maanantai 23. toukokuuta 2011

On vain kolme tapaa harrastaa politiikkaa

Kun kuulin Jyrki Kataisen kertovan kolmesta asiasta jotka ovat tulevan hallituksen neuvottelijoille tärkeitä, ajattelin että kyseessä täytyvät olla uusi hallitus (Ilmavaiva ykkönen), Kyösti Kakkonen ja Koffin kolmonen.

Hämmästykseni oli suuri, kun kuulin keskeisten asioiden olevan: köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisy, julkisen talouden vakautus ja kestävä talouskasvu

Tiettävästi työväenluokkainen yksinhuoltaja Vantaalta alkoi uutisen kuultuaan hyppiä tasajalkaa, puhumaan kielillä ja päästelemään hysteerisiä ilon purskautuksia. - Kysyttäessä hän vastasi: "be pop a lula, whole lotta shakin goin on!" - mitä hän sitten ikinä tuolla mahtoi tarkoittaakaan.

Hallitus aikoo järjestää työttömille myös koulutusta.

Kuuleman mukaan esimerkiksi kurssit "Näin kasvatat lanttua kotoparvekkeella",  "Kateus on kielteinen tunne", "Kuinka säästät ruokamenoissa henkeäsi pidättelemällä", "Vaatimattomuus kaunistaa" ja "Köyhyys on rikkautta" odottavat valtaista opiskelijoiden vyöryä. - Ennakkotietojen mukaista kurssia "Näin pääset yleisövessaan maksamatta" ei sitävastoin Kataisen mukaan järjestetä, koska yrittäjät kokivat sen epäasialliseksi.

Jokaisen koulutuskurssin päätteeksi osallistujille jaetaan diplomi suoritetun saavutuksen merkiksi, diplomissa lukee: "Onnittelut!: -koulutus tekee vapaaksi!"

---
(kuva: taloussanomat.fi)

---

Lisäys vähän vailt puolyön: Unohtui tietysti mainita innoitus Sleepareiden kappaleesta On vain kaksi tapaa keittää kahvia, josta myöhemmin sukeutui myös versio On vain kaksi tapaa harrastaa seksiä.

1 kommentti:

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)