perjantai 19. elokuuta 2011

YhteiskuntasuhteitaLähes tyrmistyneenä luin lehdestä moukkamaisesta käytöksestä virassa ollutta pääministeri Esko Ahoa kohtaan. 

Pääministeri ei useiden puhelinsoittojenkaan jälkeen maksanut pokeripöydässä häviämiään viittätuhatta markkaa, jolloin velkoja soitti pääministerille, sanoen: "Nyt perkele maksat!"

Hyvät käytöstavat unohtuvat helposti, jos niitä ei ole sisäistänyt kunnolla. Varmaan sanojaakin kaduttaa jälkeenpäin oma käytöksensä, kuinka helppoa olisikaan ollut sanoa: "Nyt perkele maksatte, Herra Pääministeri!"

Iltasanomista ei käynyt ilmi mitä puhuttiin, kun velanperijä, pääministeri Maverick hc Esko Ahon vaatimuksesta, saapui noutamaan pelivelat luotaan. Artikkeli ei myöskään kerro, missä tämä tapahtui, oliko kyseessä valtioneuvoston linna, eduskunta, hiihtoliitto, vai joku ihan muu paikka.


Silti toivon, että velkoja on osannut edes jotenkin sanomisiaan hyvittää, esimerkiksi lauseella: "Yllätitte minut aivan perkeleellisellä tavalla, kiitos Herra Pääministeri!" tai lyhyesti, mutta silti kohteliaasti: "Kiitoksia perkeleesti, Herra Pääministeri! - Koska tuollainen tilanne luonnollisesti jännittää, on syytä jo etukäteen lausetta mielessään toistaa, ettei vahingossa lipsauta esimerkiksi: "Perkeleen herran perkele!"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)