keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Valvira - valtiolla viiraa?
Sosiaalialan lupa- ja valvontavirasto Valvira on paljastumassa valevirastoksi. Asiasta vakavan tekee, että se on tehottomalla valvonnallaan vaarantanut laajalti kansalaisten turvallisuutta. 

Asiasta kysyttäessä, Valviran ylemmän palkkaluokan virantoimittaja von Tötterströch voi hyvin vastata: "Ei se, totanoin, valevirastoa tarkota, Valvira on lyhennys sanoista `valtion virka ja perävaunu´! " 

Kansalaisten ei silti tule olla huolissaan, edelleen mahdollista on, että Suomessa on runsaasti lääketieteen koulutuksen asiallisesti suorittaneita ja niiden jälkeen lääkärinvirassa toimivia henkilöitä. Esimerkiksi lääkeyritysten järjestämät Levin koulutusmatkat ovat arvion mukaan suoritettu hyvin yleisesti kiitettävin arvosanoin.

Kuuleman mukaan tullin ja poliisin parissa on levinnyt kulovalkean tavoin sanonta: "Hei, täällä on taas yks, joka yrittää Valviran papereilla!"

Alaikäisten keskuudessa Valviran paperit ovat tiettävästi saaneet suuren suosion. Tupakkia kioskilta ostaessa mahtavan tunteen 14-vuotiaalle tuo, kun myyjä marlboroa myytyään vielä kysyy: "Saako herra Tohtorille olla myös tulitikkuja?"
---

(Ilta-sanomat: Valvira tekee rikosilmoituksen...)


7 kommenttia:

 1. Nythän näitä valevirastoja alkaa paljastua ihan päntiönään. Onkohan Valviralla sama ongelma kuin aikaisemmin Lehden paljastamalla Fivalla?

  VastaaPoista
 2. Jaahas, kyllähän se arvattavissa oli, että tautia on liikkeellä. Kunniavirkojen saajia ei kuitenkaan ole syytä ylenpalttisilla huolilla rasittaa, sellainen ei oikein olisi sopivaakaan, kun ihminen on työllä ja tuskalla urakehityksensä hoitanut ja viimein kakunsyrjään kiinni päässyt.

  Kun tuo valelääkäriongelma on ilmeisesti vain paisumassa, voitaisiinko asiaan pyrkiä löytämään sovitteluratkaisu, ei kai niitä kaikkia voi kengittää? Nimitettäisiin heidät yhteispäätöksellä kunniatohtoreiksi.

  VastaaPoista
 3. Määrätäänhän potilaille lumelääkettäkin joissakin tapauksissa, niin mikäs kumma tuo on jos lumelääkäreitäkin lampsii terveysmarkkinoille? Heidät pitää vain jatkokouluttaa terveyskeskusten luulosairasosastoille luulevien kanssaluuleviksi ja kädestäpitelijöiksi sillä niin monenlaiset ovat ihmisten tarpeet. (Sanoo Herra; en muista missä jakeessa)

  VastaaPoista
 4. Ainakin edellisen tapauksen kohdalla potilaat eivät placebota huomanneet saaneensa, kun jälkeenpäin kovin kiittelivät harvinaisen hyväksi lääkäriksi.

  Ällikäällä lyöty, moista lumekauhistusta ihmettelevä Valvira uhoaa tehotarkastuksia ulkomaan paperit näyttäneille. Ja kansalaiset huokaavat: "On se Valvira tehokas, tämänkin huomasivat mitälie reilun kymmenen vuoden jälkeen, heti kun iltasanomat siitä heille kertoi."

  VastaaPoista
 5. Mahtaakohan sen rikosilmoituksen teko onnistua valviralaisilta ihan omin avuin?

  Kun meinaan se puhelinsoittokin sinne venäläiseen yliopistoon lääkärin koulutustietojen tarkistamiseksi osoittautui aivan ylivoimaiseksi tehtäväksi.

  VastaaPoista
 6. Ei kait sellaista enää tarvita, Luigi näkyi netin aamun iltapäivälehdissä aika totista naamaa esittävän oikeusistuimessa.

  VastaaPoista
 7. Valviran kannattaisi palkata Luigi-Laiho riveihinsä, jotta ne saisivat edes selityspuolen tyydyttävälle tasolle.

  http://www.ts.fi/online/kotimaa/276772.html

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)