torstai 2. joulukuuta 2010

Taivaallinen maailmankatsomus


Martti Innasen elämän ja suomalaisen elämänmuodon synnyn teoria  sai arvovaltaista tukea, kun Nasa ilmoitti löytäneensä elämää myrkyllisestä järvestä. Innasen teoria on julkaistu yllä olevassa taulussa: Ensimmäinen suomalainen nousee ylös turvesuosta.

Tässä vaiheessa Nasa ei julkaissut alla olevaa harrastelijakuvaajan kännykkäkuvaa, jossa valonomainen alien-alus ohittaa Helsingin tuomiokirkon ja lähestyy senaatintoria sekä vieressä sijaitsevaa valtioneuvostoa.

Lähteidemme mukaan aluksen ohjastajat olivat pieniä, tummanvihreitä ja limaisia olentoja, joilta avaruusbensiini ja -dollarit olivat loppu, kun laskeutuivat valtioneuvoston pihalle. 

Toistaiseksi vahvistamattomien tietojen mukaan yrittivät senaatintorilla myydä ohikulkijoille logoillaan varustettuja avaimenperiä ja sukkanauhanpitimiä, sekä Juhani Palmun tauluja korkeisiin hintoihin.

7 kommenttia:

 1. Innasen kuva sopii juttuun kuin nuija päähän.

  Nauratti myös ja varsinkin Benny Hill. Vieläköhän hän elää? Jos elää, miksei ole tuotantoa enää? Mieluusti katsoisi häntä.

  VastaaPoista
 2. Benny kuoli 68 v. vanhana poikana jo vuonna -92, katsellessaan yksin televisiota. Äitinsä kanssa oli elänyt.

  Juutuupissa on joitain pätkiä, mieluiten olisin laittanut sellaisen, missä olisi ollut tuo bennyhill-musiikki ja joku niistä unohtumattomista takaa-ajokohtauksista. Sellaista en löytänyt.

  Tuo pätkä kertoo hauskasti noista epärealistisista toiveista parisuhderintaman sodissa.

  Oli kaiketi monille aikamoinen pettymys, kun Nasa julkisti pitävänsä tiedotustilaisuuden - ja puhelinyhteyden sijasta kaukaisiin örkkeihin - kertoi vain elämän synnyn mahdollisuuksista aiemmin tuntemattomissa olosuhteissa.

  VastaaPoista
 3. Minäkin tunnen itseni joskus tuollaiseksi suosta nousseeksi alkuihmiseksi. Tai sinne lennähtäneenä avaruuden oliona joka ei takaisin galakseihinsa kotimatkalle enää pääse.

  Mutta ei se ole ihmekään; suot saartoivat kylmin henkäyksin syntymämökkini, oli ainainen vilu ja kylmyys. Hengitys huurusi terveesti, mutta missäpä enää voisi samaa ihanuutta kokea? -40 asteen pakkasessa aamuruuhkassa Mannerheimintiellä?

  VastaaPoista
 4. Vierauden tunne, jos sitä tarkoitit, tullee ainakin joskus jokaisen ajattelevan ihmisen mieleen. Ainakin, jos elämä ei aina ole ollut pelkkää myötämäkeä.

  Kirjat, elokuvat, eivätkö ne ole sen tähden, että välillä pääsee karkuun, eivät sen vuoksi että ihanuutta saisi lisää; "just yhtä karmeeta kuin mulla!"

  Mutta tuo aamuruuhka tuntuu minua pulputtavan, kun tarkemmin ajattelee monet laulutkin kertovat siitä

  "Aamuruuhkassa ompi tunnelmaa,
  aamuruuhkassa matka katkeaa.."

  "Vähän ennen kyyneleitä..."

  "Tummat silmät, harmaa tukka.."

  "Aavanmeren tuolla puolen jossakin on maa..


  Koe koko elämä - syntymästä kuolemaan - aaamuruuhkassa.

  Elämää suuremmat, tai ainakin pitemmät, odotusajat jonojen seistessä; "juosten olisit jo perillä!"

  VastaaPoista
 5. Laitan tuon yllämainitun Benny Hill-Leikkeen tähän, kun varmaan sen kohta etusivulta poistan.

  VastaaPoista
 6. Edith, watch out for the dingbat catchers...

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)