakavat siellä, mutta kirkkoon siinä lähellä saa rantautua juhlan jälkeen kynittäväksi: kolehdin tuloilla on maksettava uudestaan edellämainittujen henkilöiden hautajaiset, haisevat kuulema pahemmalle kuin em. keskenkäynyt kilju.

  VastaaPoista
 2. Onko tietoa,olisko siellä Arja Havakka laulamassa tai sitten Paavo Väyrynen tanhuamassa?

  VastaaPoista
 3. Valto,

  minäkään en sitten, tarkemmin mietittyäni, Hakaniemeen lähtenyt, huomasin että kuulakärkikyniä minulla on liikaakin.

  Muistaakseni Yhdysvaltojen pres.(silloin varapres?) Johnson täällä vieraillessaan jakoi ihmisille kuulakärkikyniä, siitä tuli hirveä haloo, kun ihmiset olivat vihaisia: minä se meitä oikein pitää.

  Mainitsemasi henkilöt epäilemättä haisevat pahalle, mutta kyllä niitä katsomaan voi mennä ihan siitä ilosta. Laittaa vaan pyykkipojan nenään.

  Mr V,

  Luultavasti molemaat olivat, Arja lauloi uuden kappaleensa "katos vaan, lokki" ja Paavo mutristeli naamaansa lapsille heti Sailaksen jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Paras aprillipiloihin liittyvä uutinen on iltasanomissa, kun muiden lehtien jutuista kerrottuaan toteavat rehvakkaasti: "Iltasanomat ei julkaise aprillipiloja!"

  Eivät ole vielä toipuneet, kun viime vuonna tekivät ison jutun uuden suomen skuupista: Hississä pieraisutta miestä ei olisi saanut sakottaa.

  Mainittakoon, että minun kirjoitukseni ei ollut aprillipila vaan kauhuskenaario.

  VastaaPoista
 5. Tämä on melkein yhtä hyvä, tai kenties inan verran parempikin uutinen kuin aiemmin aamulla kuulemani kutsu ylipainoisten armeijaan.

  Halukkaita pyydettiin heti ilmoittautumaan.

  Minä olisin kyllä kynähulluna lähtenyt Hakaniemeen, jos olisi ollut lähempänä.

  VastaaPoista
 6. Iines,

  Pihinyhjääjänä tunnetuksi tullut Niinistö olisi kuitenkin jakanut vain vanhoja kokoomuksen mainoskyniä, joista ei enää pisaraakaan olisi herunut.

  Ihmiset ovat kyllä hulluina kaikkeen mitä saavat ilmaiseksi. Muistan kun vuosikymmeniä sitten konsulenttitytöt tarjosivat minulle jakamiaan ilmaisia näytesaippuoita, merkki oli muistaakseni Dove. Olin katsonut aiemmin hieman hämilläni ihmisten raivoisaa intoa niiden perään.Kysyin tytöiltä vihaisen näköisenä: "Näytänkö minä teistä likaiselta?"

  Menivät raukat hiljaisiksi ja ajattelivat mielessään: "Mikähän hullu tuo on!"

  VastaaPoista
 7. Siis ellen saa ilmaiseksi, minähän varastan, siis kynän.

  Olen voimaton tämän himon edessä, ja minulla onkin siis aina ollut paljon kyniä. Yrityskyniä on paljon. Työpaikkani logolla varustettuja kyniä on loppuiäkseni. Olen löytänyt taskustani mm. marketin kassan kynän, enkä edes muista, miten olen sen pihistänyt. Olen myös kuullut itseni kysyvän, voinko pitää tämän kynän, jolla kirjoitan. Tämä tapahtui operaattorin tiloissa, jossa oli niin kaunis kynä, että henkeni salpautui.

  Muista ilmaistuotteista en niin välitä.

  VastaaPoista
 8. Välillä tuntuu että sytkäreitä ja kyniä on kaikki paikat täyteen, välillä ne katoavat jonnekin. Ilmeisesti niillä on jotain sopuleihin verrattavaa joukkokäyttäytymistä.

  Yhden miehen tunsin, joka keräili kuulakärkikyniä. Minäkin hänelle toin joitain, jota kokoelmassaan ei ollut. Mutta visusti täytyi kynät piilottaa, kun näki hänen saapuvan, esille vain joku loppussuoralla oleva.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)