tiistai 24. elokuuta 2010

Voi perkele!Valamon munkkiluostarin liiketoiminnan johtaja, joka johtaa Valamon munkkiluostarin liiketoimintaa, kertoi ettei Valamon munkkiluostarin liiketoiminta mene parhaalla mahdollisella tavalla.
  
Munkkeja on luostarissa kymmenen, poistoista heidän suhteensa ei liiketoiminnan johtaja tässä kertonut.


Odotamme kuitenkin seuraavaa vaihetta, jossa liiketoiminnan johtaja kertoo poistaneensa heistä kuusi: "saatanan loiset, harjoittavat vain uskontoaan, viljelevät puutarhaa ja rukoilevat!"

Hiljentykäämme!(kuvasta klikkaamalla Savon Sanomiin)

12 kommenttia:

 1. arvaa kaksi kertaa24. elokuuta 2010 klo 22.53

  Kiitos - olen jo yhden ami-edun saanut kokea (en ehkä etuna) mutta yritetty on.
  Tässä pohdintaa (ei mennyt suomi24fi:n kautta millään mutta olin kopsannut tekstini; mieti hierarkiassa)
  -------
  Matti;
  Kommentoin sinun kommenttiasi näin:

  1. Suuruuden ekonomia on lume-vaikutus koska käyttäytymisen idea ei toimi suuremmaksi vaan se rupeaa hajoittamaan alleensa eli tekemään orjille orjia ja teknisesti vielä teknisempää osaamista.

  2. Tämä estää autenttisuutta koska häntäpäässä työtä tekevä joka on oikeastaan orijen orja saattaa ajaa Bemarilla tai Audilla ja näyttäytyä omien masterien mastereilta. Kun näyttää samalta kuin ne oikeat isokenkäiset saa paljon palkkaa ja rupeaa tuomaan ns. verovaroja maalle - on samalla kyykyttänyt maan kasvua, joka olisi oikeaa kasvua.

  3. Jos suuryritys syntyy ja kapseloituu ja rupeaa hoitamaan omiaan ensin ollaan siinä missä nyt Konstsamfundetia syytetään kun Wallinin vaimo (professoriarvo ja suomenkielinen nimi) ja tunnettu Åålannin patruuna saavat hallituspaikat. Jos maa on verojen suhteen kaikkien mutta tulojen suhteen etukäteen määrättyjen - ei olla enää demokratiassa. Pitää alkaa verottaa tai laskuttaa jalkakäytävistä, että nämä pienet kapselit saavat toimia kuin muutkin yhteisessä tilassa. Se olisi jo liiottelua mutta entäs kun elämä ei ulotu niille, jotka eivät milloinkaan synny Åålannissa tai akateemisessa sisäpiirissä.

  Käyttäytymistiede ja taloustiede ovat samaa tiedettä; kaksi eri puolta vaan samasta asiasta (vrt pörssikurssit ja media).

  Uuno Turhapuro-Nykänen-Tikkanen eli homogarruluska ite


  >----Alkuperäinen viesti----
  >Lähettäjä: matti@yahoo.com
  >Päivämäärä: 24.08.2010 19:36
  >Vastaanottaja:
  >Aihe: Re: Vs: tervetuloa ? suuryhtiövalta
  >
  homogarrulusska:
  >
  >> Suuryhtiövalta? Miksi ei päinvastoin eli kaikki firmat saisi olla
  >> korkeintaan 50 hlö tai siinä, missä Parkinsonin laki alkaa toimimaan
  >> (=tietty koko rupeaa kehittämään sisäistä kulttuuria ja sen jälkeen
  >> firma tai laitos tai virasto rupeaa olemaan enään olemassa itsensä
  >> takia eikä varsinaisen missionsa takia).
  >
  >Firmoilla on usein suuruuden ekonomiaa, joten kokoraja aiheuttaisi
  >taloudellista tehottomuutta eli köyhyyttä.
  >
  >> Suuryhtiövalta synnyttäisi
  >> uusia ns. pikkuvaltioita ja kaikki alkaisi vain alusta?
  >
  >Mistä noin päättelet? Valtioiden pieneneminen lisäisi kilpailua ja siten
  >edistäisi hyvinvointia. Historia ei toista itseään.
  >
  -----

  Tästä alkaa uusi laskeminen ja Märtha ja muut tantat saavat itse pohtia mikä on sopivaa käytöstä ja mikä hyi hyi ei sovi. Usch, usch bla bla bla ja haluavat että patti jatkuu maapallolla mielummin kuin auttavat yrittävää ihmistä elämään: nej nej, vi är sidu så fiiina vi. De är så fina.
  Men vi som är fatiga och luktar skit - sidu vi får kämpa för dem också.

  VastaaPoista
 2. Epäilemättä juuri täsmälleen noin. Aivan kaikkea en jaksanut lukea, mutta epäilemättä tuo jollain tavalla liittyy kirjoittamaani.

  Kiitos kommentistasi, HG.

  VastaaPoista
 3. Minä en muista enää, mikä luostari se oli, jossa sai ostaa ihanaa likööriä, munkkien valmistamaa. Se teki hyvin kauppansa, sillä munkkien valmistamaa likööriä voi uskovainen mummokin ostaa, jopa useamman pullollisen. Pullot ovat lisäksi tällaisissa paikoissa kohtuullisen pieniä, jottei synti olisi niin suuri, luulen. Jostain syystä emme päässeet edes ajallaan lähtemään sieltä luostarista.

  VastaaPoista
 4. Iines,

  synti suuri surkia!

  Tietysti ette päässeet ajoissa lähtemään, kun ne mummut olivat edessä.

  Teidän, senkin saakelin markkinatalousihmisten tiellä, silti liiketoiminnan johtajan dynaamiset liikkenjohtoratkaisutkin ilmeisesti häiriintyivät.

  Ennen kun jostain luin, luostareita johtivat apotit ja abbedissat, nykyään liiketoiminnan johtajat, jotka tietysti edistävät li-köörin upeita lauluesityksiä.

  Nunnan nännit on hyvää viiniä, mutta silti paras on vanha kunnon Libis. Anteeksi kaikilta.

  VastaaPoista
 5. Mieleeni hiipi, että jos tuo HG:n kirjeenvaihtokumppani sittenkin on se Matti, jonka gradun isipappa on tehnyt.

  Sopisi kuvaan.

  VastaaPoista
 6. Linnasta linnaan vaan mennään sanoi Matti kun vaimoaan hakkasi.
  Jos Mervi olisi kauniimpi sanoisvat, että Mervi se Mattia hakkaa. Tai jos Matti olisi komeampi sekin olisi silloin Mervin syy - lutu mies ei ikinä ole huono tai paha vaikka olisi sitä. Naisväki kääntää viimeistään kuvan nähtyään missä on ns. totuus. -kyllä me totuus tiedetään, sanovat tyytyväisenä ja totuudentorvit hätytetään linnanmäelle.

  VastaaPoista
 7. "Munkkeja on luostarissa kymmenen, poistoista heidän suhteensa ei liiketoiminnan johtaja tässä kertonut."

  Riku, pitikö kirjoittaa poistoista vai paistosta? Meillä päin ainakin munkit paistetaan. Luonnollinen poistuma sekin.

  Olen kesällä kerran ollut perheineni ja anoppineni Valamossa yötä. Taisi olla 1980-luvun alussa.., ootahhan.., joo. Mulla oli farmarilada, laikukas kuin mudasta kuivumaan kiivennyt virtahepo. Ajettu silloin yli 300 th. On kuvakin olemassa reissusta, tai useitakin. Vanhin tytär on pieni palleroinen ja vaimon kohtu pukkaa jo uutta tulemaan.

  Joku meitä kehotti (en kerro kuka vaikka nyt muistankin) paikkaan tutustumaan ja rauhallistahan siellä olikin. Mulla oli pikkuveli mukana myös, tuli mieleen sekin.

  Tiijä mitä kohta muistaisin....

  Mutta taloudenpidosta en ymmärrä yhtään mitään omassakaan elämässä niin mitenkä sitten jonkun ortodoksiluostarin?

  Pentti Saarikoski on haudattu sinne. Kai hänen hautansa ainakin saa rauhan vaikka paikka konkkaan menisikin? Laittaisivat pääsymaksun Pentin haudalle pyhiinvaelluksia tekeville. Tai ei sittenkään. Kohta se olisi käytäntö jokaisella hautausmaalla jo portilla ja missäs minä sitten vaeltelisin, rahaton rauhaton?

  VastaaPoista
 8. On siellä näemmän kolmenkymmenenviiden henkilökunta ennen munkin paistoa.

  Rahoitus täytyy tietysti jokaisen nykymaailmassa hankkia, mutta jotenkin aika tylyltä tuntuu yt-neuvottelut munkkiluostarissa. Ei oikein sovi mielikuviin, saati sitten tuo liiketoiminnanjohtaja.

  Yksi mahdollisuus voisi olla Pentin ylöskaivaminen aina määrätyin kellonajoin, vähän niinkuin toisen nähtävyyden, Imatrankosken vettä valutetaan turistinäytöksissä.

  VastaaPoista
 9. Entäs Leninin kaltainen kohtalo Pentillekin? Siihen Valamon P-paikalle, tai niin, että näkyy ruokalaan...

  VastaaPoista
 10. En minä oikein osaa sanoa, mutta toivotaan että financial key manager lukee nämä, ottaa tarvittavista vinkeistä vaarin ja pistää bisneksen luistamaan.

  Ajattelin hetken aikaa myös itämaisia naisia, kun on sopivasti siinä rajan lähellä, mutta se ei liene kuitenkaan paikan luonteen huomioon ottaen olla mahdollista.

  VastaaPoista
 11. Sinä ajattelet koko ajan naisia? Miksi et voisi joskus aikuistua hyvä Herra?

  VastaaPoista
 12. Tässä vain luostarin liiketaloudellisia realiteetteja vatvoin, mutta todellakin, voisin joskus aikuistua - kohta se alkaa olemaan liian myöhäistä.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)