tiistai 21. joulukuuta 2010

Lumisaurus

Kuva 1: Osmo Soininvaaran polkupyörä pysäköitynä öisen tyhjien pullojen keräysretken ajaksi.
Selväksi on käynyt, että viimeaikaisissa tapahtumissa ja lumentulossa on kyse vihreiden salaliitosta; kyse ei voi olla sattumista, tapahtumat ovat käyneet liikaa yksiin...


Ensin Soininvaara julkaisi tutkielmansa, jonka mukaan hänellä on yksinoikeus tyhjien pullojen palautusliiketoimintaan.

Helsingin talonmies Pekka Sauri jättää lumet kolaamatta.


Kuva 2: Arvaa mikä auto.
 Kuva 3: Ai, se on joku volkkari
 Entisen TVH:n miesten lapioihin tehtiin aikoinaan kettinkivarret, etteivät niihin nojailisi - Nyt kettinkivarretkin on kuuleman mukaan lumimiehiltä poistettu.


 Kuva 4: Joku meni.

Pohjoisnavan jäätikön sulamisen vuoksi salaliittolaiset aikovat tehdä pääkaupungista jääkarhujen uuden sijoituspaikan. Autoilu loppuu siinä sivussa...

Myös muiden kylien ja puolueiden viskaalit, muutkin silmiätekevät on saatu mukaan suunnitelmaan. - Vapaavuori hypyttää äijiä  katoilta jääkarhujen ruuaksi.

...Eikä ulkona perkeleelläkään uskalla tai pysty liikkumaan kuin juopuneet ja Soininvaara. Jälkimmäistä jääkarhutkin pelkäävät.


Sauri lopettaa talonmiehen hommat kokonaan ja aloittaa uuden radio-ohjelman: Oleks sä ajatellu, mistä sun jääkarhun pelkos vois johtua? ja Pystyks sä ajatteleen, mitä sä tekisit sun tilanteelles?

7 kommenttia:

 1. Radiossa nasevasti totesivat ranskanmaalta, että lumi aiheuttaa samanlaiset ongelmat kuin lakko.

  Sitä olen ihmetellyt, että miten jotkut ovat onnistuneet säästä rakenteellisen, arkkitehtoonisen ongelman tekemään. Että Helsinki olisi liian tiivis, ei paikkoja lumikasoille.

  Ei ole muissakaan Suomen kaupungeissa ydinkeskustoissa tavannut lumien läjitysalueita. Kiivaasti tulee viranhaltija kiinteistönomistajalle täällä Oulussakin kertomaan, että vie ne lumesi pois. Sisämaassa vielä hanakammin. -- Helsingille ilmainen vinkki, ei kannata ottaa julkiseksi omaisuudeksi sellaista jonka voi tulkita yksityiseksi.

  Mutta. Ratkaisu olisi tietysti Lex Soininvaaraa soveltaen alentaa pääkaupunkiseudun köyhien ja työttömien tukia 20 prosentilla jos lumet eivät lapioidu pois. Ja jos lumet vielä tammikuussa ovat maassa, niin poistetaan vielä toiset 20 prosenttia.

  VastaaPoista
 2. Jostain syystä viranhaltijat aika herkästi näistä kansalaisille huomauttelevat, mutta hoitanevatko itse lumet määräysten mukaisesti.

  80-luvulla, kun lumisena yönä klo löi kolme aamuyöllä, valtasi kaupunkien keskustat traktoriarmeija omassa kotikylässäni, myös Helsingissä. Vaan eipä enää.

  Force majeure, tai joku sellainen, siitä syntyy, kun ei ole kalustoa tai urakoitsijoita varattu.

  Kiinteistöpuolen päättäjille suosittelen luentoa: "Pohjoisen havumetsävyöhykkeen kesän ja talven erot".

  Monissa trakroreissa on niin isot kauhat, että vievät betoniporsaita myöten kaiken kaduilta mukaansa. - Itse ajattelin lähteä lumenkaatopaikalle katsomaan, josko sieltä löytyisi tarpeisiin sopivaa pientä henkilöautoa.

  Osmo on niin viisas mies, että minusta tuntuu ettei se itsekään aina ymmärrä tekstejään.

  VastaaPoista
 3. Tuo arkkitehtooninen ongelma varmasti on olemassa, tilaa kansalaisten tonttien lumille ei ole. Kalliiksi käy, jos joutuu kuorma-autoja tilaamaan.

  Aurattu lumi sisältää erittäin paljon ns. sattumia.

  Sepeliä tonneittain, kuormalavoja, betoniporsaita, anoppeja ja kaikenlaista mahdollista ja mahdotonta.

  Mereen kippaaminenkin tuntuu siltä mitä se on.

  VastaaPoista
 4. Mitäpä sitä hyväjää toisia neuvomaan kun ei neuvoja itsellänkään ole.

  Vaikuttaisi helsinkiläisyydessä etunsakin olevan. Kohtalaisesti toimivan joukkoliikenteen ansiosta voi aamulla valita meneekö omalla vai julkisella.

  Jos vaikka huvituttaa olla raappaamatta tuulilasia :)

  VastaaPoista
 5. Valitsee mitä valitsee, mutta myöhässä on joka paikasta aina.

  Vähän huolettaa, jos aikanaan en omiin hautajaisiini ajoissa kerkiä; bussilipustakin sanovat, että se on kuoletettu omistajan mukana.

  VastaaPoista
 6. "On tärkeää huolehtia maasta, että lapset saisivat tuoretta leipää ja raitista ilmaa. Ja sitten on tärkeää pestä hampaat." ANNE 6V

  Hyvää Joulua ja Vuodenvaihdetta, Riku

  VastaaPoista
 7. Anne on ytimeen osuva filosofi, murheet myönnän pieniksi.

  Kiitos, Valto, toivotuksista, samoin sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)