tiistai 8. helmikuuta 2011

Bijou Brigitte

Herättyäni uuteen päivään, luin elämäni ensimmäistä kertaa saksalaisesta koruliikeketjusta nimeltään Bijou Brigitte, lieneekö joku Lidlin vastine muotialalta, en tiedä.

Luin, että joku oli perustanut yrityksen boikotointisivun Facebookiin, kun yritys oli väitteen mukaan soveltanut työntekemistä koskevaa lainsäädäntöä saksalaisittain, ja nyt yritys perää viidentuhannen euron korvauksia tästä.

Boikotointi on minusta ehdottoman väärin.

Myös Pirret ja Hansut tarvitsevat oman koruliikkeen, yrityksen koruja kantavia ei tule leimata jälkeenjääneiksi tai tyylitajuttomiksi vajakeiksi. Ei ole epäilystäkään, etteivätkö monet asiakkaista olisi hyvin trendikkäitä, jopa trendimäisen trendikkäitä.

Viisituhatta euroa saattaa kovassa yritysmaailmassa olla Bijou Brigitelle myös erittäin suureen tarpeeseen, mistä sen tietää.

Kehoitankin kaikkia kynnelle kykeneviä suurin joukoin rientämään liikkeeseen ja ostamaan hyllyt tyhjiksi, lupaan hymyillä kauniisti ja runsaasti jokaiselle niitä kantavalle vastaantulijalle. - Opettaisin jopa koirani näyttämään ystävällistä naamaa, jos omistaisin sellaisen.(kuvituskuvassa aiheeseen liittymättömiä, mutta ajankohtaisesti melko ajankohtaisia, tiettävästi Fredrika Runebergin ulospäästämiä torttuja/ Yle)

7 kommenttia:

 1. Sinäänsä ihan mielenkiinoinen asetelma, että yritys rikkoo ensin lakia työsuhdeasioissa, ja lähettää sitten asiasta julkisesti kimpaantuneelle hankalalle ja ahneelle työntekijälle (siis sille pakolliselle kuluntuottajalle yrityksissä) laskun perään.

  Onhan se toki hirvittävän ikävää kun firman maine kärsii. Itse asiassa en tiennyt koko puljun olemassaolostakaan ennen tätä tapausta. Että kai se on kaikki julkisuus hyvästä tässäkin tapauksessa. Totta puhuen firma voisi osoittaa PR-kykyä ja tulla tunnetuksi muustakin, kuin alaisten kyykyttämisestä ja lain harmaalla alueella tanssahtelusta. Voisi olla enemmän chíc?

  VastaaPoista
 2. Niin, en minäkään, tahi ehkä juuri kukaan muukaan ollut kuullut yrityksestä mitään ennen kyseistä uutista.

  Julkisuutempauksena voisivat Runebergin tårttujen sijaan laittaa pystyyn vaikka kampanjan: Huippumuotia vitosella viisi kappaletta - Hitler ei ollut saksalainen!

  VastaaPoista
 3. Ai niin, unohdin etteivät tortut liittyneet mitenkään kirjoitukseen.- Oli miten oli, mutta näin on!

  VastaaPoista
 4. Kun kerran saksalaisesta yrityksestä on puhe ja mainitsit Hitlerin vaikka se ie asiaan liitykään, niin varmaan olet tsekannut nämäkin: http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Soinista+tehtiin+vaalivideolla+Hitler/1135263679557?ref=rss

  VastaaPoista
 5. Youtubessa noita perikato-elokuvasta tekstityksillä tehtyjä muunnoksia on vaikka kuinka paljon, alkaa olemaan hieman vanha.

  Tuo kaljahomma minua joskus nauratti enemmän.

  VastaaPoista
 6. Minulle ne olivat uutta.

  Toisaalta harmitti katsoa näitä hurvitteluja, sillä pidin Perikato elokuvasta. (Voiko sanoa että "pitää" moisesta hirviöstä tehdystä taiteesta?)

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)