sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Puhtaat laivat nyt kasoja onLapsuudessani kuulin sanontaa: "ei tämä mikään murhe ole, kaatuu niitä isoja valtamerilaivojakin!" - Muistan epäilleeni, mutta näköjään kaatuu.

Paljastumassa on, että Costa Concordian kapteenia ajoi liian läheltä rantaa, aiemmin alus oli Giglion saaren pormestarilta saanut kiitokset, ajaessaan täysin valaistuna läheltä ohi, kun normaali reitti kulkisi useita kilometrejä ulompana. 

Saaremme ei tule koskaan enää olemaan entisensä, sanoi Giglion pappi. Ehkäpä pappi vähän turhaan huolestui, ei sitä luulisi, että jatkossakaan ohittavat sotalaivat tervehtivät saarta kovilla ammutuilla kunnialaukauksilla. Jos kuitenkin pappia kohti tähtäilevät, sen täytyy perustua johonkin muuhun.

Suomalainen murhellisten laaksojen mies: maihin jäänyt merikapteeni, joka ammattikorkeakoulussa opettaa ns. kuivaharjoittelua, kommentoi onnettomuutta "kuvien perusteella" rohkeasti, sillä minäkin tämän uskalsin laittaa...
-----

(otsikko Dave Lindholmilta: Puhtaat laivat )

3 kommenttia:

 1. Parnassoon jo kommentoin kun joku siellä liiteli gugelihaaveissa, että aamuista kuvaa kaatuneesta laivasta luulin arkkitehtien havainnepiirros Hesaan tulevasta Guggenheimista ennen kuin luin uutisen.

  Ja kyllä siinä minusta ideaa olisikin. Kävisi hyvin Töölönlahdelle eikä tarvitsisi upottaakaan, tai vaikka Kolera-altaaseen kun laitoja levitteleepi...

  VastaaPoista
 2. "havainnepiirrokseksi", korj. huom.

  VastaaPoista
 3. Kävin Parnassossa kommenttisi lukemassa.

  Guggen kahden miljoonan selvityksestä en ymmärtänyt, miksi eivät sillä rahalla päätyneet lopputulokseen, että paras sijoituspaikka on Hausjärven Hikiä. Tarkoitan, että yksi kuuluisa semmoinen on jo Bilbaossakin.

  Meillä itämerellä ei tällaisia onnettomuuksia voi käydä, upposihan Estoniakin huomattvasti syvempään!

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)