keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Turvallista uutta vuotta!


Turvatekniikan keskus Tukes asetti myyntikieltoon lähes puolet Suomen Ilotulituksen kauppaamista ilotuliteraketeista.

Tukesin puhemiehenä asiassa toiminut virkamies, yli-insinööri Harri Roudasmaa kertoo kuitenkin, että kyseisiä tulitteita voi ampua, koska se ei ole vaarallista. Vain myynti on kielletty. 

Turvallinen turvallisuus on turvallista ja turvallisuus on ykkönen, virkamiesten mielivallasta ei voi olla kyse.
Pysykää varmuuden vuoksi uutena vuotena sisällä, sammuttakaa valot ja kääntäkää sähköt pääkatkaisijasta nollille. 

Jos kynttilöitä ei pysty toimittamaan tuhottaviksi, on ne syytä sijoittaa lukittuun pakkilaatikkoon, pakkilaatikon päälle voi pyytää anopin istumaan.

Jos mahdollista, ikkuna-aukot voi laudoittaa paloturva-aineella kyllästetyllä koivulaudalla. - Nurkassa juhlaa kyhjöttäessä tulee varata saapuville kaksi kuuden kilon jauhe- tai hiilidioksidisammutinta. - Karvahattu, rukkaset ja pilkkihaalari  ylle siltä varalta, että asunto sattuisi olemaan sähkölämmitteinen.

Kelluntahaalarit tulee mahdollisuuksien mukaan varata jokaiselle suojabunkkeriksi muutetussa asunnossa oleskelijalle, myös kuivamuonaa on hyvä olla ainakin viikon ajaksi.

Lyhyt- ja pitkäaikaisen kriisiavun yhteydet tulee etukäteen selvittää siltä varalta, että joku lojauttaa raketin liian lähellä suojabunkkeria. 

7 kommenttia:

 1. Nyt kun minulla ei ole enää kauniisti katsovaa Rubenia, kultaista noutajaa, voin mennä yläkerran suihkukoppiin pahimman jytinän ajaksi. Ruben meni aina sinne istumaan, verhojen taakse, kun pommit alkoivat paukkua ja raketinjämiä sinkoili oviin ja ikkunoihin. Mulkaisi vinosti, kun tultiin nauramaan.

  VastaaPoista
 2. Koirat eivät useinkaan, juurikaan raketeista välitä.

  Jos täytyy tunnustaa, en minäkään kovasti rakettien perään ole. Enkä se jytinän.

  Monelle perinne on kuitenkin tärkeä, virkamiesholhous mennee liian pitkälle vinoon, kun haulikon ikäraja on 15, tähtisadetikun 18.

  Virkamiespäätös, jonka mukaan kansalaisten sopii turvallisesti paukuttaa paukkuja, joiden myynnin sen turvallisuussäädöksiin vedoten kieltää, on käsittämätöntä valkovenäläistä byrokratiaa.

  VastaaPoista
 3. Minun kiinnostukseni raketeihin on vain visuaalista, eli kamerallista. Voi tulla aika hienoja absurdeja kuvia. Tavallista säännöllistä vanaa en välitä kuvata.

  Semmoinen harhautunut raketti voisi olla kova sana kuvaajalle.

  Siis muutenhan minusta pyromassat ovat turhaa melua korville.

  VastaaPoista
 4. Tuo harhautunut rakettisi toi minulle mielikuvan, jossa kuvaaja makaa sairaalassa ympärillään kaikki ne pilakuvan sideharsot, jalka vedossa ja naamallaan kärsinyt, mutta onnellinen ilme: "Odottakaas, kun näette sen kuvan!"

  Kuvasi ovat aina hienoja!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Riku hyvistä turvavinkeistä. Minä olisin kyllä hieman lojaalimpi ja antaisin ihmisten ampua raketteja mielin määrin kunhan ne vain olisivat äänettömiä ja näkymättömiä. Taas menee tämä ilta koiraa nirvanaan rapsutellessa. Entäs jos jokainen sitoisikin raketteihin varaamansa rahat heliumpalloon ja sitten nuo pallot laskettaisiin yötaivaalle tasan klo 24. Olisi se kaunis näky...ja seuraavana aamuna kaikki kynnelle kykeneväiset reippailisivat raikkaassa ulkosäässä....
  Mukavaa Uutta Vuotta Sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Raili, kunhan et ota turvavinkkejä liian tosissasi, nyt on juhlan aika.

  Ilmapalloidea on hyvä, mutta taitaisivat sitten haulikot räiskiä-!

  VastaaPoista
 7. Ja sitten sinä sanoit, ettei pitäis olla tosissaan...just kun olin saanut viimeisen ikkunan laudoitettua...huh huh...Olipa turvaisaa :)

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)