maanantai 2. elokuuta 2010

Se on yhteistä pomolla ja rengilläHelvettiäkö siellä hosut, luuletko maailman valmiiksi rakentavasi? Eikö teidän osastonne työmuurahainen ole sen ikävän raatamisen tähänkin asti hoitanut.

Jatka vain internetin selailua (myös asiallinen välilehti hätätapauksia varten!) ja muista käydä kahvilla välillä. Äläkä unohda paperinippua kainalostasi kahviautomaatilla käydessäsi. 


Jos sinulla on alaisia, jotka hekin notkuvat automaatilla, hätäytä heidät kysymyksellä: Miten se euron aleneminen on vaikuttanut heinäkuussa meidän Ugandan myynnin hilavitkuttimien menekkiin! Kun alkavat aukoa suutaan, kävelet kiireisen näköisenä matkoihisi. Sellainen luo tehokkaan vaikutelman.  

 - Anteeksi, tiedän ettei sinulle näitä tarvitse kertoa, olethan alan ammattilainen. Ajattelin vain, että näin ensimmäisenä päivänä saattaa olla hieman kankeutta ennen rutiinitason saavuttamista.

Todellinen asiantuntija olet, jos tiedät yli viisi sellaista pornoa sisältävää sivustoa, joihin pääsee serverin estoista huolimatta; vain aloittelijat etsivät  blogilistan seksi-otsikon alta.


Ethän kuitenkaan mene kysymään it-tuesta, tai lähetä kyselyä helpdeskiin.

Antoisaa työpäivää! - Ajattele positiivisesti, lomasi alkaessa seuraavaan oli vielä vuosi aikaa, nyt enää noin yksitoista kuukautta.

8 kommenttia:

 1. Ennen kuin mitään internetistä tiesin, minua jymäytettiin asiallisella välilehdellä hartaasti kirjoitttamistunneilla.

  Oppilailla oli pitkä rivi palkkeja sivun alalaidassa, ja kummaa kiherrystä koneiden takana. Ruudulla oli aina tiedonhakuohjelma ja naamalla peruslukemat, kun menin katsomaan.

  Kivointa taisi olla lopuksi minulla, kun hokasin asiallisen välilehden omassa työskentelyssäni luokan edessä.

  VastaaPoista
 2. Sellaista kilpavarustelua opettajan ja oppilaiden välillä. Kehityksen kehityttyä suodattimet estävät asiallisetkin sivut, mutta termiitit pääsevät edelleen omille törky- tai pelisivustoilleen.

  Joku ajattelee pomon nopeista kysymyksistä käytävällä vastaantullessa, tai kahviautomaatilla; No niin perk, mutta miten niihin pitää alaisen varustautua.

  Se on ihan helppoa: "Kuten sinäkin ymmärrät, raportointia ei vielä ole, mutta hyvältä näyttää!"

  Tuota muuntelemalla voi vastata kaikkiin mahdollisiin, vähintään yhtä pihalla olevan pomon tärkeilykysymyksiin.

  Se hyvä puoli kesälomissa kannattaa työpaikoilla hyödyntää, että lähes kaikesta voi syyttää kesälomatuurajia ainakin kuukauden ajan; taas ne kesähessut on tötränneet!

  Opettajilla ei tietenkään tuollaista etua ole, heidän pitänee vain tunnustaa, että tuli buutattua tiedostot ja tiedot kesäloman aikana.- Eikö loma sitä varten olekin?

  Muutaman viikon harjoittelu, niin kyllä se siitä taas...

  VastaaPoista
 3. Minen aenakkaan töetä pelekkee, eli suatan männä homman kun homman viereen vaekka muate! (Vanha savolaismetsien viisastelu)

  Tämä oli ennen kuin internettiä oli olemassa. Nythän jos näyttöpäätteen äärellä nukkuu, on kyse kotiin viedyistä töistä joista ei palkkaa makseta muutenkaan. Torkahtelu menee samaan hintaan eikä levosta käy.

  VastaaPoista
 4. Ehkä olen tämänkin joskus käyttänyt, mutta edelleen minusta on hauska juttu, kun broidini sai joskus hyvin nuorena lopulta kenkää, kun loihe lausumaan raivoavalle pomolleen: Ahkeruus ilomme - laiskuus intohimomme!

  Sitten on se sanonta: Pidän työstä yli kaiken, en koskaan väsy sitä katselemaan.

  Ilkka Kanerva sanoi muinoin tekevänsä jatkuvasti kuusitoista tuntista työpäivää.

  Monet sanovat olevansa perfektionisteja, täydellisyyteen pyrkiviä: Pahasti nyrjähtänyt todellisuuden taju.

  Työelämässä menneisyyttä ei rekrytoinnin jälkeen ole olemassa, on vain tämä päivä ja huominen. Mitä lisäarvoa, normaalin työn lisäksi, tuotat huomenna?

  Entä, jos jotakuta jo väsyttää muutenkin kuin unen puutetta?

  VastaaPoista
 5. Luetaan parit satopriantit joohan, hehe :)
  väsy alkaa pian hellyttämään (kolmenkymmenen vuoden mentaalinen taistelu alkaa hellittämään ja saan ehkä nousta elämään kuten hekin joskus)??

  VastaaPoista
 6. Hellittämään.....heterdeny å så å så oooo så

  Ja voisi sanoa neljänkymmen vuoden taistelu ihmisoikeuksesta olla sitä mitä on eikä jatkuvasti herätä veri suussa ja postilaatikko täynnä herjaa ja osoittavat sormet toreilla..

  Saatanan sosiopaatit jotka ovat ihailun kohteena tässä maassa ja muualla ja sitä ei tajuta koska ne määräävät ketä osoitetaan psykopaatiksi ja naapurit ovat olemassa raportoinnissa ja raportoivat jokaisen äänen ja joku vetää yksi nolla ja nolla ja kolme ja viis ja siis ja ja vittu sanon minä kauniisti vielä kerran (viimeinen oli tarkoitettu vain riittävän vanhoille joita ei paljon ole)

  VastaaPoista
 7. Satoprianteja on mukava lukea.

  Elämä jatkuu ja menee eteenpäin. Aurinko paistaa, miksi ajatella toisten ihmisten puheita. Onnittelut.

  VastaaPoista
 8. Elä sie mitään onnittele - mikäs olis muuttunut? Minä vain tiedän että olen taistellut niin ettei perkelettä tullut ulos suustakaan mutta oliko se turhaan itseni kannalta? Missäs maassa asunkaan?

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)