sunnuntai 19. joulukuuta 2010

PeruspalvelutSosiaali- ja terveysministeriön varaministeri Risikko teki näin vaalien alla tärkeitä parannusehdotuksia alkoholipolitiikaan.

Muutaman  litran hanapakkauksiin tulee saada mittarit, koska kulutetun viinin määrä ei koko ajan ole riittävän hyvin selvillä; sen vuoksi tulee juotua liikaa.

Lehdet uutisoivat ehdotusta osin niin, että harmitus paistoi rivien välistä.

Olisiko joku toimittajista menettänyt malttinsa ja puheenvuoroa pyydettyään puuskahtanut:
 KYLLÄ SEN HUOMAA, JOS PÖNIKKÄ LOPPUU JA VOIHAN NIITÄ SILTÄ VARALTA AVATA USEAMPIA SAMAAN AIKAAN!

Juuri ennen vaaleja Risikko julkaisee loput suunnitelmastaan: olutpurkeista tulee läpinäkyviä ja niihin tehdään pikarijalka, kuten viinilaseissa. - Sokeilta kielletään alkoholin nauttiminen kokonaan.

Viinipöniköihin tullee myös teksti: sosiaali- ja terveysministeriön tarkastamaa!

4 kommenttia:

 1. Kannatan mittaria hanapakkaukseen. Viimeksi juuri pönikkä pääsi loppumaan huomaamattani - hups. Kannatan äänimerkillä varustettua mittaria, kun jäljellä on kolmannes. Kun jäljellä on enää tilkka, tulisi jatkuvaa vihellystä.

  VastaaPoista
 2. Kuvassa luetaan ilmiselvästi Keskisuomalaista. Onko lukija Jyväskylän kaupunginjohtaja?

  Siellähän on tapana antaa optiot ja kultaiset kädenpuristukset jälkikäteen käräjäsalien kautta. Optioita odotellessa sitä hanapakkauksia ehtii kuluakin.

  Muuten en tiedä niistä mittareista. Kun minun mielestäni pullojen ja viinipakkausten kyljissä ilmoitetaan litramäärät kuitenkin jo hyllyssä.

  Pitäiskö tehdä niin, että aina, kun edellinen tyhjenee (niitähän menee n. 5-10-20 pkt/kertajuominen) niin se laitettaisiin koneeseen joka puristaisi niistä viimeisetkin mehut, laittaisi pakkauksen koon ylös ja säilöisi tilkat krpularyyppyä varten mukiin valmiiksi odottamaan.

  Kone voitaisiin jopa säätää niin, että se myös tarjoilisi kunkin juojan tahdin mukaisesti niin läikyttelyn vaarakin minimoituisi.

  Näin saataisiin todella tarkoin käytetyksi itse aine ja tilastoiduksi kulutuksen todellinen määrä.

  Piuhat tietenkin tästä laitteesta suoraan Peruspalveluministeriöön ja lukemat kustakin juoposta kansalaisesta diginäytölle ministerin näyttöruudulle joka olisi vastapäisen talon seinän kokoinen ja näin myös kaiken kansan tarkasteltavissa ajantasaisena.

  Olisi se myös metkaa, että suolihuuhtelun varmistamiseksi kone annostelisi juomisen loppupuolella risiiniöljyä tilkkasen mukaan...

  VastaaPoista
 3. Iines,

  Vihellysvaroitin olisi hieno, sellaisesta voisi sanoa: Tämä on pientä tinnitusta minulle, mutta suuri äänimerkki lahjakkaalle ministerille, jonka ideoinnista sai alkunsa.

  Naapurit, pirut, vain voisivat valittaa, kun "sen palovaroitin soi jatkuvasti, eikö se koskaan vaihda niitä pattereita!

  VastaaPoista
 4. Valto,

  tekninen ehdotuksesi on siinä mielessä hyvä,että sillä varmasti edistettäisiin maamme elektroniikka- ja teknologiateollisuuden tilauskantoja huomattavasti.

  Varmaan kuvassa joku kaupunginjohtaja tai poliitikko on, nimeä en saa päähän, vaikka näyttää kovasti tutulta.

  Risikko on tietysti tämän perusteella ideoijana omaa luokkaansa, haluaisin toki varmistaa ja päästä häneltä kysymään: "Itekö keksit, vai auttoiko joku?"

  Minä kuitenkin haluan tässä esittää myös oman korteni kansanterveyden hyväksi.

  Mielestäni alkoholin kulutuksen vähentämiseksi kannattaisi aina ostaa koko Alkon korillinen kirkasta viinaa, kirkkaassa pullossa; esim. koskenkorvaa.
  (Köyhissä perheissä saman ajaa Viruvalge)

  Varmuuden vuoksi liottaa vielä vedellä etiketit pois.

  Sitten merkitään tussilla pullon ympäri maksimiraja. Jos pulloon oikeasti jää jotain jäljelle seuraavaa kertaa varten, voi taas aloittaessaan helposti piirtää uuden viivan.

  Näin harjoitellen, pullo pullolta nostaa viivaa uusiin pulloihin ylemmäs ja ylemmäs.

  Lopulta se on tietysti niin korkealla, että hermostumista ynnä sydän- ja verisuonisairauksia välttääkseen on syytä juoda juoma vain viivan alapuolelta.

  Jos nyt joku kuitenkin haluaa pidättyä viinissä, voisi Alko alkaa myymään ns. sosiaali- ja terveysministeriön terveysannostelijaa. - Siinä olisi vaikkapa kuukauden annostelija, jokaisessa lokerossa kahden litran pakkaus, yhteensä 31 kpl. Jokaiseen pakkaukseen selvästi merkittynä päivämäärä, ettei vahingossakaan sortuisi liikakulutukseen.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)