maanantai 2. toukokuuta 2011

Täyttymys

Kaukaisessa merentakaisessa isossa valtakunnassa kuume nousee; valtakunta hyörii, pyörii ja touhottaa.

Prinssi Viljo liian mones ja prinsessa Yrittäjähenkinen ovat ilmoittaneet avioerostaan.

Prinssi sanoo lehdissä: olen niin onnellinen, en tiennyt miten kaunista elämä saattaa olla. -- Prinsessa kertoo toisessa lehdessä tämän olevan unelmien täyttymys, josta ei saattanut pienenä tyttönä edes unelmoida.

Prinssi Viljo liian mones kertoo erofaneille, että ero ei tule olemaan sellainen tavallisen sopuisa, vaan: jumalauta, että vihaan sitä akkaa ja kostan varmasti kaiken kärsimykseni.

Prinsessa Yrittäjähenkinen kertoo antaumuksella prinssin älyllisistä ominaisuuksista, anoppinsa sekopäisyydestä ja suuresta helpotuksesta päästessään siitä "molopäästä" eroon.

Iltapäivälehdet julkaisevat kauniita kuvia, joissa prinsessa potkaisee prinssiä polvella jalkoväliin ja prinssi antaa rakastavan rankan litsarin ex-puolisolleen.

Varsinaisena eropäivänä katujen varret ovat mustanaan väkeä, monet heiluttavat innoissaan valtakunnan pienoislippuja ja erilaisia kannatusplakaatteja. Eri valtakuntien päämiehet ja -naiset ovat tulleet ainutlaatuista tilaisuutta juhlistamaan, uniformujen paljetit ja timantit välkkyvät kilpaa.

Sekä prinssi että prinsessa ajavat omissa hevosten vetämissä vaunuissaan eromaistraatista uusiin asuntoihinsa, prinssi on huomattavan juovuksissa ja esittelee vaunuistaan valokuvia, jotka iltapäivälehtien suurennoksissa osoittautuvat prinsessan alastonkuviksi. - Prinsessa sitävastoin hihkuu vaunuissaan riemullisesti, väläyttääpä välillä rintavakoaankin, mutta ei siitä oikein saa selvää edes lehtien kuvasuurennoksista.

Rita Tainola selostaa suomalaisille iltapäivälehden internetyhteydessä koko erojuhlallisuudet suorana lähetyksenä, lopussa äänensä on jo käheänä, mutta jaksaa ylistää päivän kauneutta, ikimuistoisuutta ja ainutlaatuisuutta. 


Suomi-nimisessä valtiossa liput liehuvat päivän kunniaksi saloissa ja herrat sekä rouvat ottavat boolia omissa yksityistilaisuuksissaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)