perjantai 20. toukokuuta 2011

Kyldyyri, se sana on syyri


Lars von Trier, se saatanan paskakasa, on viimenki päätetty ajaa pois Kännin festivaaleilta ja toivottavasti koko maapallolta - sanosin viäl ett kalttaa se miäs pitäs ja tehä siitä  vaikka lapsille saippuaa; sellasta Lasse Mietosta! Että meni, anteeks ko mä oikein sanon: perkele!, pyhillä asioilla rienaamaan. Sanoi jotain, et pornoelokuvan menee seuraavaksi tekemään ja tuntee sympatiaa Hitleriä kohtaan! - Tollanen ei naurata ko jotain helevetin hullua (kirj.huom. minua nauratti)

Ja sit se Harjakainen, siell leijonien juhlissa! - Voi vittu, anteeks ko mä sanon - voi vittu, että siinä on juntti äijä, onkohan se koskaan noita juttujaan oikeasti ajatellu ja onkohan se tosissaan sitä mieltä, mitä se sanoo! - Ett pitäs ihmisen pystyä seisomaan sanojensa takana! 


Perkele nääs, nyt paukkuu meiltä hesarin kulttuurista, kirjotan tosta Halla-ahosta ja haistatan vitut koko kyldyyrille - mä oon saanu ihan tarpeekseni niist töherryksist ja saatanan teatterikohkaamisist - tästäs saavat oikein korvamakiaa kaikki juntit!


Vittu, ett niin jurppii, Halla-ahon houruja olen lukennu viimeset puali vuatta tyänantajan kustannuksell - ja sit viäl pomo tulee sanoon, ett tees töitäki välill! - Saatana tässä mitään sinfonioita tai vitun performansseja, mull on sota nyt!

(kuva: Josef Schari: Sopansyöjä, 1932)
6 kommenttia:

 1. Katsoin uutisista sen elokuvaohjaajan alkuperäisen lausunnon, ja hän sanoi ymmärtävänsä Hitleriä.

  Minusta tällainen empaattinen eläytyminen on nimenomaan lahjakkaan elokuvaohjaajan tai taiteilijan ominaisuus, oli ymmärryksen kohde sitten mitä kauheutta tahansa.

  Eihän ymnmärtäminen ole samaa kuin hhyväksyminen ja kauheiden tekojen väheksyntä.

  VastaaPoista
 2. Varmaan noin ja luultavasti Trieriä otti päähän koko julkisuus ja tieto siitä, että sama se on mitä sanoo, lehtimiehet kuitenkin kirjoittavat mitä niitä itseään huvittaa.

  Von Trierillä on kosolti tervettä hulluutta. - Ja jos ei se aina niin tervettäkään ole, siitä syntyy parempaa jälkeä kuin tasamaan tallaajilta.

  VastaaPoista
 3. Tasamaan tallaajat haluavat vain, että kaikki on samanlaista harmaata verkkapukua, lenkkimakkaraa ja Koffin kolmosta. On nääs kaikki sitten samanlaisia, eikä erotuta joukosta. Sitten valitetaan kun kukaan ei koskaan keksi mitään uutta ja innovatiivista.

  Ja jos jollain leijonajuhlijoilla on hauskaa, ei perkele, ei sellainen käy laatuun. Fanaatikot hirteen!

  VastaaPoista
 4. Tarve leikata erottuvien päät on ilmeinen; lehdet vielä tuollaiseen tarttuvat, kun saavat totisten torvensoittajien avulla jotain kohun kaltaista nostettua.

  On siinä, tässä maailmassa, jotain sanomattoman kummallista, että oikeasti paheksutaan, kun jotkut porukasta olivat silminnähden kännissä. - Olisiko niiden helkkari soikoon pitänyt juhlalavalla olla hikisissä verkkareissa ja kertoa kuinka vedettiin juuri iltatreenilenkki katajanokan ympäri?

  Minä olisin kysellyt niiltä selviltä, että mitäs helevettiä te sitten olette puhastelleet!

  VastaaPoista
 5. En oikein ymmärrä nyt juhlijoiden mollaamista, lähes juhlan hetkellä.

  Harvoinkos Suomessa noin vilpitöntä iloa näkee ja vielä sellaista, johon kaikki saavat osallistua ja eläytyä. Tuomita se pitää. Luterilaista meininkiä, edelleen.

  VastaaPoista
 6. Tietysti kaikki tapahtui televisiokameroiden nähden, mutta jos niitä ei olisi ollut, olisi sillä yhdellä ollut kauhea selittäminen kotona - ja tokkopa olisi eukko uskonut rehellistä linjaa: "Aika kännit vedettiin poikien kanssa ja sit mä havahduin siihen, ku mä halailin tasavallan presidenttiä jossain lavan kulmalla!"

  Mainitsen vielä, että en tunne hengenheimolaisuutta Halla-ahon kanssa,mutta jokseenkin outoa oli, että vyörytys häntä vastaan oli noin mittavana juuri kulttuuriosastossa. - Kas kun ei urheilu-uutisena!

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)