tiistai 8. kesäkuuta 2010

Kehittyvien maakuntien Eurooppa

Israelin puolustusministeri käytti vertausta ja kertoi parlamentille, ettei maa ole Kanada tai Suomi. - Mitähän se meinasi, mitähän se sillä tarkoitti?

Joka tapauksessa on hienoa, että maamme on mainittu maailmalla jo kaksi kertaa; sitäpaitsi Conan O´Brien teki sen oikeasti useammin kuin kerran! 

No hyvä on, yritin unohtaa, että Kazakstanin presidentti sanoi taannoin maan ottavan esimerkkinsä Suomesta. 

Siis -  yhteensä maamme on mainittu noin kolme kertaa.


Entä jos maamme käyttö vertauksissa leviää?

Amerikkalainen varaministeri sanoo, että Suomi on pohjoismaiden  Öjmököönin uluus, tai albanialainen parlamentaarikko väittäää maansa olevan Euroopan Suomi.


Tuollainen ei olisi loppuun asti ajateltua: me emme sentään ole jakuutteja ja albanialainen voisi sanoa korkeintaan, että Suomi on napapiirin  Rrethi i Bulqizës

Maatamme ei tunneta vieläkään maailmalla riittävästi.

Muistuttaisin, että täällä valmistettiin pitkään laadustaan kuuluja Nokia-kumisaappaita ja että keskustapuoluetta - tai siitä erkaantunutta uudempien aikojen SMPeetä - äänestää enää vain alle kolmekymmentä prosenttia vaaliuurnille raahautuneista(!)

 
     


2 kommenttia:

 1. Riku, luin Nitropurkin oheen annettaua selostusta ko. lääkkeestä, mutta koska en laittanut lukulaseja silmilleni, tulos oli jotakuinkin seuraavanlainen (pohjiksi otin sinun postauksesi ensin):

  "Nitro-resoritabletit voivat aiheuttaa paikallista kuumoitusta ja pistelyntunnetta. Myös alaraajojen karvoituksen paksuuntumista ja kynsien irtoilua kiipeilyn aikana voi esiintyä.

  Harvinaisempia haittavaikutuksia ovat kasvojen punoitus, pahoinvointi, oksentelu, huimauksen tunne, "outo olo" kuin karvahattu olisi saunanlauteilla päässä tai pyörrytys kansanjoukkoja kohdatessanne.

  Lääkkesstä johtuvaa huimauksen tunnetta voi hoitaa istuillaan käymälässä lukien Suomenmaata, tai tavaten rauhalliseen tahtiin aitassa makuullaollen vanhoja Veikko Vennamon ja Joh. Virolaisen puheita. Myös housuun tekeminen helpottaa.

  Kertokaa puoluetoimistollenne myös kaikista muista keinoista selviytyä ajojahdista, jonka kohteeksi tunnette joutuneenne alettuanne käyttää Nitro-resoritabletteja. Älkääkä vain missään nimessä innostuko jos maailmalla verrataan Suomea Kazakstaniin tain Islantiin. Vielä vähemmän, jos mainintasuluissa ovat Israel ja Panaman Kanava."

  Tiesitkö muuten, että Martti Vainion lomaleirikeskuksen likeltä lähtee vanha hiekkatie jonka nimi on Kolimantie? Tämä siksi, että mainitsemasi Öjmököönin uluus-alueen lävitse taasen menee Kolyman valtatie.

  Eli yhtäläisyyksiä löytyy. (Ajoin polkupyörällä kesällä kerran tuon Koliman ja olipa hauska pätkä kaikkine vanhoine kivisine kilometriveistoksineen.)

  VastaaPoista
 2. Ehkäpä Vainio myi Lomakouheron juuri sen tähden, kun pelkäsi että Kolimantien vuoksi ruvetaan paikkaa kutsumaan Öjmököönin uluusiksi, oli tietysti tuskastunut jo siihen astiseen nimittelyyn Nyrösen puukupiksi. (tai Nyröösen pukuuppi)

  On siinä lääkkeellä vaikutukset! Ei ihme että kaikenlaiset poppa-ukot ja muut luontaisparantajat ovat niin suosittuja.

  Kerrotaan, että Islannin pankkien, sun muiden koijarifirmojen yrittäessä aikanaan ostaa Suomea, hallitus joutui vastaamaan, että kyllähän se halvalla lähtisi, mutta kun kerettiin jo myymään tolle Merisalolle!

  Nykyään islantilaiset ovat niin vittuuntuneita kaikkeen, että hokevat vain: "viekää tuhkatkin pesästä, viekää tuhkatkin pesästä..."

  PS. Kannattaa koittaa sitä housuun paskantamista ennen Virolaisen tai Vennamon puheita, hyvällä tuurilla asettuu jo sillä!

  PPS. Soinilla on tuo karvahattu, kun joku käski sen vetämään vitun päähänsä!

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)