torstai 26. toukokuuta 2011

PääkirjoitusSuomenmaa-Verkkoapila-niminen verkkojulkaisu otti tänään pääkirjoitussivullaan voimakkaasti kantaa natsipuolueen rekisteröimistä vastaan -  ja oli siten erittäin paljon samaa mieltä kuin kaikki me muutkin. 

Ehkä kyseessä kuitenkin oli keskustapuolueelta hieman liioiteltu ja hätäinen reaktio, tuskinpa natseista vielä vähään aikaan olisi mitään erityistä uhkaa kepun kannatustasolle ollut.  - Terävää oppositiopolitiikkaa silti, tulevien vuosien mahdollisesti pahakin kilpailija on saatu nyt pois päiväjärjestyksestä.


Keskustapuolue on puolueena nyt pudonnut asemaan, josta voinee sanoa: opposition vähäisempi puolue - ehkäpä jopa persujen apupuolue. 

Tulevan opposition puolueista tulee mieleen menneiden aikojen emäntä, jonka pöytäliinalle presidentti kekkonen kaatoi kahvinsa - isännän tehtyä saman perässä, tokaisi emäntä kiivaasti: "siinä on mulla toinen saatanan aivokääpiö!"

Säätytalolla muodostetaan parhaillaan, suljettujen ovien takana, hallitusta niin hiljaa, että mielestäni poliisin tulisi käydä tarkastamassa, ettei kyseessä ole minkäänlainen linnoittautumistilanne - ja jos on - ovatko onnistuneet ottamaan panttivankeja ulkopuolelta, vai toisiaanko uhkailevat.
---


(kuvassa joku keskustapuolueen poliitikoista, luultavasti Timo Laaninen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)