tiistai 20. maaliskuuta 2012

Jokapäiväistä?
Suomen hyvä ja oikeudenmukainen, sekä  kaikessa viisas  hallitus kaavailee ruoan arvonlisäveron korottamista kolmestatoista prosentista seitsemääntoista. Päivittäistavarakaupan johtaja ennakoi tälle vuodelle, siitä ja muista korotuspaineista aiheutuvaa, kymmenen prosentin ruoan kuluttajahintojen nousua.

Hallitus aikoo tiettävästi hyvittää kansalaisia laskemalla vastaavasti alkoholijuomien prosentteja. Tällä saavutetaan myös se etu, etteivät ainakaan kaikki sivistymättömät ja laajempia konjuktuureja ymmärtämättömät ihmiset tulisi humalapäissään kovin vihaisiksi. 
---


Kansalaisten ei kannata olla liian huolissaan tulevasta, onhan piakkoin luvassa uusi kesä ja kasvukausi!

Kaupunkiolosuhteissa elävien kannattaa viimeistään kesälomarahoista investoida ruokamultaan, jota tulee levittää parvekkeelle mielellään paksulti, ei kuitenkaan missään tapauksessa niin paljon, että taimet kasvaessaan yltävät yli parvekkeen kaiteen. Siinä saa kätevästi kasvatettua jouluperunat, ainakin jos varoo liikaa kastelua. Alakerran ukko ilmiantaa hämärähommat varmasti isännöitsijälle, jos puolellaan näkyy vähäisiäkin valumia!

Jalostajan hernekeittoon voi hyvin lisätä enemmän vettä, tulee myös tarkasti aprikoida kannattaako kaurapuuroon aivan ylenpalttisesti ryynejä lisätä.

Eläkeläisten ja työttömien on hyvä jatkaa pullojen keruuta ahkerasti, hyvää se vain tekee köpötellä yöllä kymmenen kilometriä ja muutaman tunnin pidempään, happea siinä saa mukavasti. Muistakaa talvella villahousut ja kerrospukeutuminen, sanomalehdet housuissa ovat hyvä kotikonsti!

Kuten hallituspuolue usein meitä muistuttaa, tulee säilyttää iloinen ja positiivinen asenne - ja muistaa, että innovointi on aikamme tietoyhteiskunnan avainsana. Järkevä ihminen huomioi myös tavaroiden uusiokäytön.

Hauskalla tavalla hyvää mieltä saa itselleen, kun käy kotoaan tarkasti läpi kaiken mahdollisesti syötäväksi kelpaavan. Runsaasti käsiteltyjä huonekaluja en uskalla suositella, mutta esimerkiksi kodin rottinkiesineet isoon kattilaan pienentämällä, saa varmasti maittoisaa ja kultturihistoriallista syötävää, jossa on runsaasti kuituja!

Ettehän vain heittäneet isoisän vanhaa nahkatakkia menemään?  Yksin siitä saa useamman aterian. Tarpeettomat lompakot ja muut pienet nahkaesineet inventoimalla voi helposti huomata omistavansa varsinaisen elintarvikepankin.

Bodia, sporttia ja tsemppistä!

---

(Maalaus: Josef Schari, 1932/ Sopansyöjä)

4 kommenttia:

 1. Täytyy ihailla tuota kuvaa, kerrassaan kiehtova monessakin mielessä, värien, muodon ja sisällön. Taiteilija on uusi tuttavuus, voimallinen siveltimenkäyttäjä.

  Ei sitten muuta kuin kaikenlaista itämään kevyihin multiin, niin tulee ilmaiseksi uutta syötävää.

  Esimerkiksi järsityt salaatinkannat voi istuttaa purkkiin ja saada uuden annoksen salaattia. Sama pätee mihin tahansa vihreään pehkoon, persiljaan, tilliin, oreganoon, sipuleihin. Kaikki kasvaa, kun istuttaa jämän. Valitettavasti sama ei päde makkaraan tai pihviin. Kahvinpapuun sitten taas pätee.

  VastaaPoista
 2. Yhdessä kirjassa minulla on noita natsisaksan rappiotaiteilijoiksi nimittämien maalareiden teoksia. On siellä monta upean törkeääkin, ei silti.

  Juuri tuollaista innovoivaa asennetta minä peräänkuulutin! Tuohon voisi lisätä, että jos ruukkukasvatus ei oikein lähde itämään, voi aivan hyvin hivenaineiden puutokseen nuolla seinälaastia. Siinä täytyy kyllä olla varovainen liikaa harrastamasta, ettei rakennus sorru.

  Mahdollisuudethan ovat lähes loputtomat.

  Jos hallussa on vähän pesämunaa, voi kerrostaloasuntoonkin aivan hyvin hankkia sian kasvatettavaksi. Koko olohuoneen se tosin kasvaessaan vaatii. Biojäteastiasta voi käydä sille ruokaa hankkimassa, pientä hajuhaittaa siitä voi seurata, mutta hajuthan ovat hyvin luonnonmukaisia, eikä nitä ole sillä lailla kriminalistoitu, kuin esimerkiksi tupakan hajuhaittoja.

  Sellainen sika voi hyvin kasvaa useampi satakiloiseksi. Kerralla sitä ei kannata syödä, onkin ehkä viisaampaa, että leikkaa pieniä kappaleita silloin tällöin, ei sen luulisi sellaisesta olevan moksiskaan.

  Ja naapureille tiedoksi, että ei sitä heti tarvitse todeta, että naapurin äijä siellä röhkii ja kiljuu, kun pihviä leikkaa ja vähän meteliä kuuluu; rehellinen kansalainen siinä vain yrittää hankkia pötyä pöytään.

  VastaaPoista
 3. Saisikohan sitä jotenkin sellaisen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden perusteella toimivan hinnoittelun voimaan? Jos edustajat kerran tienaavat kymmenkertaisesti muihin nähden, eikö siitä pihvilounaastakin voisi veloittaa samalla periaattella? Cordon Bleu 280€, pullo Chileläistä punkkua 190€ pullo, vuokra 4200€ kuussa, bensalitran hinta 18€ litra jne.?

  Saisivat hieman tuntumaa tavallisten pulliaisten elämään!

  VastaaPoista
 4. Ei minulla mitään tuota vastaan olisi, hyvältä kuulostaa. Vaan eikö ne rikkaat jo nyt valita sakotuskäytännöstä, kun pitää maksaa niin, että kirpaisee samalla lailla kuin vähävaraisempia.

  Minä kyllä luulen, että niitä ilmaisia lounaita todella on olemassa, vaikka meille muuta väitetäänkin. Kanerva saa pian vapauttavan tuomion kuudenkymmenen tonnin hintaisesta, saamastaan iltapalasta, koska se oli täysin vastiiketon. Mitä nyt röyhtäisi kiitokseksi.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)