lauantai 24. heinäkuuta 2010

Intiassa rupia, Suomessa euro


Huomioikaa kuvan laitapuolen kulkijan ahdistunut olemus!
Ben Zyskowicz on Uuden Suomen kuvatekstistä päätellen tullut vakavaan synnin tuntoon. 

Mene rauhassa Ben,et sinä mikään taskuvaras ole!

Sinun, kuten muidenkin poliitikkojen kunniaksi on sanottava, että teette kerjäämisenne yleensä niin suojatuissa kabineteissa, että jopa tietoa janoavan lehdistön on vaikea ottaa siitä selvää.

Kabinettikerjuuta laki ei tule koskemaan.


Onko poliitikkojen pelko siinä, että kun liituraidan taskut pullottavat kabineteissa kerjätyistä rahoista - matkalla kotiin Kaivopuistoon, Eiraan tai Töölööseen, joku onneton kähmy pyytää kolikkoa ja setelinippu levahtaa tielle kaiken kansan nähtäväksi ja näpistettäväksi.
---

Entä, jos kävisi niin, että ensi talven lumilla voittaisin lotosta, mutta kaatuisin pääni kolauttaen, yhteiskunnan kunnossapitämällä katuosuudella.

Haluaisin oitis antaa suurimman osan kärkipoliitikkojen vaalikassaan. 

Ujouteni säilyttäen, haluaisin tehdä sen kuitenkin niin, ettei nimeäni näkyisi lahjoittajien joukossa - miten voisin summat kierrättää, että näkyisi vain lukemattomia vähäisiä lahjoituksia?

Onko joku jo keksinyt?

2 kommenttia:

 1. Haavojen alkaessa parantua niiden päälle kasvaa rupia, ei euroja. Intialaisilla on siis edelleen toivoa, eurooppalaisilla ei.

  Onkohan muuten Ben(is) sedälle suoritettu ymp.leikk. uskonnollisen suuntautumisensa mukaisesti? Silpomistahan sekin on ja yhtä lailla kriminalisoitavissa kuin naisille suoritettavat vastaavanlaiset törkeydet. Eivät ehkä niin kipeitä kun viedään vain ohutta yläpilveä kikkeliä varjostamasta. Tässäkin on muuten miessukupuoli puolensa pitänyt.

  Jos oltaisiin tasa-arvoisia, pitäisi kai beniksestä vähintäänkin sentin lintti leikata keskeltä pois. Tai sitten vastaavasti vain pikkuisen olla nipsaisevinaan klitorista (pelokkeeksi?) saksilla kuin aasialaisissa häissä morsiamen ja sulhon hiuksia.

  Muuten kerjäläisiä on aina ollut ja huomennakin tulee olemaan kielletään se tai ei. Jos valtio(t tai EU) olisi kuitenkin niin armelias, että rakentaisi miljardeja maksavien kisahallien ja muiden F-talojen sijaan lämpimiä, katetuja ja ehkä karsinoitujakin kerjuuhalleja lämpiöineen, puffetteineen ja soppajonoineen, niin katukuva ainakin siistiytyisi. Samalla köyhälle kansalle voisivat jousiaan kvartetit viritellä ja mikäpä olisi joku Bucchinin oopperakin sekaan lykäistä...

  Taustalla pyörisi kankaalla Hollywoodin lahjoittamat ensi-iltaelokuvat, pornofilmit ja Vatikaanin messut...

  VastaaPoista
 2. Uskoakseni siitä pistoolista ei vedetä niinsanotusti liikkuvia taakse.

  Talouspoliitikkojen lahjakkaalla otteella euro on kohta kasa rupia.

  Ennen ne vaalirahailmoitukset saattoivat olla vaikkapa tällaisia
  (blogi: Oikeusturvan ajankuva).

  Mennee läpi tulevaisuudessakin.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)