lauantai 18. kesäkuuta 2011

Elämyksiä iltalehdistä 4Entinen tasavallan presidentin puoliso Eeva Ahtisaari kertoo Iltalehdessä, kuinka hänet masensi syvästi, ettei häntä aikanaan huumoriohjelmassa käsitelty realistisesti. Alpo Rusi oli samaa mieltä: "Mitä hauskaa siinä on, jos ei käsitellä, kuten asiat oikeasti ovat": -- Olkaa hyvä Teidän Ylhäisyytenne, saisiko olla muuta?

Mielentilassa, jossa olin Eevan kohtaloista luettuani, en oikein ollut valmistautunut Iltasanomien artikkeliin, jossa Jyrki Kataisen isä kertoo, miten raskasta on ollut seurata pojan kivistä tietä ja taistelua huipulle.

Purskahdin itkemään, vaikea kirjoittaa tätä, kun näppäimistö on ihan märkänä, taitaa mennä taas vaihtoon.

 Vihreän puolueen ideologi Osmo Soininvaara paljasti hienosti - jo tovi sitten - miten työttömät, yksinhuoltajat, eläkeläiset ja muut vähempiosaiset sumplivat keräämällä yöt läpeensä tyhjiä pulloja; niillä erilaisia suurhankkeitaan rahoittaen! - Tavaton helpotus, ettei sentään heidän vuokseen tarvitse kenenkään olla huolissaan.

Timo Soinin tuskatiloihin en jaksanut enää perehtyä, - ajattelin että tätä täytyy ottaa pieninä annoksina, kaikkea ei voi kestää kerralla. - Eikös vaan, perkele!, googlen uutissyötteet paukauttaneet silmilleni uutisen, jossa P-suomalaisten emopuolueen Sirkka-Liisa Anttila uhosi sukuineen muuttavansa Norjaan pakoon tämän yhteiskunnan kauheuksia.

Eikö tällä tuskalla ja kärsimyksellä ole mitään äärtä tai laitaa?


5 kommenttia:

 1. Riku, eihän mainintasi iltalehdykäisen "artikkeli" J.Kataisen isästä ollut itse keksimäsi? Vanhakin painos?

  Minua kinostaa (iinnostaa) se, koska tunnen Siilinjärveltä ihmisiä ja tunsin J:n äidinkin (Marjan) aikoinaan. Mitenhän hänkin jakselleen? Oli tässä muutamia vuosia sitten halvaantunut jne.

  Ihan tämmöistä raja-aitojen kyynärpääuteliaisuutta vain malliin Kalle Kehvelin Loviisa.

  Otan osaa muuten spontaaniin nyyhkintääsi, aika vaatii nämäkin katkerat kyyneleet.

  Ojennan nessua jonka reunaan ommellussa mainoksessa lukee jotain että (en saa oikein selvää, sillä nästyyki on jo monet pyykit nähnyt): "SKOP, koputa kun asiasi niin vaatii, älä jää yksin n(p?)yyhkimään"

  VastaaPoista
 2. En koe, että olisin erityisesti edes muunnellut. Iltasanomat la 18.6.2011, sivut 8-9, koko aukeaman otsikko: "Kivinen tie huipulle."

  Sen alapuolella lihavoituna (ingressi): "On ollut raskasta nähdä pojan taistelua, myöntää Jyrki Kataisen isä Yrjö Katainen."

  Toimittaja Hellevi Maunon panoksesta jutun tunnelataukseen en osaa sanoa mitään. - Paljon kuvia, vähän tekstiä: jutussa lyhyet kommentit kahdelta entiseltä valtuustotoverilta ja Kataisen isältä.

  VastaaPoista
 3. Sirkka-Liisan kohdalla huomaan muunnelleeni totuutta, suositteli Norjaan muuttoa vain muille, - itsestään tai suvustaan ei maininnut.

  VastaaPoista
 4. Olen täällä periferiassa huonosti perillä asioista, mutta se kiinnitti nopeasti luetusta lehdestä huomioni, että Sirkka-Liisa Anttila kehotti kepulaisia (oliko se niin?) muuttamaan kirjansa (oliko se niin?) Norjaan. Siinä meillä isänmaanystävä. Kun lypsykone ei toimi toivotusti, pitää vaihtaa maata jalkojen alla. Hyvä kepsut!

  VastaaPoista
 5. Maanviljelijöitä kehotti.

  Tuollaista ei tosiaan voi sanoa, jos olisi yhtään viisas, olisi vain julkistanut oman muuttonsa.

  Siinä mielessä voinee olla huoleti, etten usko kunnan purkavan kalliilla rakentamiaan katuvaloja kotitien varrelta, vaikkei enää olekaan kysymys valtion kalliiden autojen turvallisuudesta.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)