torstai 25. marraskuuta 2010

Katsastus
Viisasta ja asioita ymmärtävää tekstiä on aina ilo lukea. - Halusin laittaa tuon lauseen tähän, vaikkei se ole asiaan kuuluva.

Lähestyvät vaalit ovat riehaannuttaneet poliitikot kirjoittamaan siinä määrin, että US:n blogien yläpuolelle tulisi laittaa varoitus: Avaaminen omalla vastuulla! 


Tai yksinkertaisesti KY-18, joka tarkoittaa kiellettyä yli kahdeksantoista vuotiailta.


Marja Tiuran bloggauksen otsikko on: Mitä on Suomi-brändi?   

Marja ilmeisesti ajatteli, että kyseessä on itsestäänselvyys, eikä kirjoittanut tekstiinsä vastausta: se on vähän niinkuin konjakkia, mutta huonompaa. - Tai kossupullo, johon on kustu konjakin väriä sekaan. Tai kaljapullo, johon on lirautettu tilkka kossua.

Täysin en ymmärtänyt lauseita: Olkaamme suomirohkeita ja ylpeitä itsestämme. Kyllä pienikin ponnistaa, jos vain haluaa.

Luultavasti kyseessä oli vain arkinen vessakäyntikokemus.


Asiaa Tiuran bloggauksessa kuitenkin on tämä: Se tarkoittaa: ei tuhlailulle, ei tukiaisille, ei kannattamattomalle toiminnalle - mutta kyllä panostuksille koululaitokseen, tutkimukseen, tuotekehitykseen ja terveelle taloudenpidolle.

Lausetta ei voi ymmärtää muulla tavalla kuin katumuksena Kehittyvien maankuntien Suomen taskussa olemisesta ja vakuutteluna siitä että tapani olen parantanut. Vähän epäilyttää, kun siinä kuitenkin vielä mainitaan panostukset koululaitokseen. 


Tätä kirjoitettaessa yksi ihminen on ilmoittanut "tykkäävänsä" tekstistä, tuskin Marja olisi kuitenkaan itse kehdannut.

Maria Guzenina-Richardssonin teksti vilisee hienoja sanoja ja sanontoja: voimaannuttaa, kummitusvaltio, suistaan, tätä mieltä on meidän nykyinen hallitus, liuta asioita.

Marian kirjoituskieli on globaali finngelska.


Luultavasti - joudun perustamaan tämän arvaukseen - Marian kirjoituksen sisältö oli: Minä olen hyvä ja muut ovat ihan paskoja! 


Kari Rajamäen bloggausta en saattanut enää avata, todennäköisesti hän kertoo kuinka oli kaikkien aikojen paras sisäministeri. Siihen lankaan on helppo mennä, kun vertailukohteena tällä hetkellä on Anne Holmlund.


Emeritus politiikantoimittaja Virmavirran kirjoituksessa luultavasti vedottiin Paasikiven ja Kekkosen ikiaikaiseen viisauteen. Päätoimittaja Huuskon kirjoituksen keskeinen sisältö oletettavasti oli: daikadaikaduu- oli metsässä puu.

US:n blogien etusivulla ei tällä kertaa ollut Päivi Lipposen kirjoitusta. Päivi on isi-Lipposen muusa, aviovaimo ja kansanedustaja. Nuoremmille kerrottakoon, että Isi-Lipponen on vireä entinen nahkuri ja intellektuelli.

Taas olen itseäni sivistänyt ja viisaammaksi tullut.2 kommenttia:

 1. Eikö Tiuralla ollut jotain pesukonepolettibisneksiä jossakin koulussa? Ei sillä, että polettikauppa olisi kannattavaa, sellaista yleispalvelutoimintaahan se taloyhtiössä yleensä, mutta jos koneet saa ilmaiseksi ja sähkö- ja vesilaskut hoitaa joku toinen niin silloinhan pesulabisneskin saattaa kannatavaa olla.

  VastaaPoista
 2. Poletti ja piletti
  Marjaa kuletti.
  Soffalla lepäsi hän hetken,
  unissa teki toivioretken;
  - kaikki oli hienosti, hyvin,
  tunne Artoon aito ja syvin.

  Heräsi hän, alkoi tuottaa:
  minussa ei ole syitä-
  toimittajat ovat kyitä,
  niihin ei voi luottaa,
  vain Olli työttömänä vuottaa!

  Selli liian hämyisä-
  ahdas on ja kälyisä,
  tahdon mä uudestaan valoon -
  siihen ihanan isoon pylväikkötaloon.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)