tiistai 11. toukokuuta 2010

Asiointi vaarantaa terveytesi

Kuluttajaliitto kohdisti huomion elintarvikkeisiin, joiden nimistä ei voi päätellä sisältöä.

Elintarvikevirasto Evira tuli tänään perässä: Höntsää, että me ei tota oltu huomattu, onhan broileri sentään eri eläin ku sika ja oikeestaan tää kuuluu meidän toimialaan!"

Toinen uutinen  kertoi Kaupan liiton vastustavan Eviran suunnitelmaa merkitä kauppojen tasoa oven pieleen liimattavilla tarroilla, joista ilmenisi tarkastajan mielialat auditilta poistuessaan.

Suunnitelman toteutuessa tarramerkintäperiaatetta olisi jatkossa hyvä laajentaa.

Teollisesti runsaasti prosessoituihin tuotteisiin voisi laittaa tarran "ruoan korvike".

Hokit ojossa selällään makaavan eläimen kuva navetan oven pielessä ei kertoisi välttämättä hyvää.

Erilaiset virkamiehet olisi myös hyvä saada merkinnän piiriin; puolueen kirjain johtajan rintapieleen osoittamaan poliittisen virkanimityksen suomaa ammattitaitoa.
Puoluetoimistojen merkinnät voisivat olla muinaisen jalkakahleen kuvia, jotka osoittaisivat poliisin suorittamien ratsioiden määrän ja arvion tuloksista.

"Poliisi tutkii"-tarranauhaa ympärilleen pidemmäksi aikaa saaneet kannattaisi ehkä jättää kokonaan asioimatta.

Rehellisiksi ja taitaviksi tunnetut Suomen kansalaiset voisi arvioinnin yhteydessä velvoittaa kantamaan esimerkiksi kolmea R- ja kolmea T-kirjainta. Viranhoidon edetessä niitä sitten napsittaisiin pois tarpeen mukaan...

...tai pääkallo ja ristissä olevat sääriluut...hmmm...

5 kommenttia:

 1. Minä olen mökin huussinoveen (ulkopuolelle) naulaillut vuosien mittaan kaikenlaisia löytämiäni kylttejä, esim "Vain henkilökunnalle", "Auki vain lauantaisin", "Näyttäkää virkamerkkinne pyydettäessä" jne, mutta tuo "Asiointi vaarantaa terveytesi"-kyltti kruunaisi koko oven suoman informaation.

  Pääkallon luineen-kyltille osoitteen myös tietäisin...

  VastaaPoista
 2. Jos sellaisen meinaat teettää, lisäytä siihen allekrjotukseksi se Evira, niin herättää vielä enemmän hämminkiä; "en minä syömään..."

  Hyvä olisi huussinoveen myös "EU:n hätäkokous-simulaatio."

  Oven sisäpuolelle vaikka: Oletko varma asiastasi?

  En jaksa muistaa mistä, mutta jostain luin hiljakkoin vessan seinällä olevasta kyltistä:
  Ponnistakaa vielä!
  -Mannerheim

  VastaaPoista
 3. Korjasin tämän.

  "Ponnistakaa vielä" oli diplomaatin, myöhemmin linnanvouti Arimo Raesteen Pariisin asunnon vessan seinälle laittama kehystetty Mannerheimin viesti, jossa aito nimikirjoitus.

  Kertoo tästä hulvattomissa muisteluissaan "Paroni von Raesteen ihmeelliset seikkailut".

  VastaaPoista
 4. Minäpä lähden tästä jälkikasvulaumani kanssa (ei oteta äitejä eikä eukkoja mukaan) sinne huussin vieressä olevaan punaiseen tupaan muutamaksi päiväksi. Siellä ei Mertaranta hölise eikä Junger hapsota, ihokkaansakin voi pajunoksaan nakata tuulettumaan talvenjäljiltä ja mikä autuus: ei tarvitse aamujenhesareista lukea, kuinka Eurooppa haisee pahalle!

  VastaaPoista
 5. Kelit ainakin näyttäisivät suosivan.

  Sellainen mökki on hyvä missä ei ole sähköjä lainkaan. Takavuosina tykkäsin sellaisia vuokrata, aikana jolloin ei ollut edes kännykkää.Patteriradiosta viestejä ulkomaailmasta ehkä kerran päivässä, sekään ei ole tarpeellista.

  Sellaisessa hermot lepäävät.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)