tiistai 6. heinäkuuta 2010

Cotton fieldsLehtitietojen mukaan ruotsalainen tutkija ja kansallisen tason jalkapalloilija väittää pitkällisen istumisen olevan hengenvaarallista, vaikka ihminen harrastaisi liikuntaa. 

"Kahviautomaatilla kerran tunnissa käyminen pelastaa."

Olen tosin nähnyt lehtiuutisen sellaisestakin tutkimuksesta, että jalkapalloilijoilla alkaa yläpää harittamaan, kun treenavat liian yksipuolisesti jalkojaan.

---
Uusi Suomi kertoi kovan työtahdin stressaavan meillä niin, etteivät ihmiset lomallakaan pääse työasioista. Miten sitten jaksaminen vanhetessa?

Suuri humanisti  Phineas Taylor Barnum työllisti aikoinaan sokean, lähes kokonaan halvaantuneen, yli seitsenkymppisen orjan, jota alkoi kiertuella näyttämään ihmisille maksua vastaan. Kertoi näyttelykappaleella olevan  ikää 161 vuotta. Suuren valtiomiehen hoitajakin oli ollut sataneljäkymmentä vuotta aiemmin.

Orja korisi, Barnum tienasi.

Myöhemmin Barnum ryhtyi poliitikoksi.

Phineas oli hyvä mies, mutta kuka työllistäisi Suomessa yli viisikymppisen?

Ajat ovat toki siinä mielessä parantuneet, että nykyisin orjat myyvät itse itsensä.


(kuva:tyhjää)

2 kommenttia:

 1. Tästä tulee lähinnä mieleen Johny Cashin Cotton fields: http://www.youtube.com/watch?v=VRNzdRFnn0c

  Kummajaisnäyttelyitä ovat järjestäneet myös suomalaiset, niin itse kummajaisetkin kuin heidän managerinsakin, vielä silloin, kun kummajaisoopperoita ei ole syötetty kaapeleita pitkin olohuoneiden nurkissa rämisevään, eri muotoja aikojen kuluessa saaneeseen laatikkoon.

  Kai niitä vieläkin kiertää, mutta markkinoilla harvoin enää näkee edes "tuheroa" teltassa... niitä ikuisia "Viipurin" rinkeleitä vain.

  Tänään kyllä yksi hurja sänkipääihminen, koruin ja kaiverruksin itsensä klumeruulannut, oli liikkeellä Kajaanin markkinakadulla kauniin pystykorvan kanssa ja jokaisessa kulmauksessa kääntyi repimään poloisen talutushihnaa ja karjumaan sille kuin heikkopäinen. Teki mieli vetää sitä äijänkötsikästä turpaan, mutta olisi saattanut nyrkkiin tarttua niitä väkäsisä lävistyksistä niin jätin tempaisematta.

  VastaaPoista
 2. Cashhi on hieno , etenkin ne vähän ennen kuolemaansa tekemänsä levytykset, tuota en ollut kai aiemmin kuullut kuin Fogertyn esittämänä.

  Koiria kai otetaan juuri tuon vuoksi,että olisi joku jolle kostaa kaikki kärsitty vääryys.

  Elämän kummajaisnäyttelyssä parhaat friikit palkitaan.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)