maanantai 28. marraskuuta 2011

Emännälle kiitos!Simpsoneissa kerran - sieltä olen sivistykseni saanut - mafian miehet myivät kouluruokailuihin maitoa, jota lypsivät rotista.

Onneksi tilanne ei ole meillä Suomessa millään muotoa noin paha.

Joensuun ruokapalvelupäällikkö sanoi, että jyrsijän pään löytyminen kouluruoasta on hyvin harvinaista. - Niinhän se epäilemättä on, yleensä rotassa on myös ruumis.
---


Ala-asteen ruokailussa kuului ison salin hälyä ja lusikoiden kalahtelua, kun nälkäiset pikkukoululaiset ahmivat ruokaansa.Yht´äkkiä salin täytti valtava epätoivoinen parku, opettaja riensi hädälle syytä kysymään.

Koululainen rauhoittui hieman, mutta yhä järkyttyneenä osoitti lusikkaansa: "Mikki Hiili on tapettu!"

---

(HS: koulun nakkikeitosta löytyi...)

---


Repe Helismaa:
 ”Ennen pantiin mirrit multaan, // nyt ne pannaan Suvikultaan, // mutta voi on aina voita // ilman sorkkia ja kavioita.” 
Riku Riemu:
"Ennenkään rottia ei laitettu multiin,// nyt ne syötetään lapsikultiin,// mutta pää on aina pää// ilman karvoja tosin tää"
2 kommenttia:

 1. 1970-luvulla kuljettiin erään työporukan kanssa paljon Siilinjärven-Nilsiän syrjäkylillä rakentelemassa. Silloin oli vielä näitä pikkupuoteja vähän tämän ja tuonkin metsäisen tien laidalla. Erästä tällaista kaikentavaran putiikkia piti mies, jota sanottiin Opossumiksi. Ja kun nyt tuota kuvaa katson, niin onpa näköinen, paitsi ettei sillä jälkikasvu harteilla roikkunut eikä häntää (ainakaan näkyvissä) ollut.

  Ai niin, se mies muistutti enemmän kuitenkin Kalle Kehveli-sarjakuvassa joskus Tatun ihmettelemää, puussa hännästään siestalla roikkuvaa isokärsäistä opossumia.

  VastaaPoista
 2. Kyllä minä nuo opossumeiksi arvasin, näkyy toiselta nimeltään olevan pussirotta. Joensuusta en kuitenkaan usko opossumia löytyneen, vaikka mistäpä sen lopulta tietää, jos ovat ulkomailta raaka-aineet hankkineet.

  Uutiseen kun eivät osaneet päättää sattuman lajia, omavaltaisesti päättelin, että rottahan sen täytyy olla.

  Helsingissä vilistelee hiiriä kyllästymiseen asti. Hiirenloukun viritin, syötiksi laitoin metwurstia, kun muuta ei ollut. Yhden sain, mutta ehti jonkun aikaa loukussa virua. Taitavasti oppivat muut syötin nappaamaan loukusta, ilman sen laukeamista. Muutaman kerran jälkeen luovutin: "paskat minä noita syöttämään ala!"

  Saalistamani metsähiiren laitoin roskikseen, en minä sitä olisi saattanut syödä!

  Jos olisin toimittaja ja töissä iltapäivälehdessä, olisin kirjoittanut Joensuun tapauksesta isolla otsikolla: "Rotan pää löytyi lautaselta - missä on loput?"

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)