keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Verkkoliiketoimintaa

Kauppalehti paljasti, että Jarkko Nieminen Oy:n liikevaihdosta katosi miljoonia, kun yhtiön tuote Jarkko Nieminen kärsi ensin käden, sitten elimistön laatuongelmista.

Liike-elämässä tulee muistaa, että yritys on tärkein, joskus joutuu tekemään kipeitä, mutta välttämättömiä leikkauksia. Kädelle mahdollisesti tehdyt operaatiot eivät välttämättä ole riittäviä, tarkkaan analyysiin tulisi ottaa koko yrityksen tuotepohja, henkilöstö ja johto.


Henkilöstökulujen karsiminen saattaa olla välttämätöntä ja muistuttaa täytyy, että toimitusjohtajan vaihtospekulaatioita on huonosti sujuneen yrityskehityksen vuoksi käyty viime aikoina isommissakin yrityksissä.

Tarkka analyysi myös nykyisen liiketoiminta-alueen järkevyydestä! Onko yrityksen nykyinen ydinliiketoiminta kestämättömällä pohjalla, vai tulisiko sitä laajentaa esimerkiksi golfiin, petankiin tai  kuvioluisteluun? 

Jarkko Nieminen Oy:n nykyinen ydinliiketoiminta on valmentajaisän mukaan toipunut hyvään pelikuntoon.

2 kommenttia:

 1. "Liike-elämässä tulee muistaa, että yritys on tärkein..."

  Minäkin olen sitten liike-elämässä koko ajan kynsin hampain mukana. Yritän nimittäin kovasti pitää itseni ja perheeni elossa, mutta viimeistään kuun viime kvartaalilla joutuu toistuvasti (12 krt/vuosi) kynsiään jälttämään, että seuraavan alkuun selviää.

  Miksi tällaista yritystoimintaa pitäisi ryhtyä nimittämään? "Hukkainvestointipotta Oy" se ei voi olla sillä sen omi Jaakko Teppo Työttömän laulussaan, mutta jotakin sinne päin.

  Jokatapauksessa maailmankuvani laajeni kovasti kun toit tapeetille, siihen kärpäsen ja kreikkalaisen ornamenttikuvion viereen, tämän Jarkko Niemisen. En ollut hänestä ennen edes kuullut, tai sitten se on totta, mitä vaimoni runoilee: Kuulo se on tuolla valikoivaa, mutta kyrpä aina vähintään puolikovaa...

  Täh?

  VastaaPoista
 2. Ihminen on liikeyritys, liikeyritys on ihminen. Kauppalehden artikkeli oli silkkaa komiikkaa, vaikka onkin ymmärrettävää, että tuollaisella ansiotasolla rahat kierrätetään firman kautta. Onhan siellä tosin joku palkkatöissäkin.

  Sano sille: "Älä pullistele, vaikka oletkin pomo! Et sinä sentään niin iso ole..."

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)